Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz inf3rno #38250 üzenetére
Ausztriában sem egy olyan kaja egyébként a rák, amit gyakran készítenek az emberek otthon, max olasz/kínai éttermekben található meg az étlapon. Ezért lepődtem meg, hogy milyen olcsón és jó minőségben lehet hozzájutni kint. Aztán szépen lassan az egész baráti kört rászoktattam és mindig ezt kell készíteni, amikor összejövetel van. Én is nagyon megszerettem azon a módon elkészítve, amit így a hónapok alatt kikísérleteztem.
De úgy gondolom nem lehetetlen feladat Mo-n sem beszerezni, mert igen sok étteremben láttam már Pesten is. Gondolom akkor ők Metróból szerzik a tengeri herkentyűket, amit sajnos nem tudok látogatni, mivel diák vagyok jelenleg és nincs saját vállalkozásom . Pedig közel is lenne...
Egyébként meglepődtem, mert az osztrák rák is Thaiföldről jön, pedig amikor Horvátországban nyaraltam, beszélgettem pár halásszal és azt mondták bőven lenne tőlük is szállítmány. Mondjuk a minőséggel nincsen gond szerencsére, meg a transzportból fakadó árból sem.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
krizmo_
addikt
válasz Mr Dini #38251 üzenetére
Vállalkozói nélkül is tudsz már Metroba menni:
Ki igényelhet Nyílt napos METRO Gourmet kártyát?
Valamennyi természetes személy, aki jelenleg nem rendelkezik METRO kártyával, illetve nem rendelkezik saját vállalkozással. -
Mr Dini
addikt
válasz krizmo_ #38252 üzenetére
Egy isten vagy, köszönöm szépen! Fhú, megvan a hétvégi programom.
Egyébként ennek mi értelme? Azt hittem, hogy simán azért nem engednek be magánszemélyeket, mert macerás fenntartani erre egy külön könyvelőt. De ha eleve engedik a "nyílt napokon", akkor meg mindegy. Így meg bevételtől esnek el, nem?
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Davidkoma
tag
válasz Mr Dini #38243 üzenetére
"...Garnélarák... ...Tudtok valami boltot, ahol érdemes lenne nézelődni?"
A Culinaris forgalmazza, jelenleg van náluk készleten 31/40 (1kg brutto, 800 g netto), 8/12 (1kg brutto, 800 g netto) kiszerelésben 9000-ért és 15000.-ért .
A középső méret, a 16/20 -as momentán nincs készleten 13000-ért.Vagy 11500-ért a kisebb csomagolású (brutto 800 grammos) Argentin is készleten.
Ahogy nézem, ez a 31/40 és 8/12 a csomagban lévő rákok darabszámát jelölheti, valószínűleg.
[link] -
ColdMan
tag
Hány km/h sebességig tudd megállni két kefélő légy egy autó száraz szélvédőjén?
Aki azt is megmodja , mekkora sebességnél engedi el az első/leggyengébb lába az üveget, a piros pontot is kap.Azt hiszem, ebből látszik, mennyire volt fáradt gőzős a napom...
-
coco2
őstag
Fáradt probléma:
Szükségem lenne egy windows telepítő csomagra (.msi !) ami telepítés közben extra parancsokat futtat. Talán command line ugrik fel telepítés közben a telepítés részeként, vagy olyasmi. Bárki aki emlékszik rá, hogy telepített valamit és felfigyelt olyan jelengségre, ha még emlékszik rá, mit telepített akkor, sikítson!
Amiért kérem. Példa kellene rá, hogyan van benne egy msi file-ban custom execution. Belenéznék abba az msi telepítőbe, hogy tanuljak belőle.
Thx,
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
FattyDove
őstag
Melyik banknál érdemes számlát nyitni, ha szeretnék hitelkártyát (rájöttem, hogy csak előnye van a sima debit kártyához képest)?
- Havi 200-300 körül érkezne be pénz
- Minden hónapban veszek bérletet 50k-ért (jó lenne erre valami visszatérítés)
- Kp-t szinte sosem veszek le
- A lehető legolcsóbban szeretném megúszni a bankolást -
törölt tag
Nem kérdésem van.
Véleményem.
Emag=0kifizetett rendelés 11 napja, most nem tudják adni azt a terméket ami ugye 11 napja is raktáron volt és van is a extreme digitalnál...ja és persze a többit sem küldik....
manapság elég sok olyan kereskedő van, akitől másnapra is megérkezik az áru
telefonos kapcsolatfelvétel pedig úgy működik, mintha fel sem próbálnám őket hívni. vagyis hazudok, mert akkor legalább nem kellene kifizetni a hívás díját akármennyi órára is.
szabadon bosszanthatja magát az ember.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz tepenzed #38265 üzenetére
Tudod nem az a baj, hogy nem hozták ki másnap....hanem az, hogy 10 napos () szállítási időt írtak és csak annak napján jött az email, hogy az egyik termék beszerzése biztonytalan.
Nem tudom mire vártak, mit tettek/vagy nem tettek ennyi idő alatt. Miért engedték megrendelni és persze ki is fizetni azt, aminek a beszerzését nem tudták garantálni ?Azért írtam, hogy extreme digitalnál meg van pont az a termék, ami miatt itt tartok, mert ugye összekötötték az életüket és tulajdonképpen már gyalog is átvihették volna a terméket egyik helyről a másikra....
ja igen: saját termék-forgalmazásról van szó
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Még mindig a vádlival bajlódok. Már 3x volt úgy, hogy úgy éreztem meggyógyult, de vagy a nyújtástól, vagy a gyaloglástól ismét elkezdet fájni és ez mintegy 1 hétig tart. A gyaloglást fokozatosan csinálom, mégis. Az előző nap már 3.5 kilométert mentem minden probléma nélkül, másnap már 500méternél megfájdult. Aztán sikerült a másik vádlimat is megfájdítani (2x) a nyújtással, az gyorsabban gyógyul. A brüggyöm tele van vele.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Anulu79
addikt
Székesfehérváron tudnátok mondani olyan helyet ahol hekket lehetne enni? Persze nem most. Holnap lehet arra megyek.
-
veterán
Üdvözletem!
Ismerősöm kíváncsi lenne rá, hogy ezt a csatlakozót hogy hívják (vagy mit lehet beledugni?),
egy CityTek T-L95S akkumulátoron találta:Esetleg lehet, hogy egy egyedi, csak erre a cuccra jellemző?
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
Kékes525
félisten
válasz philoxenia #38272 üzenetére
Finom.
-
törölt tag
válasz Kékes525 #38269 üzenetére
Nekem az utóbbi 1 évben a bal vádlim áll be. 100-150m gyaloglás, emelkedő, lépcsőzés felfele. Fél-1 percig kell pihentetnem. Aztán ismét 100-150m gyaloglás. Igaz, hogy brutális a tempóm, nagyon nem nyugdíjas. Ahhoz türelmetlen vagyok.
Van egy rohadtul kidagadó vénám, lehet, hogy vénás érszűkület. (Most az 59.-ik évemet taposom.)2018 szeptemberben simán legyalogoltam 7,5 km-t katonai erőltetett menetütemben. 1,5 óra alatt. Izomlázam se lett.
Irány a doki, az sem baj, ha sportorvos. -
Kékes525
félisten
válasz #12516608 #38277 üzenetére
Én is sokat gyalogoltam. Minimum 10 km-et és szintén brutál tempóban. Képtelen vagyok lassan menni, az sokkal jobban fáraszt. Általában az első 500 méter után fáradságérzetem van, ez inkább szubjektív, mert olyankor még jobban rákapcsolok és nagyon gyorsan átlendülök, és utána már simán megy minden.
Nekem is a bal vádlimmal van gond. Mit csinálsz ellene?
-
törölt tag
válasz Kékes525 #38278 üzenetére
Mit csinálok ellene? --- iszom és dohányzom. Már csak az a kettő maradt . Szomorú, de így van. Műtét kéne, vagy ciánkáli tabletta. A műtét hosszadalmasabb, nekem meg már nem maradt életcélom. Kivették belőlem...
BiP: 41 évesen én még elhordtam a hegyeket. Szarrá zúztam mindent, amit kellett. Szerintem te már kezdesz fáradni. Még nem kéne.
-
törölt tag
válasz krizmo_ #38281 üzenetére
Lószart. Mindig én legyek az a barom, aki egyedül hajlandó megcsinálni a legmocskosabb munkákat is? Világszínvonalon? Ingyen? 8 órán keresztül 2 doboz sörért? Családtagoknak? Holott én vagyok a legidősebb férfi, azaz a "családfő"? Lófaszt! CIÁNKÁLI! Csak még nem hozzák több. mint 10 éve...
-
Vismajor01
addikt
5 km/óra az kényelmes, haladós gyalogtempó, azért az nem rohanás.
Én meg 29-ről 30-ra fordulván felvettem 15 kilót. Semmilyen szinten nem változott az étrendem/mozgáskultúrám, semmi sem. Ennyi. Mostmár 3. hónapja eljárok edzeni, nem teljesen rendszeresen, de heti 2x biztos. 5 perc sima gyaloglás, 5 perc futás (10-11 km/óra) aztán 30 perc 13 fokos emelkedős 4.5 km/óra gyaloglás. Elvileg elég kemény kardió. És ezután mél fél-háromnegyed óra ilyen-olyan súlyemelgetés. Én meg csak kövérebb lettem.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Cs1csó
félisten
válasz Vismajor01 #38284 üzenetére
Azt, hogy hogyan nézel ki 70:30 (táplálkozás:edzés) dönti el. Ha kevesebb kalóriát viszel be (olyat eszel ami telít de nem sok kalóriát tartalmaz) és mellé legalább heti 3 alkalommal egy órát tartósan magasabb pulzusú edzést végzel (bicikli, kocogás stb.) Akkor fogyni fogsz.
(sőt azoknál akik tiltott szereket használnak pl. szteroidok, hormonok stb. ez az arány simán lehet 80:20 tehát szinte átlagos akár rövid edzéssel is növekedés lesz)
Mikor már kb. egy éve edzettem teremben kb. 19 évesen - mindig is kicsit túlsúlyos voltam - jött egy kb. 17 éves srác edzeni összehaverkodtunk segítettem neki az edzésben pl. kísérni a súlyt stb.
Na ez a srác elég hamar elkezdett nyomni valamit bő fél év múlva már akkora súllyal dolgozott, hogy nem voltam benne biztos, tudok neki segíteni ha nem fogja bírni kinyomni. Persze látványos is volt egy kb. 60 kilós srác volt és pikk-pakk felszedett vagy 15 kilót vagy többet.Persze közbeszólhat valami rejtett probléma pl. pajzsmirigy (alul működés)
DE egyszerű biológia: ha több kalóriát égetsz el tartósan - hónapokon keresztül - akkor fogyni fogsz.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Hogy kell értelmezni azt, hogy a fotonnak nulla a nyugalmi tömege? Ez azt jelenti, hogy mivel soha sincs nyugalomban így a valóságban nem nulla a tömege? Azaz mozgás közben, amikor fénysebességgel halad, nem nulla a tömege? [A foton "tömege" | netfizika.hu]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
sziasztok.
ez jó áron van ?
-
BiP
nagyúr
válasz #73959936 #38287 üzenetére
Esetleg próbáld meg itt:
Spórolós topik
vagy itt:
Egyszerű kávé topik
, hátha relevánsabb tanácsot tudnak adni. -
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #38292 üzenetére
Nehéz ezt megérteni. Ezért is: [link]
"A valódi fotonok, éppúgy mint az elektronok és a protonok, végtelen hosszú ideig élnek, ha nem kerülnek kölcsönhatásba más részecskékkel. Az úgynevezett virtuális fotonok - melyek megjelenése a határozatlansági reláció eredménye - élettartama azonban nagyon rövid. Amikor két elektron kölcsönhat egymással, virtuális foton cserélődik ki közöttük. A folyamat igen gyorsan zajlik le. Az ilyen rövid ideig létező foton tömege a
határozatlansági elv értelmében nem zérus, minél rövidebb az élettartama, annál nagyobb lehet ez a tömeg. A mai nagy gyorsítókkal a proton tömegének százszorosánál nagyobb tömegű virtuális fotont is sikerült előállítani."Másrészről, ha virtuális, akkor hogyan lehet előállítani?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz inf3rno #38292 üzenetére
Az elméleti és kvantum fizikusok is rohadtul vakargatják a fejüket, hogy mi is a foton tulajdonképpen. Azért tulajdonítanak a fotonnak tömeget, mert a kvantált elektromágneses "energiacsomag" mutat tömeg jellegű fizikai tulajdonságokat, mint pl. az ún. fénynyomás.
Ha nincs sebessége (ergo energiája sem) akkor nem létezik. Ami nem van, annak nincs tömege sem.
(Elméleti és kvantum fizika, radiokémia, szilárdtest fizika rohadtul bonyolult tudományágak. Kaptam mindegyikből bőven egyetemen.)--- kovacsen222: Ránézésre jó az a kávé és az ára is "értelmes". 4-6 személyes kotyogós vagy elektromos kávéfőzővel főzd le a 3. adagot, és dobd be a véleményedet ide.
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
válasz Kékes525 #38296 üzenetére
A szubatomi részecskék fizikája lesz ez inkább már. Quarkok, Higgs-bozonok, neutrínók stb.-k, mind zavarba ejtőek.
Elektron és pozitron találkozásakor hatalmas energia felszabadulás történik és mindkettő tömeggel rendelkező részecske eltűnik. De hová? Einstein sem és Teller Ede sem adott eddig rá magyarázatot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest