Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• p_adam

addikt

válasz Stauffenberg #35940 üzenetére

Azért van egy másik indok is, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni:
    Nyers RAW képminőség tekintetében semmi nagy ugrás nem történt a D600/D800 óta. Nüanszookról beszélünk, aminek nincs értelme. Mindez 12 éve.
    Az optikáknál van jelentősebb különbség - de ez sajnos árban is kijön és kevesebb pixelsűrűségen olyan feltűnő, adott szint felett meg főleg.

Ha valakinek megvan az a képessége, hogy ilyen technológiával is elérje a célját, a kezelés, méret és súly ok, a videózás meg annyira nem izgatja (sőt, sokan amiatt morognak, hogy ilyen dolgokért is "fizetnek") - akkor tulajdonképpen mi az ok, amiért váltani kéne.
    Ami most megfigyelhető, hogy még gyorsabb gépeket hoznak ki - de a képminőség kissé visszafele megy, nem előre. A szenzorral való fókuszálás, gyors kiolvasás, high-end video stb. nem jár kisebb kompromisszumok nélkül. (de drágának drága)

Egyébként ha tényleges korlátozások nélkül eltűnik a mechanikus zár, akkor szerintem azzal mindenképp egyszerűbb lesz a MILC, nem komplikáltabb.
    (Kicsit előre szaladnak, amikor ezekből a lassú szenzoros gépekből szedik ki spórolásként és azzal próbálják indokolni, hogy vlogger gépbe nem kell :) )
    Ha ilyen lesz elérhetőbb kategóriában, vagy ténylegesen képesek elmozdulni erről a már 12 éves szintről (szoftveres trükközés nélkül, szerintem inkább erre mennek rá), az biztosan elavulttá teszi a régi MILC-ket és DSLR-eket egyaránt.

[ Szerkesztve ]

• Jahno

veterán

válasz Stauffenberg #35940 üzenetére

Visszanyúlnék, de most vettem 6500-ért egy tekercs filmet, hát fakk.

Éppen rendezgetem az analóg sorom, hogy Zenit E megy elfekvőbe, többit tesztelem, kicsavarom a polcon lévő filmeket és megnézem, hogy mi az a sor amit használok is, meg mire. Egyelőre az a bajom, hogy világ fasza pénzét ott lehet hagyni hívásra és mindenre és akkor még finoman fogalmaztam. A tükrös nekem ugyanúgy eszköz, mint a MILC, ha azt nézem ezek is 20 éves technológiák, simán retró :-P

Csütörtökre lesz kész az egyik tekercs, bár lehet abban a gépben ISO400al fölé lőttem ilyen szép naposabb időben. Ha az működik, akkor max. mutatom a sort, hogy mire jutottam mi marad meg, de ez egyértelműen játszós hülyeség.

Jövőre egy ilyesmit nézek magamnak: [link] De ezzel is azért 3 tekercset elég hamar el lehet játszani, az is 25-30ezer forint az olcsóbb filmekkel is.

Új hozzászólás Aktív témák