Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Üdv! Használ itt valaki mobilhoz kapott USB-C-s headsettet USB-C-s csatlakozóval rendelkező számítógéppel/laptoppal? Nem sikerül maradéktalanul összehoznom egy Samsungos AKG-t egy Dell Latitude 7490-nel. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Cs1csó
félisten
válasz BlackDevil #129350 üzenetére
Szia, itt tedd fel inkább a kérdésed: Milyen routert?
Azt írd mellé, hogy: mennyit szánnál rá, mennyi és milyen eszközök lógnának rajta, szeretnél e komolyabban torrentezni (pl. folyamatosan 100-200 vagy több torrentet futtatni stb.)
Nem vagyok nagytudásu de nekem az olcsóbb jobban tetszik.
-
tetemete
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy ha az itthoni webszerveren futó weblapomat port nyitással szeretném távolról elérni, és "eldugom" egy sokadik almappába, mondjuk az ip:987/a/b/d/e/vmi.HTM, akkor ha nem célzottan keresik rátalálnak -e a gonoszok?
VPN nem járható.Köszi!
-
tetemete
csendes tag
válasz MasterMark #129355 üzenetére
Otthon automatika webes felülete. A reverse proxy-ról fogalmam sincs mi, és a wikipédia sem segített sokat.
-
tylerddd
veterán
válasz MasterMark #129360 üzenetére
Úgy gondoltam bele se megyek, ha nem találok ilyen embert.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Zsoxx
senior tag
Szerintetek a Google a találati oldalak alján mi alapján írja ki a feltételezett lakhelyemet?
Az ip címem 31.46.x.x. A Google azt írta ki ez alapján a lakhelyemnek, hogy Tököl. A Whatismyip.com meg Zalaszentgrótot írt ugyanakkor. (Egyik se talált, de Tököltől nem vagyok messze.)[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
válasz MasterMark #129365 üzenetére
Az internetcím az az IP-cím, nem? Asztali PC, nincs GPS.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoxx
senior tag
válasz MasterMark #129367 üzenetére
Akkor mi az eltérés oka, ha mindkettő IP alapján írja a lakhelyemet?
-
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Ez a ram csak Dell gépekben menne? -
MasterMark
titán
-
batyuska100
senior tag
válasz MasterMark #129371 üzenetére
Akkor a Dell certified matrica csak azért van rajta mert Dell gépekkel biztos hogy kompatibilis?
-
Cs1csó
félisten
válasz batyuska100 #129372 üzenetére
-
Cs1csó
félisten
válasz heloman #129378 üzenetére
Esetleg YouTube sztereo teszt
van többféle is. -
norbmeator
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel.
Vettem új alaplap+memória+proci kombót a gépembe és újra szeretném rakni. Még anno frissítettem a gépem 8.1-ről 10-re és utánaolvastam, hogy az op rendszer csak ugyanazon hardveren használható és újratelepíthető. Így akkor nem tudnám újratelepíteni Windows 10 Media Creation Tool-lal pendrive segítségével? Vagy sikerülhet, csak nem lesz aktiválva a Win10?
Bocsi a bugyuta kérdésért.Válaszokat előre is Köszi!
-
Zsoxx
senior tag
válasz norbmeator #129383 üzenetére
-
HARDVERAPRÓD
válasz norbmeator #129383 üzenetére
Csináld nygodtan, és ha elakadsz, akkor win10 topik.
milyen volt licensz.. stb, majd ott ezeket pintosírsd. -
Senquist
tag
Sziasztok!
Sajnos nem értek a számítógépekhez, ezért szeretném a segítségeteket kérni.
A múlt héten online játék közben újraindult a gépem, azthittem a proci túl melegedett.
Erre ez ma is megtörtént egy youtube videó nézés közben, így rájöttem hogy nem lehet a melegedés oka.
A telefonommal csináltam gyorsan egy képet, remélem ezt látva tudtok nekem segíteni, hogy mi a baj, vagy mit csináljak...."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
-
Wittmann107
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS VivoBook X540M, Windows 10-et szeretnék telepíteni rá pendriveról. Jelenleg nincs rajta semmi.
Rufus segítésgével el is készítem a telepítőt, NTFS fájlrendszerben, a pendrive is NTFS fájlrendszerben van formázva, GPT módban, Secure boot és fast boot kikapcsolva a biosban.
A telepítés azonban nem indul el. Bekapcsolom a laptopot, nyomok egy Esc-et, látom a telepíteni kívánt partíciót és néhány sor lefutása után megáll az alábbi hibával:
(FAIL) Start failure: (17) No mappingVan valakinek ötlete, mit csinálok rosszul, mit kellene tennem, hogy telepíteni tudjam a win 10-et?
Próbáltam közvetlenül a microsoft oldaláról elkészíteni MediaCreationToolal, de az meg sem jelent bekapcsolás után Esc megnyomására.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Wittmann107 #129392 üzenetére
Ebben a videoban a csm-et is bekapcsolják. Itt van win 10 telepítési útmutató.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Senquist
tag
válasz inf3rno #129394 üzenetére
Megpróbálok egy Drive frissítést hátha az segít, mert maga a videó kártya csak 2 éves, de ha nem javít rajta akkor újra rakom a hdd-t
Köszönöm a gyors segítséget!
..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
-
inf3rno
nagyúr
válasz Senquist #129395 üzenetére
Ellenőrizd a HDD-t HDSentinellel meg a Windows cuccával is nézd meg a scandiskkel vagy minek hívják, hogy rendben van e. A memóriát is érdemes memtest86-al megnézni. A kábeleket átmozgatni, hogy nem e lazák, ilyesmi. A kábel hiba sokszor ott van a smart adatokban, amit a HDSentinel kiír, azt hiszem kommunikációs hiba néven fut, és ha az a szám nagyon magas, akkor valszeg a kábel a rossz vagy esetleg a HDD.
Buliban hasznos! =]
-
Wittmann107
csendes tag
válasz Csupingo #129393 üzenetére
Szia! Köszönöm a videót, korábban már én is megnéztem, de ott Legacy bios szerepel, nekem csak UEFI van, és ott nincs csm beállítási lehetőség, se be, se kikapcsolni nem tudom.
A másik linkelt módszert kipróbáltam, de ezzel sem indul el a telepítés. Látom a boot menüben a pendriveot, de ha nyomok rá egy entert, csak villan egyet a képernyő. -
King Unique
titán
válasz Wittmann107 #129392 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, + bővebben a téma topikjában, hogyan is kellene pendrive-ról Windows 10-et telepíteni.
Ahol ha ilyen hibaüzenet van és nem támogatja a laptop UEFI FW az NTFS fájlrendszerű telepítési adathordozót, akkor a Rufus UEFI-NTFS megoldása helyett MCT-vel kellene kreálni telepítési adathordozót és úgy újrapróbálni FAT32 alapon, POST után F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben a megfelelő boot eszközt kiválasztani a telepítésnél, + UEFI-s telepítésnél alapesetben nyilván maradhat bekapcsolva a Secure Boot is, stb., világosan le vannak írva ezek is a linkelt válaszokban. + Ha a 20H2 verzióval nem megy, akkor esetleg 1909/2004-es verziót is ki lehetne próbálni, ami letölthető az MWOIDT és TechBench forrásokból. + Lehet akár DVD-ről is telepíteni (ha van ODD a laptopban), vagy akár USB-s meghajtó és DVD nélkül is, stb.
Ha esetben semmi nem működik, akkor valószínűleg vagy valamit nem megfelelően csinálsz, vagy valamilyen hardverhiba van, ennyi...[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Wittmann107 #129397 üzenetére
Esetleg még próbáld ki régebbi windows-sal is. A 2004-gyel, vagy a 1909-cel.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Senquist
tag
válasz inf3rno #129396 üzenetére
A Hd sentinellel megnéztem, a HDD 100%-os a kondíciója is.
A smartnál is minden OKén van, a Sata csatlakozók amúgy sárga színűek és ilyen biztonsági csat van rajtuk szóval elméletben nem tud kilazulni, de holnap megnézem.A Drive Easyvel épp frissítem a videó kártya illesztőjét, de kirakott még 19 hibát ami többnyire PCI megnevezésű, de csak 2db -t találtam a videó kártya nevével, az egyik audió a másik meg a software.
..."Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!"...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok