Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MRProff17
csendes tag
Sziasztok!
Mik ezek a hatalmas árugrások a videokártyáknál, mi történt?
Mikor fog rendeződni ha fog? -
Boci23
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van 1 fél éves Asus GeForce GTX 1060 6gb videokártyám. Olyan hiba jelentkezik ,hogy játék közbe egyszer csak elmegy a kép,kikapcsol a monitor, a kártya ventilátorai felpörögnek és ennyi csak a kikapcsolás segít. Utána egyből indul és működik minden tovább ,mintha mi sem történt volna.Csak játékoknál csinálja, internetezés, munka közbe egyszer sem csinálta.
Feltettem az MSI afterburner progit és elkezdtem monitorozni a gépet. A végeredmény az lett,hogy az olyan játékoknál csinálja ezt(pl. Mass Effect Andromeda, Dirt 4) ,ahol a kártya 100% közeli (GPU Usage 95-100%) használatba van.
Ahol kevesebb ez a % (GPU usage 40-50%) ( pl FIFA 17 ) ott akár napokat is játszhatok,akkor se áll meg a gép.Ahogy az elején írtam a kártya fél éves ,maga a konfig kb. 3 éves (i5 4590 proci, 8gb ram, 500W táp)
Kérdésem szerintetek ez videokártya hiba,vagy esetleg valami más? (esetleg táp)
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
-
Boci23
csendes tag
válasz OutSider17 #65112 üzenetére
Köszönöm válaszod,már kértem is ajánlatot a "Milyen tápot vegyek? " topicban.
-
komi77
senior tag
válasz OutSider17 #65052 üzenetére
Hali! Legutóbbi beszélgetésünk óta egy csomó minden történt. Amiket javasoltál kipróbáltam de nem lett tartós a siker. A hétvégén sok ezredik próba után kiderült, hogy az R9 270-esem csak win10 és win8.1 alatt nem működik. Win 7, linux, xp alatt semmi probléma nincs. Nem tudom, hogy a win10-el mi történt vagy Amd csinált-e valamit a driverekkel de ez van. Úgyhogy egyelőre nem kerül a kukába a kari.
Szegény ember kézzel nőz.
-
Czmorek
aktív tag
válasz Boci23 #65113 üzenetére
Az én HD6970-es kártyám is ezt produlálja.
Pár napra rá már viszont a windows boot végén mikor az üdvözlő képernyő jött be, már ott meghalt.
Én használnám még pár napig hátha romlik a helyzet és nem is a táp a hibás, bár midnenféleképpen jó volna egy márkás táp ha az a baja, ha nem. -
komi77
senior tag
válasz OutSider17 #65117 üzenetére
Én sem tudom mi okozhatja ezt. Az biztos, hogy amint a win letöltéskezelője elkezd drivert keresni, azonnal problémát észlel és ledobja. Azt még nem próbáltam ki, hogy ha letiltom a telepítéskori frissítést és felteszem az eredeti telepítőlemezről a drivert, akkor mi lesz. Linuxon tegnap fél napot ment system stabiliti test bekapcsolva - semmi -, win7 alatt is stresszeltem itt sincs gond. 8.1 ugyanúgy leszed valamit mint a 10 ezért ott sem megy hosszú ideig.
-
Czmorek
aktív tag
válasz Boci23 #65119 üzenetére
Most egy kölcsön kártyám van ami egy 9600 GT, ha a tápom lenne a hibás amit kétlek ez a kártya akkor se tudja megsanyargatni kicsit sem. 750W Enermax.
Nekem a jelenség a tökéletes stabil rendszerből 3 nap alatt már boot-olni képtelen rendszert csinált.
Most nincs probléma.
Próbálnék valami erős kártyát venni, akkor kiderül majd...
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz TheProb #65120 üzenetére
Gyönyörű kártya akár csak azén volt RX480-asom amit vissza küldtem mert hibás volt.
1 Hetet bírt nálam aztán már képet sem adott.
Remélem azért a GTX1070 azért tovább fogja bírni.
Használd egészséggel!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
komi77
senior tag
válasz OutSider17 #65122 üzenetére
Én is erre gondolok. Ha lesz egy kis idő erre, akkor azonnal megcsinálom. A win10-et is 0-ról feltelepítem pik-pak. Viszont ahogy a vga driverhez nyúlnék egyből gondjaim lesznek. Aztán jönnek az indulás utáni kék képernyők. Végül már egyből a javítás vagy újraindítás menüig jutok csak. Win7-el és linux-al tegnap szinte egész nap ment a gép megingás és kék képernyők nélkül. Vga bios frissítést a techPowerUp-on kívül hol tudok még megoldani?
-
TheProb
veterán
válasz OutSider17 #65123 üzenetére
és (#65125) komi77: Köszi, remélem időtálló választás volt.
Már csak a gép többi része kéne, hogy megjöjjön..."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
komi77
senior tag
válasz TheProb #65128 üzenetére
Az kiváló választás. Nekem is van egy 1600-om. El kell mondanom, hogy nagyon szeretjük. Az első napok Agesa bios frissítésekkel teltek. Amióta véglegesnek mondható a biós, már nem problémázik semmin csak pörög mint a gép Én nem nyomatom neki a tuningot - csak kipróbálás volt, jól ment - és mindenre bőséggel elég ez a platform. Csendes, gyors, pörög.
-
TheProb
veterán
válasz komi77 #65130 üzenetére
Remélem fasza lesz a komp.
Más: ASUS vga-t csak viszonteladón keresztül lehet javíttatni? ASUS/FixDirect-hez közvetlen nem lehet beküldeni? Most beregeltem a kártyát az asus fiókomhoz, de az nemtom számít-e valamit.
btw, nem kellett volna nvidia kupont kapnom a 1070-hez?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
komi77
senior tag
válasz OutSider17 #65132 üzenetére
Remélem én is. Azért egy vga bios-t frissítünk és kipróbálom gyári telepítő cd-vel hátha.
-
OutSider17
senior tag
válasz komi77 #65133 üzenetére
Egy próbát megér még bőven!
De ha nem hajlandó a win 10-el együtt műkődni akkor marad a win7 sajnos, vagy új kártya vásárlása. Bár az utóbbi úgy gondolom hogy a másodlagos opció lesz.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
komi77
senior tag
válasz OutSider17 #65134 üzenetére
Mindenképpen megéri a próbát, mert másik kártyát csak legvégsőbb esetben vennék. Nagyon jó kis kártyák ezek és a koruk ellenére is nagyon jól dolgoznak még napjainkban is. Fhd-s játékra nem is kívánnék jobbat. Bízom benne, hogy tényleg nem kell kukázni A mostani kártya választék és az árak nem a legjobbak. Fhd-re nem kell 100k feletti kártya. A max 60k-ig kategóriában csak a Gtx 1050 Ti (ami azért nem rossz) és elvétve néha egy-egy Radeon 460/560 4gb van. Azért ezekkel is lehet játszani. Viszont nem lenne nagy lépés egyik sem, csak pótlás.
-
core i7
addikt
Sziasztok Nviflashal szeretnék vga Biost frissíteni egyszer már csináltam egy 580 ról és működött is a dolog csak azota már nem emlékszem ,hogy csináltam azt tudom ,hogy uj Biost leszedtem átírtam NEWBIOS.rom-ra és elindítottam a programot megnyilt a parancsor onnatol pár lépés volt e már nem találom az oldalt ahonnan megcsináltam ugyanezt 580nal
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Ezzel a lappal és egy 4770K-val ki tudok csikarni 2560x1440-es felbontást?
[link]Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Lehet vasutas kérdés, de ha gyengébb a táp, mint amit a rendszer megkívánna, akkor el se indul vagy csak csökkentett teljesítménnyel fog menni?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Csupingo
veterán
válasz TheProb #65143 üzenetére
Akár bekapcsoláskor is lekapcsolhat már fél másodperc múlva is, vagy csak nagyobb terhelés esetén kapcsol ki, vagy indul újra. Ezek szoktak előfordulni.
Láttam az 1070-ed. Szerintem nem fog beférni abba a laptopba, nagyobbra kéne cserélni.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest