Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
válasz WhiteWalker #15749 üzenetére
A Lenspen jó csak eredetit vegyél megbízható boltból, ne hamisítványokat ebay-ről.
Én jobban szeretem a Lenspent mint a mikroszálas kendőt, de az is van és azt is lehet használni. A kendőt viszont időnként mosni kell különben csak a letörölt zsírral/porral fogod újrakenni/karcolni a lencsét.
Ja és persze jó ha van egy körtepumpád. (A Giottos Rocket Blower-je a legerősebb amivel eddig találkoztam, de nyilván bármelyik jó.)[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz WhiteWalker #15752 üzenetére
Ez nem a reklám helye, de én a Digitcam/220V/edigital vonalban bízom ezek közül is inkább az elsőben.
A mostanában árusított darab az a Lenspen NLP-1 névre hallgat. -
cattus
addikt
válasz WhiteWalker #15768 üzenetére
Szerintem: Magas ISO (mondjuk 1100D-n 800-1600 a max.), ha van fényerős obid akkor persze az és rövid záridő - a legutóbbi persze függ az alany gyorsaságától, a fényviszonyoktól, meg hogy mennyire akarod "megfagyasztani". Kb. 1/250-1/1000-ig lehet válogatni.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
takitibi
tag
válasz WhiteWalker #15768 üzenetére
Szia,
nos, AV mód, tök nyitott rekesz állítás, és az ISO-t emeld fel annyira, hogy ha mérsz fényt, dobáljon ki 1/1000 fölött záridőket. Az se mindegy, hogy szürke esős rossz időben készítesz 1/1000-et, vagy stúdió világítás mellett kattintasz 1/1000-et. Nem csak a bemosódás lesz más, de még a zajszint is. :-)
Meg minél kisebb az egyes pixeled az érzékelőn, annál könnyebben bemozdul a téma. 550D-n pl. amit használtam, 1/400 kellett kézből fotózva 135mm-en! Mert különben 1 vagy 2 pixellel valamilyen irányba bemozdult. Utána váltottam 8,4 mikronos pixelekre. Az óta 135mm-t ki lehet exponálni kézből 1/80-al is. :-)
Nem mindegy, hogy egy vonat egy plakát előtt suhan el, vagy egy gyufás skatulya előtt..Üdv: TakiTibi
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17051 üzenetére
ha bekerül a böngészőbe akkor az lopható. rakd videóba slideshow-ként.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Balinov
titán
válasz WhiteWalker #17051 üzenetére
500px-en meg a feltolto sem tud normalis felbontasban (ertsd legalabb 1024x pixel) letolteni. egyebkent copass-nak van igaza (ismet)
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17060 üzenetére
picasa megcsinálja neked percek alatt, felratozni is tudod.
-
HollyBoni
veterán
válasz WhiteWalker #17070 üzenetére
Végülis még képmetszővel is akárhonnan le tudják tölteni a képet, még videóból is. Jó mondjuk a minőség az nem lesz tökéletes.
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17070 üzenetére
én a videó készítést mondtam, hogy azzal egyszerű slideshow-t készíteni videóra.
mindent le lehet tölteni, ezt már mondtam.
videó előnye hogy nem tudja használni nyomtatásra ha kiszedi a képet belőle, mert borzadály lesz.
persze nem kell full hd videót felrakni,mert az már aránylag jól nézki egy 9x13-as nyomtatásban relatíve.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz WhiteWalker #17140 üzenetére
Én is sokalltam az árát, ebayen nézegettem, végül úgy döntöttem hogy nem kockáztatom az obit pár 1-2ezer forinttal olcsóbb kínai hamisítvánnyal. Után megláttam hány alkalommal használható, és ha így nézzük akkor filléres dolog hosszú távon.
-
csacsi77
senior tag
válasz WhiteWalker #17196 üzenetére
Ha van időd kivárni, akkor a Yongnuo YN-500 egész jó. Nem drága és egy kollégám szerint (aki használja is) nagyon jó.
Öreg fater megoldja!!!!
-
csacsi77
senior tag
válasz WhiteWalker #17198 üzenetére
Akkor itt van ez a Sigma... garival.
[ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
matyi012345
őstag
válasz WhiteWalker #17200 üzenetére
Nekem van egy ilyenem (is), elég jó vaku, de ha ennyit áldozol rá akkor érdemes elgondolkozni az 568-n, az tudja a HSS-t. Mondjuk ha tudod hogy nem lesz rá szükséged, akkor ugyanolyan jó lehet ez is.
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17274 üzenetére
kimeríti a tömeg fogalmát. van kép rogyásig most akkor mindenhol.
ha megjelensz vhol és rajta vagy, pereld be! ügyvédi óradíj 50k/óra!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17276 üzenetére
tömeg. kész. egy pert nem úszol meg félmisi alatt. tanácsadás is asszem 20k, oszt félóra.
ezeknek nincs értéke.
akkor lenne értéke ha megjelenne óriásplakáton, újságban, átvenné a sajtó,stbstb. nagy nyílvánosságot kapna.
akkor lenne értelme a pernek is, mert a te arcoddal népszerűsítenek vmit vagy nem az engedélyed nélkült,blabablalbaba. péééééééééééééénnnnnnnnnnzzzzzz!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
scarabaeus
őstag
válasz WhiteWalker #17286 üzenetére
Élességsorozat? Az indexen topikja is van, focus stacking. (A technikáról, az eszközökről és a programokról is ejtettek ott szót, korábban)
Quoth the Raven "Nevermore."
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17318 üzenetére
micro sd karit nem használunk adapterrel fényképezőben.
valszeg vmi kontakt hiba lesz.
vegyél sandisk-et.
ha sikerül mégis látnia a rendszernek, de üres a kari, akkor érdemes rányomni egy photorec-et. kiberakosgatással jártam már én is így hogy eltünt minden.[ Szerkesztve ]
-
fungeld
aktív tag
válasz WhiteWalker #17318 üzenetére
Másik adapterrel próbáltad?
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz WhiteWalker #17349 üzenetére
Régen igaz volt, hogy a Mac stabilabban működött: volt 2-3 különböző hardverváltozata, arra könnyen megírták az atomstabil drivereket. Viszont amióta a Mac is Intel alapon (azonos hardvereken) fut mint a PC, azóta a Mac az instabilabb: nekik még bele kell tanulniuk a sokféle hardverre írt driverek és szoftverek világába. Hogy illusztris példát hozzak: Yervant csiribiri Macbook Pro-ja ekkorát fagyott előttünk a workshopon, hogy több próbálkozásból sem tudta elindítani a PS-t meg a Page Gallery-t. Félreértés ne essék: nem kárörvendésből írom, csak tényként.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz WhiteWalker #17351 üzenetére
Én pénzkidobásnak tartom: egységnyi kreditből több mindent ki lehet hozni PC-ben, mint Almában. Több esküvőfotós kollégának raktam össze az elmúlt években direkt fotófeldolgozásra optimalizált PC-ket (olyan finomságokkal mint a szinte néma működés, vagy a RAMdrive): mindegyik működik hiba nélkül, teszik a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz WhiteWalker #17347 üzenetére
Van az is, de ott sem sokkal faszabb a helyzet ugyanannyi memorival
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
fungeld
aktív tag
válasz WhiteWalker #17591 üzenetére
Minden kínai. De ha mégis lemálik akkor jelentkezek
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/
-
spiky03
veterán
válasz WhiteWalker #17598 üzenetére
köszi neked is az infót.
akkor még az is lehet, hogy az is elég lenne nekem első tükörfeflexesnek?
mondjuk ha veszek is valamilyet akkor úgyis 0% thm-re fogom. úgy meg a jobbat venném már mert azért hosszútávra tervezem megvenni az első komoly gépemetSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz WhiteWalker #17604 üzenetére
Köszi.
Én olvasgatok a témában.
"Kölcsönöztem" ki jó pár könyvet, meg haveroktól is informálódom, akik fotózgatnak.Igen azt tudom, hogy a jó váztól nem leszek még profi. Mert már most az vagyok.
Csak mint írtam nem nagyon tervezném cserélgetni majd a gépet a későbbiekben, ezért olyat szeretnék venni ami azért nem a legalapabb, hanem azért valamivel jobb. És max később csak obikat venni rá, ha szükséges lesz.
A lényeg, hogy azért jó képeket csináljon beltérben is, meg ugye kint is. Lehessen vele videót is felvenni, ha úgy tartaná kedvem és persze legyen rajta manuális beállítási lehetőség is. Ezért is választottam eddig Canon-okat amik voltak kompakt gépeim (A720, SX150), de tovább szeretnék lépni majd.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mcgoat
aktív tag
válasz WhiteWalker #17598 üzenetére
vagy 1200D, de ha kell a videó akkor 700D alatt semmi
Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
-
spiky03
veterán
válasz WhiteWalker #17607 üzenetére
Hát nálam az csak másodlagos lenne.
De azért nem hátrány ha azt is tudja.
Mert azért egy nyaraláson vagy valamilyen rendezvényen biztos benyomnám a rec gombot ha már tudja.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #17718 üzenetére
azért annyira nem hulladék, csak a váz korlátozza a feldolgozás minőségét.
-
Elektrosokk
addikt
válasz WhiteWalker #17720 üzenetére
Én rendezvényt ha webre megy az anyag csak m jpge-be lövök. attól is függ mit fotóz az ember szerintem.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
félisten
válasz WhiteWalker #17748 üzenetére
Giinos: Hmm, faállvány. Erre nem is gondoltam. Utánanézek. Van otthon deszka bőven, és lakkozni is jól tudok.
Alg: Teszek egy próbát vele, bár reálisabbnak tűnik a vastag szivacs az állvány lábai alá, mivel csak függőleges irányú rezgésről van szó. A steadicam inkább a kéz mozgás ellen véd, ha jól tudom.
De a lényeget már tudom: érdemesebb házilag csinálni stabilizátort.
Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
A Zéé
addikt
válasz WhiteWalker #17748 üzenetére
faállvány is átviszi a rezgést, maximum vmennyire csillapítva vezet át rezgést, de ebbe nem lennék olyan nagyon biztos, hogy jelentős. De ha az állvány alatt rezeg a dolog, akkor a faállvány is rezeg. Hídról több másodperces expó felejtős. Ahogy vonatról is. Mindkettőnél az állvány alátámasztása mozog le-fel. Pár millimétertől pár centiig a szerkezettől és a terheléstől függően. Ezt nem nagyon tudod kiküszöbölni semmivel sem.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz WhiteWalker #17752 üzenetére
Lehet kísérletezni persze, de fél centis le-fel irányú rezgést biztos nem fog elnyelni. Annyit meg minimum mozog még a Margit híd is, ha elcsattog rajta a villamos, vagy a zöldhullám. Pillér környékén lehet, hogy jobb a helyzet, azt ki kell próbálni. De így látatlanban arra is azt mondom, hogy ott sem igazán fog sikerülni.
Az Árpád híd annyiban jobb, hogy ott a villamos nem zavaró tényező, mert az külön hídszerkezeten megy. De egy teherautó, vagy busz már ott is hazavágja az egészet.
Bazi stabil dolognak tűnnek ezek a hidak, pedig elég nagyokat mozognak terhelés hatására. A legjobban a Szabadság hídon érezni ezt a csuklók környékén, amikor átmegy a villamos. De az Erzsébet híd is a hídnyílás közepén emlékeim szerint 2 centi felett mozdul el, azon az oldalon ahol a busz átmegy rajta. (nem találom a jegyzőkönyvet, amit gyakorlaton csináltunk, de kb ennyire emlékszem, és tudom, hogy baromi soknak éreztem az elmozdulást )Just a simple Lineman...
-
félisten
válasz WhiteWalker #17782 üzenetére
Az eredeti RAW nem volt tömörítve?
Egyes kamerák tudnak veszteségmentes tömörítést.
A jpeg milyen beállításokkal lett elmentve?Egy BMP egészen biztosan lehet nagyobb a RAW-nál, de a jpeg szerintem csak ha nagyon részletes a kép és nagyon magas minőségben lett elmentve. Elméletileg.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
scarabaeus
őstag
válasz WhiteWalker #17784 üzenetére
Mi annak a .jpg-nek az első négy bájtja?
Quoth the Raven "Nevermore."
-
zolnagy
őstag
válasz WhiteWalker #17847 üzenetére
valószínű az lesz. Csak már unom, hogy mindig van vmi megmagyarázhatatlan nyűgje, ami miatt újra kell raknom. Pedig sima userként netezek, van víruskergetőm és nem telepítek fel minden sz..rt
-
jjeahh
nagyúr
válasz WhiteWalker #20910 üzenetére
Nálam a ps egy ősöreg nagyon alap laptopon is simán fut, a lightroom viszont i7 32gb ram + ssd asztali pc-n is lassú
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Lassú Víz
addikt
Sok RAM, grafikus kártya, SSD, 64 bites oprendszer. Nekem egy i7 4510U proci, 8G RAM, Radeon M265 2GB, Win 10 64 bit laptopon van. Sajnos SSD helyett HDD van. Amatőr célra megfelelő, de ha dolgozni kellene vele, akkor erősebb vasra tenném.
A lényeg az egészből, hogy csak processzor és évjárat alapján nem megítélhető a dolog. Még a processzorok összehasonlításához sem adtál elég adatot. (Csodálkoznék, ha az 5 évvel későbbi i5 gyengébb lenne.)A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
hibavissza
veterán
Nem tudni mit akarsz vele csinálni. Ha a mobilod képeit akarod néha szerkesztgetni, arra jó lehet a C2D.
A lényeg.Ahogy Jeeah írta nem a PS a gond, hanem a Lr/ACR raw szerkesztés. Ott nincs olyan, hogy elég.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz WhiteWalker #20914 üzenetére
i5 3570 + 16 GB RAM + HD7850 2GB + SSD. 16 megás fényképező RAW egyengetés és nem smooth. 14 giga ramot ehet meg a PS és egy combosabb panorámánál volt már, hogy vissza kellett kapcsolnom a virtuális RAM-ot az SSD-n. Ami nonszensz.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz WhiteWalker #20916 üzenetére
Win7 64. Van jelentősége? Én párhuzamosan futtatok Adobe szoftvereket Winen és OSX-en. Hasonló hardveren én nem érzek különbséget.
Azért van akinél jelentkezik a placebo hatás.
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
válasz WhiteWalker #20917 üzenetére
"Nah akkor mégegyszer mert nem voltam egyértelmű:"
Mindkét felsorolt "szutyiságod" alkalmatlan iparos munkára. Hobbi szinten - arra, hogy egy-két fotóval elszöszmötölj - pedig mindkettő jó.
Én az i5 + SSD kombót találom életképesebbnek.
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #20923 üzenetére
mer sznobok!
de tény hgy az pepöl jobban teljesít ezen a téren, de eszetlen pénzeket hagysz ott cserébe. nem semmiért tart ott a papöl. kétszeres ár ugyanazért a ram-ért, nem picit rablás, plusz ugye az egyéb korlátozások."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
*Ropi*
félisten
válasz WhiteWalker #20923 üzenetére
Nem egy esküvőfotós kollégának raktam össze gépet képfeldolgozásra kihegyezve (természetesen nem almát). Régen valóban stabilabbak voltak, de amióta Intel alapon mennek, azóta jóval instabilabbak a sokkal többféle hardver és gyengén megírt driver egymása hatása miatt.
-
*Ropi*
félisten
válasz WhiteWalker #20930 üzenetére
Egy kalappal (el fog kelleni)!
-
copass
veterán
válasz WhiteWalker #21604 üzenetére
mert szép. ennyi.
-
hito
nagyúr
válasz WhiteWalker #21606 üzenetére
Hát azért rendben van ez a fotó azt kell mondjam.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz WhiteWalker #21608 üzenetére
Te meg tudod fogalmazni, hogy egy foghagymás sült csülöknek miért olyan jó az illata? Vagy miért lesz jókedved a karácsonyi hóeséstől, miért jó? Vannak dolgok, amik csak jók, jól esik a szemnek, jó érzést vált ki az emberből, stb.
A konkrét kép esetén szerintem nagyon jók a fények (fény/árnyék), a pasztell színek kiemelik a kislány szemét és a száját, de egyik sincs túlhangsúlyozva. Jók a hajtincsei, nincs belőve minden hajszál katonás rendbe, magyarul az egésznek jó a beállítása. Kifejező a kislány tekintete, jó a pillanat. Hát röviden, tömören és laikusan ennyi.
Ja és még egy nagyon fontos dolog, amitől jó a kép: nem lóg fika a kislány orrán, az visszavenne a vizuális élményből
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
mouser1
csendes tag
épp erről beszéltünk a napokban egy másik fórumon, a csávó némelyik képén olyan ordítóan látszik az utómunka, hogy az fáj.
http://lemon.hu/2016/01/12/ime-a-magyar-foto-ami-a-legtobb-dijat-zsebelte-be/
itt a szeplős kiscsaj vagy hárommal lentebb a kislány, aki visszanéz, hát akkora aura van az arcuk körül, mint.
-
Digger
senior tag
válasz WhiteWalker #21608 üzenetére
Nem vagyok profi fotós, csak a laikus véleményem mondom.
Ami nekem feltűnik a képen, hogy szinte háromdimenziós! Gyönyörű a fény-árnyék játék a kislány arcán, a szemeiben mintha egy derítőlap fénylene! Jó lenne tudni hogyan is készült valójában. -
copass
veterán
a kép. ha neked tucat akkor nem érted mitől jó.
nem lehet megmondani hogy mitől díjnyertes egy kép.
a sok részlet, a fények, az alany,stbstb. ez mind kell egy jó képhez."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs