Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zzola
titán
Üdv!
Egy játék menüjében kifagyott a gép, színes kockák mindenhol. Reset után bármit csinálok, csak monokróm a kép. Cseréltem kábelt, próbáltam a monitor másik bemenetét, kiszereltem a kártyát-majd vissza, de az eredmény változatlan! Új, csütörtök óta használom csak...
A monitor jó, tesztelve!Ennyi, behalt a kártya?
Csak HDMI kimeneten monokróm a kép, display porton színes.
Kösz.[ Szerkesztve ]
-
snoblive
csendes tag
válasz OutSider17 #65351 üzenetére
Akkor igy ez nem is fog menni rendesen?
"Az élet egy játék aminek kurva jó a grafikája..."--->"It's not just a game"
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Konfig az adatlapomon, annyi a változás, h átmeneti vGA-nak vettem egy Asus 1050ti @4GB (PH-GTX1050TI-4G) verziót. Korábban is volt már ebben többféle nV, AMD VGA, ilyet még nem csinált a cucc soha.
Tehát új kari be... nincs kép, de win indul, lap VGA hibát sípol. Ezt eljátszotta párszor, majd a 2. PCIe (×8) slotba rakva úgy tűnt, a hiba megszűnt. Ez volt pár napig, most megint 10-ből 2 indulásnál nincs kép. DDU volt, friss driver, bár ahhoz nem lehet köze, ha biosnál sincs kép. Tápcsati erre nem kell, tápom jó, nagyobb VGA-val sem volt baja.
Amúgy tökéletes, nincsenek hibák, stressz teszt is lement, játékokban stabil, stb. Szal. hibátlan.
Vki tud esetleg erre vmit, vagy gariztassam?[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
snoblive
csendes tag
válasz OutSider17 #65355 üzenetére
Amit eddig csináltam.
BIOS reset, ez alapján: [link] Itt a 3. ábrán látható helyzetbe tettem a jumpert. (Ilyen szinten ezekhez nem értek, de gondolom utána nem kell elindítani a gépet, csak visszarakni alaphelyzetbe)
Utána feltettem egy win10-et hátha, de semmi, közbe a biosba átállítottam a quick boot-ot hátha, de így is semmi, kb. 5x kellett indítani a gépet, mire a telepített illesztő program elindult.. A GPU z által előtte is látta, hogy van benne egy msi kártya és egy két adatot ki is írt róla. de ennyi, semmi óra stb. tehát nem ment a kártya. Aztán kb az 5. indításnál felismerte és akkor gond nélkül ment.
-
Viktor77
titán
Sanszos, hogy a videókártya ennyi volt. Az is furcsa, hogy a GPU-Z nem tud róla mindent, pl. GPU órajel.
Viszont a kártyád nem UEFI BIOS-os, miközben a lapod az. A FastBoot-ot kapcsold ki, meg a vga-ra vonatkozó compatibility beállításokat nézd meg.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
ViZion
félisten
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Viktor77 #65361 üzenetére
Hááát, azt nem akarnám. Asusnak hála a bios beállítás menthető... amit töröl is load defaults-al
Más VGA-nál sem kellett eddig, kb. ezek voltak: GTX 760, 270X, 280X, 480, GTX 950...
Jah, fast bootot kikapcsoltam.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Lori82
senior tag
Sziasztok 6 éves gépemmel szerencsére még semmi baj nem volt,de eddig tartott,sajnos kezdődik: Pár hete arra lettem figyelmes,hogy bekapcsolásnál valamelyik ventilátor zörög(kis idő után abba hagyja) . Nem is nagyon foglalkoztam vele,mert azt hittem,hogy a ház valamelyik ventillátora.SAjnos pár napja nagyobb igénybevételnél is előfordul és rájöttem,hogy a gigabyte gtx 560 Ti Soc 950-es videókártya egyik ventillátora kerreg most már egyre gyakrabban.A kártya még mindig jó ,1400*900 -ban rengeteg játékkal megbírkozik,nem szeretném lecserélni.Valahogy meg lehet javítani a ventilátort?Esetleg ki lehet cserélni? 1 éven belül szeretnék új gépet és a meglévőt szeretném eladni,de így jócskán csökken az értéke. A vga kártyák ára az egekben ,nem szeretnék most súlyos tízezreket kidobálni egy hasonló tudású kártyára.
-
Üdv.
Olyan gondom lenne : Asus EAX1950 Pro-hoz egyszerüen nem találok drivert.
Se hivatalos honlapon se sehol.
Esetleg valami tipp hol kereshetnék?~ Nincs annál lustább ember a világon ki egy csomagot nem képes feladni a mai világban.
-
OutSider17
senior tag
válasz Krisztianby #65366 üzenetére
Szervusz!
Ezt próbáld meg! [link]Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Cube576
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. MSI R9 380 4Gb-os kártyám van, és F-1 2016 közben lefagy, majd kidob egy hiba üzenettel, hogy a driverrel van baja. Melyik verzióval érdemes próbálkozni, van valakinek valami ötlete?The truth is out there...
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Mennyire érdemes most VGA-t venni, várható még emelkedés, vagy esetleg már lehet, hogy csökkenni fog? Nem túlzottan sürgős, csak nem szeretnék egy most 65k-s termékért 75k-t fizetni a jövőben.
Köszi szépen a segítségeteket!
-
-
snoblive
csendes tag
válasz OutSider17 #65358 üzenetére
Lehet... Csak akkor azt nem értem, hogy az újrahúzás előtt miért működött rendesen. Még egy két próbálkozást ejtek aztán hagyom is.
-
OutSider17
senior tag
válasz snoblive #65373 üzenetére
A kérdés nagyon jó. Sajnos a választ nem tudom rá. Maximum tippelni tudok.
Pci-e slotban rendesen benne van a kártya? (Esetleg kontakt hiba.)
Egyenlőre kifotál rajtam ezzel a hibával, de igyekszem segíteni!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
mefistofeles
addikt
Skacok!
Mitől lehet az, hogy a videokarim (HD 6850) minden filmet, játékot hibátlanul futtat, viszont a netes videók kockásak, szakadoznak, akadnak? Gyakorlatilag élvezhetetlenek. A legújabb crimson driver van fent. Azt kéne lecserélnem?
Ja és a netem biztos nem probléma, gigabites sávon nyomom......[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
SP4C3
veterán
válasz mefistofeles #65375 üzenetére
Milyen böngészőt használsz? Nálam HD 6750 vx crimson-nal nem produkál ilyesmit.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz mefistofeles #65377 üzenetére
Nálam chrome van, h264ify-val, hogy működjön a hardware-es gyorsítás. Gondolom nálad is az miatt van, kikapcsolhatod egy próba erejéig.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
mefistofeles
addikt
Ezt nem értem. Mi van nálam, mi miatt? Az edge-re nem nagyon tudok efféle bővitményeket tölteni de nem hiszem, hogy minden edge használó ilyen hibát tapasztal, mert akkor nem sokan használnák!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
SP4C3
veterán
válasz mefistofeles #65379 üzenetére
Hardware-es gyorsítás, hogy ne csak üljön a gpu, hanem dolgozzon is, mondjuk a videók dekódolásán.
Edge-t amúgy sem sok power user használ. Youtube-on jobbclick az éppen lejátszódó videóra és "stats for nerds"
Ha a kijelölt területen avc1.xx van, akkor valószínűleg van HWacc, ha vp9, akkor nincs, mert az új vp9-es codec-et csak az újabb grafikus vezérlők támogatják.
Lehetőségek:
1.) Driver csere (működőre)
2.) Böngésző frissítés illetve frissítés törlése
3.) Böngésző csere-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A véleményeteket szeretném kérni. A következő hibát produkálja a gépem: színes, csíkos lesz a monitor.Ha elindítok egy játékot PL: Dirt4 3-4 perc után jelentkezik, de ma délelőtt csak be volt kapcsolva a gép, és a neten szólt a rádió, akkor is ma 4 alkalommal csinálta. A jelenség a képen van, csak néha kék, néha fehér ...
VGA hiba lehet ?? Már kivettem a gépből, kipucoltam, de nincs változás. Nem lehet kiszámítani mikor csinálja.
MSI R9 280
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
Akkor nekiállhatok a garancia intézésének ??
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
zzola
titán
Üdv!
Egy ilyen hibával VGA vonalon kell elindulni? Kiléptem egy játékból, röviddel utána ezt a látványt kaptam, de nem először. OC egyáltalán nincs a PC-n, minden gyári alap frekvencián fut! Köszi.
-
WhiteHawk24
tag
Üdv!
Tudtok ajánlani videokártya stress teszthez olyan programok ami több szempontból is teszteli a kártyát?
Gyanús, hogy van valami baja. Néha vibrál egyet mind a két monitor, és két alkalommal játék közben is elszállt. Az elsőre nem emlékszem milyen indokkal, de most legutóbb a memória buffereléssel volt baja. A kártyán csak gyári OC van.
FurMark-al már futott egy 1,5 órás teszt, nem volt vele gondja.
Tudtok segíteni?
Előre is köszönöm! -
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
A mai napon vettem észre, hogy a videokártyám egyik ventilátora megállt. MSI 270X HAWK.
Szétszedtem a kártyát, nem láttam se égést, se szagot nem éreztem, a vezetékek is épek látszólag, mindkét ventilátor közös csatlakozón van, tehát kontakt hiba sem lehet. Átmozgattam mindent ami lehetett.
A ház vége felőli ventilátor áll, amihez +1 zöld színű vezeték megy. MSI Afterburnerrel tudom csak elindítani, ha 100%-ra állítom a sebességet manuálisan, 100% esetében elindul és ránézésre egyformán forog a 2 ventilátor. Ha visszaveszem a tempót 90%-ra a kérdéses ventilátor leáll, kézzel hiába segítek rá, meg se moccan tehát 0 feszültséget kap.Jól gondolom, hogy ez vezérlési hiba lesz, és ezt becumiztam de rendesen?
no brain, no problem
-
dchard
veterán
Tisztelt Urak!
Sikerült szereznem egy nvidia GTX 660-as (nem Ti) kártyát, és az lenne a problémám, hogy egyik kimenetén sem ad képet, a ventik elindulnak rajta.
Egy darab 6 tűs táp csati van rajta, azt egy átalakítóval két molexre rá is kötöttem. A táp 300 wattos (Be Quiet). A kártya gyártója 24A-t ad meg egy 12Voltos ágon, ez a táp csak 18A-t tud, de azért az gyanús hogy az nvidia 140wattot ad meg, ami sehogy nem 24A, másrészt a gépben ezen kívül csak egy SSD van, 40-50watt a rendszer fogyasztása (a grafikus kártya nélkül). Ráadásul el sem indul. Nekem gyanús hogy nem táplálási hiba lesz.
Ha visszarakok egy másik kártyát ugyanabba a PCIe slotba, az működik. Ha az integrált grafikára kötök monitort, az is elindul (a kártyával a gépben), oprendszer feláll de nem is érzékeli, hogy dugtam bele a grafikus kártyát.
Itt lehet olvasni hasonló problémáról:
https://forums.geforce.com/default/topic/525414/gtx-660-no-signal/
Nálam se secure boot (nem tudom ez hogy jön ahhoz nem is inicializálja a grafikát), sem pedig UEFI képes BIOS-om nincs (BIOS a legfrissebb amúgy).
Mit kellene még kipróbálni?
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Quwarg85
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus rx 480 8 gb -s kártyám ,és szeretném összekötni a régi kártyámmal ,ami egy Asus 7850 2 gb-s kártya.Megoldható ez valamilyen modon?Ha igen milyen kábel kell hozzá?Köszönöm a segitséget!
-
nightvison
tag
Bányász vírus eltávolító programot tudtok ajánlani akár linkel?! Ismerős 1060-ja gép indítás után 3 percel, már 60-65fok!
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
Csupingo
veterán
válasz nightvison #65397 üzenetére
Ezek egész jók, elvileg: Hitman, Roguekiller, Adwcleaner, Malwarebytes.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Viktor77
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Háztartási gépek
- GTA V
- Gitáros topic
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest