Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz spiky03 #14599 üzenetére
eneloop akksit érdemes venni a többit szűrd le a találatokból.
töltőnek voltcraft/nitecore ami jó.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
padi68
senior tag
-
padi68
senior tag
válasz spiky03 #14602 üzenetére
AA akksik 1 szett 3 szett 10 szett
Sanyo Eneloop XX 2500mAh x4 4200ft 4000ft 3800ft Bliszterben 15db
Áttetszo muanyag akksitartó 4db-os AA/AAA 150ft 150ft 120ft bliszteres akksi mellé: 100ft 12dbA rendelés alsó határa minden esetben: 1500ft
Debrecen - átvételi lehetoség a tócóvölgyben gyakran, néha ingyenes kiszállítás
Gyor, Székesfehérvár, Tatabánya, Budapest, Szolnok, Miskolc, Nyíregyháza - átvételi lehetoség kb. 2-7 naponta- illetve országos postázás, alsó határ nélkül a mindenkor érvényes postai díjak szerint. Utánvéttel NEM, csak eloreutalással küldök. Alacsony értéku termékek esetében is -mindkettonk érdekében- az ajánlott levelet javaslom.
nekem házhoz hozta Győrben :-)
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
padi68
senior tag
válasz spiky03 #14604 üzenetére
nekem Voltcraft-IPC-1. töltőm van.
nagyobb városokban általában a pályaudvaron szokta bonyolítani....
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
*Ropi*
félisten
válasz spiky03 #14904 üzenetére
Az az F2.8 sokat számít ám. De most már, hogy eladtad...
Az Eneloopokat meg ezzel a töltővel használd!
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz spiky03 #14912 üzenetére
Az Eneloop és a Voltcraft IPC-1L egy kipróbált és bevált termék, az egész világon több millióan tanúsíthatják, hogy toronymagasan jobbak bármi másnál. De, hogy ne csak másokkal példálózzak, saját statisztikáim: munkára (megbízható tápellátás kell a vakuknak fotózásokon) használok egy IPC-1 és egy IPC-1L és egy CM2020 töltőállomást, valamint 150 db 2000 mAh-s Eneloopot. Az első 60 db-ot 4 éve vettem, azóta is hibátlanul teljesítenek. 150 db bizonyíték elég?
Ha az almás rajongók csak almás termékeket akarnak használni mindenáron: ám tegyék, az ő dolguk. Én olyan megoldást javaslok, ami ár / érték arányban verhetetlen.
Ebbe a topicba is bekérdezhetsz, ha még ezek után sem tudtál dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
válasz spiky03 #14904 üzenetére
én canon sx130-at használatok 2 éve, gondolom az sx150 is hasonló lehet, mondhatni megvagyok elégedve vele (persze dslr-ről vagy milc-ről álmodom titokban), egy kis odafigyeléssel jó minőségű képeket lehet készíteni vele.
Töltőnek Voltcraft IPC-1L-t használok és ajánlok is, az akksi meg szerintem szinte mindegy milyen, lényeg hogy legyen tartalék, de én még sosem jártam úgy hogy a 3. pár akksit kellett volna bele tenne egy alkalmalommal.
És még ajánlom hozzá ezt a tokot: Case logic SLDC-202
masszív tok, pont ráillik a gépre, és elfér az első rekeszben 6-8 pót akksi. -
Akos96
senior tag
válasz spiky03 #14936 üzenetére
Léteznek ilyenek, különböző tele/makró/stb. előtétlencsék vannak, a bővítőporttal rendelkező csúcskompaktokra meg kereső is rakható. A "jobbító" kiegészítők általában szerepelnek valamelyik, a géphez kapott leírásban.
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
scarabaeus
őstag
válasz spiky03 #14936 üzenetére
Igen, ott vannak pl. a Raynox DCR-150 és DCR-250 makróelőtétek. Ezek szűrőmenetre (csiptetős felfogatással elég tág határok közt) rakhatók fel, de azokra a gépekre, amelyeknek nincs saját szűrőmenetük (mert mondjuk az egész objektív eltűnik a gép hasában használat után), azokra is szoktak csinálni olyan adaptereket, amelyekkel szűrők és előtétek tehetők fel (nem biztos, hogy a gyártó). Sok kompakthoz (de inkább a high-end kompaktokhoz és a komolyabb bridge-ekhez) maga a gyártó kínál nagylátó és/vagy teleelőtéteket, általában brutális árakon, de azok ahhoz a rendszerhez vannak tervezve, annak idején én is használtam Pana FZ20-ason szép nagy 1,5x-es gyári előtétet , vagy Samsung EX1-hez 0.75x (ekv. 18 mm-t adó) nagylátóelőtétet, amikor még azzal csináltam gömbpanorámákat.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
*Ropi*
félisten
válasz spiky03 #14955 üzenetére
CTO fóliás vaku 19 óránál, a lemenő nap szemben.
A lényeg, hogy a vaku a fő fény, tehát minimum 40 feletti kulcsszámú vaku kell hozzá, ami még nagy sebességű szinkronban is elég teljesítményt ad ahhoz, hogy kellően megvilágítsa a témát. Az 58-as kulcsszámú 580EX II-őm ~3 méterig jó...
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #15359 üzenetére
Nah, sajnos a régi képeken is ott van ez a kis fehér pötty. Úgyhogy f@sza.
Az MM-be vigyem vissza szerintetek? Ott vetten júniusban, vagy már rögtön a Canon szervizbe?
Mennyi amúgy ennek a javítása? Mert augusztus 24-től újra kellene majd a gép.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #15362 üzenetére
Nah, ma bevittem a gépet az MM-be és elküldtek a márkaszervizbe, mert mondták, hogy így gyorsabb, nincs benne az, hogy ők futározzák meg ilyenek. Szerencsére javítják, azt mondták 1-1,5 hét és kész lesz.
Remélem jövő hétvégére már meg is lesz.Ha vissza kapok, hogy tudom letesztelni, hogy jó lett-e?
Elég csak egy fekete képet lefényképezni, vagy azért nem árt többféle színnel is?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
matyi012345
őstag
válasz spiky03 #16835 üzenetére
Ha valaki jól fotózik és jókor jó helyen van akkor egy 1 dolláros kodak géppel is meglövi azt a fotót amivel akármit elérhet. Manapság a featureökről szól a piac. El kell döntened mi a fontos neked egy gépben és az alapján választani. Mit fogsz fotózni, milyen fényeid vannak, stb...
-
matyi012345
őstag
válasz spiky03 #16854 üzenetére
Örülök, hogy tetszenek, azok egy része 30D-vel készült, másik része pedig 1000D-vel, de ott a lényeg a Sigma 105mm-es makró obi, amiből egy másik váz ára 1/1-ben kijönne. Ezért is mondtam, az optikába érdemes fektetni, a vázaknál nem lesz akkora ugrás a képminőségben, de a kép amit a szenzorra rajzolsz az az optikán múlik. Egy 5D mkIII is lehetett volna a kezembe, ha nem lett volna egy makró obi akkor közelébe nem értem volna azoknak a képeknek. A váznak főleg a zajszintje az ami számít, egyik jobban, másik kevésbé bírja az ISO-t, valamelyik az alacsony érzékenységre van kiélezve, valamelyik meg arra hogy minden értéken tudjon egy használható képet felmutatni. Ezen kívül vannak még dolgok amik a felhasználót szolgálják, pl egy makrósnak fontos lehet az élőkép, a kihajtható LCD, egy sportfotósnak a gyors sorozat é strapabírás, egy esküvői fotósnak a magas ISO, egy reprofotósnak a dönthető homlokfal és hátfal, stb...mind felhasználó függő, hogy ezek közül kinek mi kell.
Meg lényegében az optika is felhasználótól függ. Egy Tamron 17-50 az jó mindenes, jól rajzol, jó a fényereje, a legtöbb téma belefér. De ha valaki pl természetet fotózik akkor annak teljesen felesleges 200mm alatti optikát vennie, hiába a jó a tamron, nem fogja hasznát venni ha egy 20 méterre lévő madarat akar lekapni.
[ Szerkesztve ]
-
role_of_72
tag
válasz spiky03 #17237 üzenetére
Tetszetős gép szerintem is, viszont sajna egy dologra kell nagyon figyelni vele kapcsolatban. Később talán javították, már nem emlékszem..
És ez szubkejtív, de nekem 450D-m van (az 1100D kb. ugyanez újra kiadva, videóval kiegészítve) és nem cserélném el rá. Nyilván preferenciák kérdése.
http://thebudapestproject.wordpress.com
-
jjeahh
nagyúr
válasz spiky03 #17242 üzenetére
"De én Canon fan vagyok"
a ML mellett talán ez az egyetlen "érv" ami eladja az 1100d-t
ok, gonoszkodást félretéve az ára sem rossz, illetve a belépő natív fixek is olcsón vannak rá
az x10 azért nem egy dslr, de baromi jó kis minőségi gép sztem, és ügyes kezekben szép dolgokra képes, erre talán Parci kolléga innen a legjobb példa[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Studi
veterán
válasz spiky03 #17244 üzenetére
Parcinak nem minden képe készült ám X10-el! De ezek biztosan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz spiky03 #17246 üzenetére
Ricoh GXR, Olympus E-PL1, E-PL2 amiről tudok, és a nagyon régi képeinél mintha Nikon D90-et láttam infó-ba, de pont a kompaktos, milc-es sötét zoomos képei a legjobbak sztem, jó példa arra, hogy mennyivel többet számít a tudás, a kompozíció mint egy ötdémárkettő
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz spiky03 #17249 üzenetére
YouTube: DigitalRev videócsatorna: Pro Photographer Cheap Camera Challange sorozat. Itt az első rész: [link]
Nagybetűs PROFI fotósok kezébe adnak olyan béna fényképezőgépeket, hogy elsírod magad (Toy-Story fényképezőgép, leg-leg-legocccsóbb kompakt, ősöreg Nokia telefon, stb.) és azzal hihetetlen jó képeket készítenek.
Érdemes megnézegetni őket, sokat lehet rajta röhögni és még többet tanulni."Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
jjeahh
nagyúr
válasz spiky03 #17259 üzenetére
kis túlzással nincs rossz gép, csak különböző igények valszeg egy dslr-el vagy milc-el akkor járt volna jobban, ha később fejlesztett volna fix obikra stb...szal igen egy dslr jobb cucc lehet, de ha egy kitzoommal használod, nem áll szándékodban fejleszteni, akkor egy ilyen csúcskompakt legtöbb esetben hozza ugyanazt a szintet
[ Szerkesztve ]
-
matyi012345
őstag
válasz spiky03 #17449 üzenetére
Nem a vázon fog múlni, ugyanolyan jó mint a többi hasonló. Inkább rendszerben gondolkozz. Mit fogsz fotózni, ahoz milyen optikák kellenek és ahoz melyik rendszer a jobb. Melyik gyártónál vannak specifikusan a jobb ár-értékű optikák az adott feladathoz.
[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz spiky03 #17461 üzenetére
Ha ezek az igenyek szerintem egy 600D-vel jobban jarsz.Nem tudom biztosra,de szerintem ua. a szenzor,legalabbis nem irtak semmi masra utalot.A kihajthato LCD jol johet makronal vagy nyakatekert helyzetekben.
En biztos nem vennek 1200D addig,amig a 600D piacon van.Öreg fater megoldja!!!!
-
spiky03
veterán
válasz spiky03 #17544 üzenetére
Még kezdő vagyok a témában, ezért kérdezgetnék tőletek, ha nem baj?
A csatolt linken található 3 féle obi az miben jók, vagyis mikre használhatók?
Miket szoktak azokkal fotózni?
Így hirtelen arra gondolnék, hogy talán eltérő a látószögük, vagyis nagyobb, vagyis szélesebb kép készíthető velük?Egy kezdőnek aki még csak ismerkedik a DSLR gépekkel a kompakt gépek után, gondolom neki elég egy obi is, nem?
Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm.
Még annyi, hogy akkor inkább ti is pl egy 600D-t ajánlotok megvételre, mint egy 1100D vagy 1200D-t?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz spiky03 #17600 üzenetére
Canon gépek közül kezdőnek jó választás...használtan is kilehet fogni patika állapotút , kevés expóval kb 60-70K körül...aztán ha rákapsz az ízére ennyiért továbbadhatod és válthatsz komolyabb vázra...Nekem is 1100D volt kezdésnek , aztán váltottam 60D-re amit most is használok...A jó képhez a váz csak másodlagos... Egy jó váztól senki nem lesz profi fotós
Én a tök nulláról kezdtem , és sokat olvastam a témáról, kérdeztem, fotóztam,olvastam,megint kérdeztem...szép lassan haladtam...mindig van mit tanulnom... -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz spiky03 #17617 üzenetére
Én az 1100D-t tökéletes megelégedettséggel használom 1 éve, ha a képminőség nem olyan, mint amire áhítozom, az az objektív miatt van, ill egy nagyon jó állvány hiánya miatt.
Egyedül 2 funkciót hiányolok belőle:
1) előzetes tükörfelcsapás,
2) auto fókuszálás videó módban.Előbbi hiánya némiképp orvosolható LiveView-ban, de sajnos nem tökéletes.
Utóbbi annyira nem vágott földhöz, eddig igazából 1 olyan alkalom volt, amikor használtam érdemben a videó funkciót.A nem kihajtható kijelző nem olyan nagy gond nekem.
Anno a kedvező áráért vettem az 1100-ast, mert egy kezdő szettben baromi olcsó volt (gép, kit-obi, táska, memkártya; utóbbi kettőből elég jó minőségű), akkoriban a 600D valami 50eHUF-al drágább volt, és akkor még se táska, se SD-kártya.
Ha most vennék, 600D-t vennék, mert a 700D miatt igencsak lement az ára.
De akkor az utóbbi 1 évben nem tudtam volna készíteni egy képet sem, és még mindig nem a gépváz a szűk keresztmetszet, hanem a használója[ Szerkesztve ]
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
Vyndree
őstag
válasz spiky03 #18156 üzenetére
Használj rövid záridőt legalább 1/1000-est de attól függ milyen messze vagy a mozgó járművekről lehet akár 1/2000 is. A kézi fényerő állítással tudod korrigálni, az ISO emelésével, valamint a blende kinyitásával (használj kisebb F/értéket). Az ISO emelésével zajosodik a képed, a rekesznél meg a fókusztávolságod szűkíted. Ha szép napos időd lesz nincs gond.
Kezdetben 1/1000, ISO 200, és 5 alatti rekesszel kezdenék. Ha bemosódik a motoros akkor emeld záridőt. Próbálj minél kevésbé ráközelíteni, inkább menj közelebb ha tudsz. Mindenképp teszteld le előtte, szoktak lenni gyakorlások.
Remélem segítettem és nem írtam sok butaságot. -
Vyndree
őstag
válasz spiky03 #18156 üzenetére
A dinamizmust is szeretnéd megmutatni? Rövidebb záridővel, de hogyan? Itt a megoldás, nem könnyű és sok gyakorlásra van szükség jól hogy sikerüljön.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest