Hirdetés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Bár tudom, hogy van valami ilyen fórum, sajnos nem találtam meg, így mivel kérdésem általános itt teszem fel.
Adott egy régebbi AMD-s számítógép, aminek annyi baja volt, hogy kicsit lassú, elhoztam az ismerősömtől, mondván egy újratelepítés meg takarítás stb majd segít rajta. Hazahoztam, összedugom, és erre valami baja lett (murphy) mert most bekapcsolom, semmi hibajelzés nincs, de csak a táp húg, azon kívül képet nem ad ki semmi nem történik. Milyen úton érdemes elindulni a hibakeresés rögös útvesztőjén? Válaszotokat/segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
Met
nagyúr
válasz Babetta-X #102301 üzenetére
Szétszed és újra összerak, esetleg konnektorból kihúz, alaplapi elem eltávolítás, 10-15 percig hogy a BIOS alaphelyzetbe álljon.
A régi vga kártyák hátlapi takaró lemeze meg szokott vetemedni az évek alatt és emiatt nem mindig megy vissza a helyére rendesen.
Ha az újra szétszedés-összerakás nem hoz eredményt akkor az egyes részeket kellene másik gépben vagy másik alkatrésszel tesztelni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ambatenator
csendes tag
válasz ambatenator #102299 üzenetére
Vírus vagy hackertámadás lehetett, bár ez a megjegyzés a vírusírtómban 4 nappal ezelőtti és mivel angolul van, nem nagyon tudom mit ír.
http://www.avgthreatlabs.com/ww-en/virus-and-malware-information/pu/free/?utm_source=TDPU&utm_medium=IDP&CTRY=hu&LNG=hu&PRTYPE=PROT&V=2016&AI=0&BE=21198463&IDNT=QHVua25vd25NYWx3YXJl&IDN=QzpcV0lORE9XU1xURU1QXE9QRVJBIEFVVE9VUERBVEVcQ1BST0dSQU0gRklMRVMgKFg4NilPUEVSQSBCRVRBXFJFQURZXElOU1RBTExFUi5FWEU
-
DonThomasino
veterán
válasz ambatenator #102299 üzenetére
Rakj fel vmi kémprogram keresőt...
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
dokee78
félisten
válasz DonThomasino #102296 üzenetére
Ok ma kipróbálom.
-
logic06
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy számítógép, Asus P8Z68 alaplappal. Ha kikapcsolom a PC-t, akkor továbbra is áramellátás van az USB-ben. A BIOS-ban kerestem azt a lehetőséget, ahol ki lehet kapcsolni, de nem találtam. Esetleg tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm a választ! -
Kobak
újonc
Sziasztok. Valaki segítsen!!! I7 6700k 191 mhz megy mind a 4 mag.processzor új! Alaplap msi M7 új! Ram g skill 3200 mhz új! BIOS frissítve! Táp 1000w 80+. Mièrt nem megy 4000 mhz a Provident??? Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni
-
Vakegérke
félisten
Elöljáróban annyit rólam, hogy asztali PC-ben otthon vagyok, de itt vége a tudományomnak.
Arról lenne szó, hogy ha (Isten ne adja,) felmondja a szolgálatot a gépem, valamire szükségem lenne, amivel elérem a NET-et, hiszen így intézem a számláimat.
Olyan másodlagos eszközre lenne szükségem, amire telepíthetem a Win7-est, Firefox-ot, és egyéb progikat.
A kérdés, hogy erre mi lenne alkalmas. Tablet? Laptop? Notebook? Mini PC?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
AXisBOLD
addikt
válasz Kobak #102308 üzenetére
egy cpu-z meg valami stressz teszt pl. prime95 alatt nézd meg mit produkál.
idle-ben már a sokkal régebbi cpu-k is visszavesznek a tempón.
itt keresgélhetsz még --> Intel Core i3 / i5 / i7 6xxx "Skylake" és 7xxx "Kaby Lake" (LGA1151)
Aurea mediocritas
-
Met
nagyúr
válasz Vakegérke #102309 üzenetére
Anyagi lehetőségeidhez igazodva abból választhatsz amit leírtál (laptop, notebook ugyan az, esetleg a netbookra gondolhattál, az kisebb mint a legkisebb laptop és tényleg csak netezésre jó).
Szerintem egy tablet jó választás lenne, veszel egy laptopot vagy mini pc-t és áll a polcon? Tabletet tudod használni a lakás többi pontján (olvasni ágyban, konyhában stb.), esetleg ha mész rokonhoz ismerőshöz vihetsz hozzá képeket mutogatni. Nyilván a tartalék eszköz megléte a lényeg de ha már veszel valamit akkor olyannak több értelme van amit használni is tudsz. Vehetnél egy olcsó pc-t is, feltelepíted és berakod a szekrény aljába.
Viszont ha ragaszkodsz a windowshoz az drágítja a táblagépet."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Vakegérke
félisten
válasz hundai #102311 üzenetére
és Met:
Először is köszönöm a válaszokat.
Tablet lenne az igazi, de nem tudom, hogy kedvemre telepíthetek-e rá rendszert. Hogy sarkítsam, akár Linux-ot is. Kicsit úgy akarok bánni vele, mint egy asztali PC-vel, de a játék kiesik a szórásból. Ez lehetséges?
A szövegbevitel hogy működik? Képernyőn, vagy csak külső billentyűzeten? Ha az előbbi, "tud magyarul"?Szerk: Wi-Fi feltétlen szükséges.
Ami az árát illeti, 50 ezernél nem szívesen adnék többet érte.
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Met
nagyúr
válasz Vakegérke #102316 üzenetére
Tablet fronton nem vagyok otthon de szerintem linux nem megy fel rá. Logout-os írásokból mintha rémlene hogy van dualboot-os tablet amin van droid és win.
Viszont az ár erősen szűkíti a lehetőségeidet. Annyiért tablet vagy használt laptop.
Tablethez lehet venni olyan tokot amiben van billentyűzet de azt hiszem usb-s billt is rá lehet dugni (bővebben táblagép fórum ) és nem kell a kijelzőt tapizni.
Ami még eszembe jutott a RaspberryPI mint mini pc viszont ezen nem tudom a wifi hogy elérhető.[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MaxxDamage
félisten
Mivel halott az adott topik, így áthozom ide (is) a kérdésem.
[link]L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A minap néztem a Google fiókom beállításait, a legutóbb használt eszközök szerint más is hozzá fér a fiókomhoz. Egy Mac és egy másik telefon. Soha se volt egyik se, csak is saját eszközröl jelentkeztem be mindig. Hogyan lehetne "kiiktatni" ezt a kettő eszközt? -
Norbi887
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a procihoz milyen hütőt tudtok javasolni, ami megfelelő volna, és kellőképpen lehütené azt?
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4ghz B3-as stepping-el.
Előre is köszönöm a válaszokat!// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
=HG=
addikt
válasz stumpjumper #102322 üzenetére
Google fiókodban el tudod távolítani az eszközöket..
[ Szerkesztve ]
-
Norbi887
aktív tag
válasz hundai #102324 üzenetére
5-7 ezer forint maximum esetlegesen.
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
prabhu
senior tag
Ha jól emlékszem ki lehet jelentkeztetni, utána jelszócsere biztonságosabbra vagy akár kétlépcsős bejelentkezés beállítása.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi887
aktív tag
válasz hundai #102329 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
// Apple iPhone 15 Pro Black Titanium // Apple MacBook Air M1 Space Grey // MacBook Air M2 Midnight // iPhone 7 Matte Black // Apple Watch Series 9 45mm Midnight // Apple Watch Series 5 44mm Space Grey // AirPods Pro 2. // Lenovo IdeaPad S340-15API // Razer DeathAdder Essential //
-
Met
nagyúr
Jelszó változtatás, telefonszám hozzá adás, majd a kétlépcsős azonosítás bekapcsolása.
Amikor új eszközről lépsz be küld egy sms-t kóddal amit beírva tudsz belépni."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
minek?:S
őstag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy néha elmegy a kép, néha meg amikor vissza jön, akkor meg zöld pöttyök vannak a monitoron. Eddig semmi ilyet nem produkált, csak az elmúlt pár napban kezdte. Jelenlegi monitorom egy Samsung S24E391HL és a vgam meg egy Gigabyte GeForce GTX770 WF2, de azért tartom ezt furcsának, mert régebben is csinálta ezt, de akkor egy LG 23MP65HQ-P monitorom volt és egy MSI GeForce GTX760 2GD5-ös kártyám, az a monitor tönkre is ment. Akkor is és most is HDMI-n keresztül megy a kép. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez? A kábel lehet a hibás? (azt már nem tudom, hogy akkor is ezt a kábelt használtam e).
Üdv.:M.
-
Benyaking
aktív tag
Helló. Van egy infocus projektorom amin m1 es dvi csatlakozó van. Ehez keresek átalakítót vagy kábelt aminek a másik vége sima dvi vagy hdmi. Nem tudtok esetleg valami szakit aki gyárt ilyet? Amazonon találtam de póstával 10e ft lenne egy 2500ft os átalakító. Ennél kicsit olcsóbban vagy ennyiért 10m kábelel szeretnék venni.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Fax modemet szeretnék működtetni. Van egy régi fax modemem (betárcsázós modem, amibe a vezetékes telefonkábelt kell csatlakoztatni). A régi (2003-ban vásárolt) géppel jól működött annak idején XP alatt. Most van egy 2012-ben vásárolt PC-m, van rajta XP partícióm is, és amikor feltelepítettem rá, felismerte hibaüzenet nélkül, látszólag minden rendben ment. Azonban a rendszer leállítását követő indításoknál, komoly problémák lettek: eszközkezelő nem jelenik meg, a gépet csak resettel lehet kikapcsolni, belassul, modem működésképtelen, stb.
Régebben is próbáltam ezt, akkor még az első indításnál faxot is tudtam küldeni, de újabb rendszerindításoknál az előbb írt probléma állt elő, míg végül az egész XP-t újra kellett telepíteni.
Szerintetek lehet/érdemes valamit tenni? Ha igen mit?
Köszönöm szépen előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz stumpjumper #102339 üzenetére
Nem szoktam össze esküvés elméleteket gyártani de egy ideje már b@szogatott a gmail, hogy adjam meg a számom, kb. minden belépésnél, aztán egyszer csak nekem is lett egy ilyen idegen eszközről bejelentkezés, itt sem volt aktivitás csak egy belépés.
Lehet ilyen fake riasztással provokálják ki a telefonszámos azonosítást?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
prabhu
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #102320 üzenetére
Erre valaki valamit?
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ph2012
senior tag
Adobe Flash Player letöltése után ezt a weboldalt látom: [link]. Valami visszautasított süti miatt van, ahogy írja.
Hogy lehet ezt helyrehozni?
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Először is kellemes ünnepeket és most szeretnék egy kissé kínos témában feltenni kérdést.
Van egy jól működő Synology DS213-as NASom és már régóta használom, de most új lett a gépem és valami nem okés.Windows 10-et használok és a helyzet az hogy van jól működő felhasználom és jelszavam, de Sajátgépről ahogy a DISKSTATION megjelenik és rákattintok, nem tudok rácsatlakozni a szerverre, nem jelenik meg az ablak ami a belépési azonosítót kérné. (a képen látható dolog történik.)
De közben internetről elérhető a szerver és onnan meg tudok nyitni bármit ami rajta van.
Valakinek van valami tippje hogy mi lehet ennek az oka? Esetleg a Windowsban van valami ami letiltja az ilyenfajta fájlböngészést?[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz stumpjumper #102347 üzenetére
Nyilván utána már nem cseszegetett, de nem is volt belépési próbálkozás.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
DrojDtroll
veterán
Valaki találkozott már olyannal, hogy egy sorozat nézése közben néha nincs hang. Atmoszféra hang van, de beszédhang nincs.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Ide is belinkelem, mert ahova beírtam, ott szerintem offtopic.
Ha tudnátok rá valamit. :/
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest