Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendo84
senior tag
GTX 570 karit, hány fokig szabad húzni?
Jelenlegi beállítás:
Core Clock: 831 MHz
Shader Clock: 1662 MHz
Memory Clock: 2132 MHzAlap beállítás:
Core Clock: 800 MHz
Shader Clock: 1600 MHz
Memory Clock:2000 MHzTudna segíteni valaki, hogy hol lehet az optimális tuning beállítása a karimnak? Illetve mit mennyire állítsak?
[ Szerkesztve ]
-
ujonc01
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék: 5GHz-es kétmagos gépbe milyen VGa-t vegyek ( PCiE ) szerény költségvetéssel a COD összes futtatásához?
előre is köszönöm, amatőr vagyok, csak játszanék néha
-
kene84
aktív tag
Sziasztok!
A következő összeállítás vagyon:
Alaplap: KN9(NF-MCP55 series)
Proci: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+
Videokártya: NVIDIA GeForce 7950 GT (512 MB)
Memória: 2GB DDR2A kép egyszer csak becsíkozódott azóta pedig no signal felirattal el sem indul a gép, valszeg meghalt a kártya?!
Kérdésem hogy milyen videokártyák valóak még az említett helyére mert 7950-et már nem igen találtam. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
pixelking
tag
Sziasztok!
A gépem alapból teljesen rendben fut (böngészés, filmnézés), de amikor elindítok egy játékot az változó idő után teljesen lefagy és a képernyőn az eredeti kép előtt színes alakzatok (többféle szín és "motívum", de egyszerre csak egy). A gép ezek után semmire sem reagál, csak a kikapcs gomb hosszú megnyomására. A rendszer újraindul rendben (bár egyszer a boot menü is megtelt ilyen alakzatokkal....), feláll, de bármelyik játék indítása után lefagy az előbb említett módon. A gépet 3 éve megelégedéssel használom, ehhez hasonló probléma még soha sem volt, és nem hiszem, hogy erőforrás beli hiba lenne.
Konfig:
Intel Core2Quad Q6600
2 GB Ram
NVIDIA GeForce 8800 GTS 512Mb
Windows 7 Ultimate 32bitElőre is köszönöm a segítségeteket.
Képek a hibajelenségről:
László
-
t256
őstag
Jó estét!
Problémám a következő:
Profilomban szereplő konfiggal BF3 multi alatt volt átlag 40-60 FPS-em. Zökkenésmentesen ment. Játszható volt.
Az Athlon II X4 635 procit lecseréltem egy FX-8120-ra és ahelyett, hogy jobban menne a játék, rosszabbul megy. Értem ezalatt azt, hogy az FPS időnként beesik 27-re. Itt már érezhetően szaggat a játék. A másik véglet az, hogy felmegy akár 120-ra is.
Összefoglalva:
Athlon II X4 635 + HD 6850: Zökkenőmentes stabil játék 40-60 FPS között Low beállításokkal.
FX-8120 + HD 6850: A Maximum FPS duplájára nőtt, de összességében instabil, időnként játszhatatlanul szaggat. Minimum FPS 30 alá is lecsökken elég sűrűn. Beállítások ugyanazok.
PlayClaw-al monitoroztam. Nagyrészt 99%-on pörög a VGA. A 8 mag mindegyike 60%-ig megy.
A lényeg: Érdekes módon, amikor leesik az FPS a VGA már csak 40-70%-on van. CPU kb. 50%.
Az számíthat, hogy az alaplap max. 95W TDP-ig támogatja a procikat, az FX-8120 pedig 125W TDP-s? (Működni működik, rendszer indításkor kiírja, hogy nem támogatott CPU, de a rendszer elindul. Alaplap CPU Support List szerint ez a processzor támogatott. Mindenesetre holnap érkezik az új alaplap.)
Valakinek valami ötlete?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
agressiv
addikt
válasz #90933760 #18764 üzenetére
Ezt valószínüleg kontakthiba okozza ram és gpu között, újramelegítéssel és másik hűtővel életképes lehet.
T256 Az a processzor egy szar és játékra nem több mag, hanem erősebb processzor kell. Neked egy Phenom II kéne 4GHz-en és azzal hatékony lenne és olcsóbb is.
A program nem mindent tud sokszálon dolgoztatni és az FX-eknek nagyon gyengék a magjaik, ezért vérzik el amikor csak 4 mag dolgozik (50%)..
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Gyufaaa
veterán
válasz agressiv #18750 üzenetére
Ember! Otthon lehet osztani az észt! Ki vagy Te, hogy ilyenekre hangoztass/irogass? Figyelem már egy ideje munkásságod és elég nagy balgaságokat tudsz összehordani. Többek között ezt is. Olvasd végig miről beszéltünk és ha értelmes szösszenet nem villan ki kis fejecskédből akkor tartsd magadban! Nem kérem a kommentárod! Részemről off lezárva, ha válaszolsz, tedd priviben!
-
Gyufaaa
veterán
Kaptál a kártya csomagolásában egy kis 2 eres audio kábelt. Azt dugd rá az alaplap SPDIF_Out csatijára. (tüskéket keress, nézd meg az alaplapod kézi könyvét, hol van pontosan.) a másik végét értelem szerűen a vga-n lévő helyére, majd a lejátszó programban válaszd ki ezt hangkimenetként. Meg kell jelenjen a lejátszó program hangbeállításainál.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok, van egy Gigabyte GTX 560 kártyám: Pont ilyen. Ilyen hűtés van rajta és nagyobb megterhelésre 3d játéknál berregő hangot ad mintha az egyik venti lötyögne, nem hangosan, csak halkan de irdatlan zavaró. Megnéztem és ovatosan kézzel leállitottam a ventiket de nem azok csinálták, hanem ha valamelyik irányba megmozditom azt a müanyagot ami ezeket a ventiket foglalja magába akkor abbahagyja. Lehet hogy a nagy melegségtől eldeformálodott ez a hűtéstarto müanyag vagy mi lehet ez? Marha idegesítő, elvileg a kártya még garanciális, de gondolom ezzel a szervizben nem igazán fognak foglalkozni..
Kiprobáltam azt is hoy nem csavarozom be hanem csak a hát lefogatojával rögzitem be a PCIE slotba, így sikerült egyszer elérnem hogy úgy legyen a foglalatba hogy megterhelésre se "rezegjen" az a müanyag szar ami a ventiket körbeöleli. Amúgy anno elég húzodzkodtam ettől a fajta hűtésmegoldástól mert már ránézésre is ócskának és vacaknak tünt. Ha valakinek van épitő jellegü ötlete mit lehet tenni, azt szivesen várom! Privátba is jöhet!
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
kene84
aktív tag
Please (#45646)
-
t256
őstag
válasz kene84 #18774 üzenetére
A gép indul, csak képet nem ad?
Tehát a táp nem füstölt el.
Az a nagy helyzet, hogy a 8800Gt kártyák is mostanában mondták be az unalmast. Valószínű a Tiéd is ennyit bírt. Ha van lehetőséget próbáld ki másik gépben.Ehhez a procihoz talán egy HD3850-et vagy HD4850-et ajánlanék. Nézz körül az apróban, amelyiket jobb áron megkapod azt vedd.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
88Prot
tag
Sziasztok!
Lehet egy picit off topic
A kovetkező lenne a problémám.... van egy Sabertooth 990Fxem mellé két 5770 videókarim meg egy FX 6100+ procim... a probléma az, hogy ha húzom 3800MHz-re pl akkor van amikor nem indul el a gép egyáltalán.... felpörögnek a ventik majd leállnak. Ez már van egy ideje, most a következőt csinálja, van amikor egyszerűen megfagy a gép n.ha kékhalál... megy pár percig a windows azt annyi meghal... valami atidump.sys re hivatkozik nem tuti hogy ez a pontos file nv, de mikor még kidobta ezt kékhalál közbe akkor megnéztem fórumon asszony gépén, és sok mindenkinek van ez az ati 12.6-os driver óta. A lényeg a lényeg, hogy ma újratelepítettem a gépet ati 12.3as drivert tettem fel. Úgyanezt csinálja csak nem hivatkozik arra a bizonyos sys kiterjesztésű file-ra... :S ha nem húzom a procit azt is megnéztem minden auton van akkor is ezt csinálja.... Prime-al megnéztem CPU-t is Memókat is (2*2giga G.Skill 1600Mhz) 10percig ment prime minden okévolt... :S eddig csak napi egyszer halt be a gép ujraindítottam aztán jólett mostmeg már alig tudom ezt is megírni nektek.... mert félek hogy mikor áll meg a cursor... :S jah mellé egy LC power 600W-os tápom van nem tudom hogy okozhatja e ez a hibát... :S
Jah próbáltam úgy is hogy kivettem az egyik 5770-t és úgyis megfagy.. .:S plusz sokszor csinálta az elmúlt napokban azt a hibát hogy elsötétült a kép majd fisszakapcsolt azt kiírta, hogy az ati driver nem válaszolt aztán sikeresen helyreállt.... de mostmár vagy csak kékahlál vagy egyszercsak bedobja a fekete képernyőt, vagy elsem indul a windows ... végigmegy a logo aztán annyi feketeség... :S
válaszotok előre is köszi
-
törölt tag
Hány fokig egészséges egy 7770 hőmérséklete? Kisebb ház és a mATX lap végett kissé zsúfolt, CrossFire rendszer kiépítésén gondolkozom.
-
törölt tag
válasz 88Prot #18779 üzenetére
Mi a gondod vele?
Mi tegnap próbáltuk és nekem csak BF3 játszik, semmi más. Azzal pedig pörgött, ahogy kell.
(#18780) jano_77
Ahhoz inkább E8xxx, G8xx, i3 dukál. Utóbbi kettő már platformváltással jár. De játékfüggő. Bajod nem származik, nyugodtan vehetsz az E5xxx-ed mellé olyan kártyát. BF3 multihoz pedig már i5 SB/IB ajánlott (6850/6870/7770 szintű kártyáktól mindenképp). i3 kevés volt hozzá, ezt tapasztaltam.
Semmilyen (fizikai - már ha erre gondoltál) problémát nem okozhat a gépnek.
[ Szerkesztve ]
-
jano_77
nagyúr
válasz #59070464 #18782 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy okozhatja-e az utóbbi időben elég gyakran jelentkező fagyást?
Ennyire gyenge hozzá az E5800? És az alaplapomba lehet tenni az E8xxx szériás procit?
Mondjuk nem bánnám, ha nem kellene, mert már így is többet költöttem, mint terveztem rá."egyenlőek között is mindig vannak és lesznek egyenlőbbek"
-
88Prot
tag
válasz #59070464 #18782 üzenetére
Minden téren jobban jársz sztem 1 darab jó videókártyával... kevesebb a fogyasztásod is kevesebb hő termelődik... most még csak a BF3 játszik de milesz ha jön egy jó game amiben meg nem fog úgy skálázódni?
Máskülönben meg az az 1 giga memória ami van a 7770-eken lassan már nem lesz elég...
-
agressiv
addikt
válasz #59070464 #18778 üzenetére
Ne csinálj cross fire-t azokból, mert elfogy a giga ram és hiába az erő, gondott og okozni, ugyanígy jártam két GTX460-al. Alacsonyabb felbontáson repültek a játékok, de nagy felbontáson, ami a lényeg lett volna, sajnos elvérzett.
A hűtés pedig még tuninghűtőkkel is nagyon nehézkes, szvsz nem érdemes belekezdened.
Hát még a borz.....
-
törölt tag
válasz 88Prot #18786 üzenetére
Nem vagyok egy játékos fajta. A jövőre megjelenő BF4 is skálázni fogja (ezt már most megmondom), tehát ahhoz is elég lesz (BF3-ból kiindulva medium-high között). 1GB VRAM pedig elég 1920x1080 High-Ultra beállításig 2x-4x élsimítások nélkül. Utóbbi annyit úgysem dob, hogy további súlyos 10 ezreket fizessek érte (2db 7850). 2db 7770 megeszi BF3-ban a 7850-t. 95 ezret pedig én nem fogok egy darab VGA kártyára kiadni: 7950 (nagyjából ez hozza BF3-ban a 2db 7770-t).
[ Szerkesztve ]
-
Monyos
aktív tag
üdv!
HD 6950/70 vásárláson gondolkodom.
Láttam hogy sok 6950-es kártya moddolható 6970-é.
Ilyenkor teljesítményben egy teljes értékű 6970-et kapok?
Esetleg van valami hátránya ilyen esetben, hogy nem "gyári 6970" ?Tehát ha jó áron találok egy moddolható 6950-et , akkor "pénzkidobás" drágábban megvenni a 6970-et?
Előre is köszi!
-
törölt tag
válasz 88Prot #18791 üzenetére
Nyilván ők az előre beállított Ultra profilról beszélnek, ahol minden ki van maxolva. Ahol a memóriazabáló 2x-4x-es AA be van kapcsolva, amit én nem kapcsolok be. Kipróbáltam, nem fogy el a VRAM. Aki vette a fáradságot és rákattintott a #18782-es postomban található linkre, az láthatta.
Én csak annyit akartam megtudni (mielőtt nagyon belementünk abba, amiről tudom hogy nálam jól megy ), hogy mi az a hőfok, amit egészségesen elvisel egy (vagy két ) 7770.
Fogyasztás hidegen hagy terhelés alatt. Nem játszok éjjel-nappal. IDLE-ben az egész gépem 50-55W között mozog (monitor, hangfal, router, modem nélkül természetesen).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Monyos #18793 üzenetére
Teljesen egyenértékű. Amíg találni moddolható 6950-est, addig pénzkidobás a 6970 vásárlása annak megfelelő összegért. Volt ilyen 6950-em, ami unlockolt shaderekkel a 6970 fölötti órajelre volt húzható. Bár egy 7850 akár erősebb is lehet egy 6970-nél. Előbbit ezen felül pedig fenemód húzni is lehet, állítólag.
[ Szerkesztve ]
-
geoff
tag
Ez a memorias dolog erdekes amit irtok, hogy tudom megnezni, hogy mennyi ram van hasznalatban a videokartyan ? (Radeon HD)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest