Új hozzászólás Aktív témák

  • Zoli bácsi

    őstag

    Sziasztok! Bocs, éjszakázás után vagyok, és marhára dühös, egyszerűen ott tartok hogy kib...m a gépet az ablakon. Adott egy Gigabyte B85 HD3 alaplap, I5440, Chieftec 550w-os táp. Energiagazdálkodással vannak problémák. Úgy voltam a w8.1 alatt, hátha szoftveres gond, már tisztán kétszer újrahúztam a w10-et is, semmi.
    Leggyakoribb gond: Elmegy a gép alvó módba. Indításkor visszajönne az alvó módból, de újraindul. Eseménynapló szerint nem állt le megfelelően.

    "A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
    BugcheckCode 126
    BugcheckParameter1 0xffffffffc0000005
    BugcheckParameter2 0xfffff801c99110f0
    BugcheckParameter3 0xffffd001f26b9808
    BugcheckParameter4 0xffffd001f26b9020
    SleepInProgress 4
    PowerButtonTimestamp 0
    BootAppStatus 3221225473 "

    Ritkább hiba, amivel engem is most felébresztett: Váratlanul elindul az alvó állapotba került gép. Akár az éjszaka közepén. Ventillátorok felpörögnek, monitor bekapcsol, én meg fölriadok.

    Legritkább, (most ki...m az ablakon) hiba: Nem lehet a gépet sem alvó állapotba küldeni, sem kikapcsolni. Egyszerűen nem akar leállni. Másik lehetőség hogy leáll, de pár másodperc múlva elindul. Ritkán van.

    Amikkel próbálkoztam: Legújabb BIOS, mindenféle energiatakarékossággal kapcsolatos beállítás végigzongorázása. Összes USB eszköz egyenkénti lehúzása, cseréje. Egér cseréjekor azt hittem megvan a hiba, de nem, csak ritkább. Windows energia sémájában ébresztők kikapcsolása...stb.
    Az öt napja telepített windows10 naplója tele van kritikus hibákkal, minden napra jut, amit fönt bevágtam. Az alaplap még garis PCX-nél, de a táp valószínűleg nem. (Garipapír elveszett, de azt mondák PCX-nél nem gond, van másolatuk. Megkérdeztem)
    Előbb csináltam egy memóriatesztet is, 100%-os w10 tesztje szerint. Mit nézzek még meg, mit próbáljak ki? Mert ott tartok néha hogy kiviszem az udvarra, beleállítom először a csákányt aztán flex-el apró darabokra vágom az egészet, kb 1 éve állítgatom, próbálkozom.
    Ötlet..?

Új hozzászólás Aktív témák