Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
Megkérdezem, hogy a
36283 és a 36284 hsz -t
ki és miért törölte? -
coco2
őstag
válasz philoxenia #36299 üzenetére
Hát, aki egyszer kiköltözik us-be, stabilan van ott a munkája, és vissza nem zavarják a jenkik egy éven belül, már átlag kint is marad, és neki utána ott van a "haza".
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Top cat
addikt
Szerintem az aktivitás meg a teknős párhuzamra gondolt.
-
törölt tag
Lehet bolond vagyok, de hülye nem
-
-
EmberXY
veterán
2 hete voltam Kecskeméten, a helyi járatos buszokon a sofőrnél is lehetett vonaljegyet venni, több járaton is így volt, tehát nem valami véletlen volt, hanem tudatos dolog. Egységesen 400 ft/db volt, ha jól emlékszem, ezzel együtt az applikációs jegyet is elfogadták, ott viszont csak 250 ft-ba került. A busz oldalán ugyanúgy ott volt az érvényesító kód, szóval van, ahol rugalmasan kezelik a szabályokat.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #36311 üzenetére
Nem is állítottam, hogy Volánbusz lenne, történetesen KeKo a társaság neve, DE a Mobiljegy alkalmazásban ugyanúgy elérhető, - mint ahogy sok más város helyi közlekedése is - mint a Volánbusz helyközi menetjegyvásárlása.
Ez eddig a legpraktikusabb dolog, amivel ebben az országban találkoztam, kb 10 másodperc alatt lehet jegyet venni, DE amiért szóba hoztam, az az, hogy nem értem, miért nincs egységesen betiltva a sofőröknél való jegyvásárlás. Ha országos szinten (a Volánbuszra gondolok) be van tiltva, és az utasok rá vannak kényszerítve az alternatív megoldásokra, akkor helyi járatos szinten miért nincs így?
Bele se merek gondolni, hogy esetleg azért, mert 400 Ft > 250 Ft.Amúgy meg miért ne lenne olyan, hogy "busz", "vonat", naponta többet is szoktam látni...
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #36313 üzenetére
Én azt hittem, hogy a korlátozó rendelet szabályozta ezt is, de ezek szerint csak a Volánbusz saját döntése volt a sofőröknél való jegyváltás szüneteltetése. Ettől függetlenül nem értem, hogy miért nincs országosan szabályozva ez ebben a helyzetben.
Ami a képeket illeti, vannak ilyen járművek, néha még ékezet is van rajtuk: [link]
Up the Irons!
-
Nikaré
őstag
válasz philoxenia #36302 üzenetére
Oké, értem.
Igen az volt, ezért is reagáltam.
Túl reagáltam?
Amúgy semmi bajom a moderációval! -
AndrewBlase
senior tag
válasz EmberXY #36314 üzenetére
Volánbuszos belső döntés, hogy nem lehet nálunk buszvezetőknél jegyet venni.
Vannak városok, ahol nem a Volánbusz adja a helyijáratokat (mint ahogy a BKK is külön "kaszt"), hanem egyéb szerződött partner (amelyik éppen elnyerte a tendert), az meg úgy dönt, ahogy akar.Az, hogy a Simple/Mobiljegy alkalmazásban tudsz azon társaságok járataira is venni jegyet, bónusz.
Miért mindig én???
-
Top cat
addikt
válasz MasterMark #36318 üzenetére
Úgy látom ez egy Extol lakat. Kérdezd meg a forgalmazót.
-
Top cat
addikt
válasz MasterMark #36320 üzenetére
Akkor a Lidl-t kérdezd meg.
Speckó kulcshoz nem valószínű, hogy bármelyik kulcsmásoló tud szerezni nyersanyagot, sablont.
-
-
coco2
őstag
válasz MasterMark #36318 üzenetére
Anni spec kulcshoz anno kerestem másolót, én végül a stadionoknál találtam egy pici műhelyt. Előtte találtam neten ilyen 35 ezer per kulcs meg hasonló ajánlatokat egy hetes kivárással Ott meg 5 perc alatt csináltak egy másolatot 2 ezerért. Ha budapesti vagy, látogass el oda, és kérdezd meg ott a szakit. Vagy helyben lemásolja neked olcsón, vagy minimum útba igazít.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Nem tudja valaki hogy meddig tart a "tapasztalt it szakember vagy" reklámpampány itt a Prohardveren? Nekem rendkívül irritáló az a faszi a képen, "mosolya" kb. mint Deutsch Tamásé. Már a hwsw-n is majdnem elokádtam magam, amikor ott futott ez a kampány.
Valaki nyugtasson meg hogy hamar vége. -
coco2
őstag
válasz Hosssszu #36326 üzenetére
Remélem legalább sok pénzt fizettet a reklámért a Prohardver a szélhámos csibészekkel, akik cégnek álcázzák magukat. Lehúznák a rolót még ma, jóérzésű it szaki egy sem lenne, aki sajnálná. A reklám szakma igazán feltalálhatná már az "erkölcsi különdíj" fogalmát - extra pénz fizettetni azokkal, akik hazugságokat reklámoznak. Jó bevétel lenne belőle még a Prohardvernek is
-
BiP
nagyúr
válasz Hosssszu #36326 üzenetére
Ha maga a reklám engem is idegesít, megnyugtató, hogy nem csak nekem jutott eszembe róla Deutsch Tamás. Még Bebe (anno Back II Black-es zenész) ugrott be róla.
De értelmezni se nagyon tudom. Aki odamegy, az kap br.1.2milkát? Csak mert ott kezd?
Általában a beajánlásokért szoktak fizetni, ha valaki alkalmazott hoz egy újat. Ennyire nincs ott munkaerő, hogy ilyen kamupénzekkel kell csábítani? -
Hosssszu
őstag
Örülök hogy nem vagyok egyedül a hasonlattal.
Nem is tudom hol volt ez menő régebben(?), talán ingatlanosoknál, vagy biztosítóknál? Talán ott volt hogy csillió forintos képzést megkapsz ingyen. Aminek persze nem csillió volt az értekéke, hanem kb. semmi. Esetleg adózási szempontból érhette meg, de szerencsére ilyen közelről nem volt hozzá szerencsém.
coco2: "Remélem legalább sok pénzt fizettet a reklámért a Prohardver a szélhámos csibészekkel, akik cégnek álcázzák magukat." Ez általában fordítva szokott lenni. A reklámozó fizet a portálnak. Remélem hogy csak egy napra fizettek. (persze tudom hogy már több napja fut.) -
coco2
őstag
Inkább olyasmi lehet a szitu, hogy oda megy mr fejvadászok gyöngye superman, akivel a következő pillanatban aláíratják, hogy egészen hü**e, és szüksége van az egymilliós tanfolyamra (aminek a valós értéke természetesen nulla), amiért ő vállalja a felelősséget. Ha aláírta, egy órával később már meg is kapta a csoda-okosító tanfolyamot (valami sámán energiát küldött neki TV adásban), aztán két órával később meg már ki is rúgták indoklás nélkül, elvégre próbaidő. Aztán követelik tőle a milliót két tucat ügyvéddel. Mindenkinek kellemes szórakozást hozzá
-
BiP
nagyúr
válasz Hosssszu #36329 üzenetére
#36329 Hosssszu + #36330 coco2 : Milyen tanfolyam? (nem nyomtam még rá a reklámra, ezért kérdezem. Mert én azt hittem, pénz, de közben tanfolyamra utaltok)
Vagy a reklám lényege nem is az, hogy kapsz ennyit zsebbe, ha ott kezdesz dolgozni, hanem ennyi értékű tanfolyamon részt vehetsz? (így legalább jó nagy számot be lehet mondani)[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
Meki-t máshol is felújítják?
Keszthelyen a McDrive le van zárva, csak elvitelre lehet kérni egy étkocsiból, pár szendvicset, és palackos üdítőt. Kuponokat nem fogadnak el. Kóla helyett, zero kólát kapsz.
Veszprémben meg zárva is van, még étkocsi sincs.
Mint a középkorban...
Meddig tart ez a katasztrofális állapot?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
FattyDove
őstag
Ha MSI Afterburner-ben beállítok egy OC profilt, akkor miután nem játszok van értelme azt mindig visszatenni default-ra, vagy maradhat állandóra?
-
-
w.miki
veterán
válasz EmberXY #36343 üzenetére
Mit fogsz csinálni?
Ez a torna jó lenne... ha bírnám... (plankot persze kihagyva a könyököm miatt)
Étkezésemen egyelőre nem tudok változtatni...[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz w.miki #36344 üzenetére
Étkezésemen egyelőre nem tudok változtatni...
Miért? Kirúgnak a boltból ha normális ételt teszel a kosárba?
Most teszteled hogy hátha lehet fogyni attól is ha csak beszélsz róla és siránkozol?
Jaj ez jó lenne de nem bírom, jaj az jó lenne de lusta vagyok."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
krizmo_
addikt
válasz EmberXY #36343 üzenetére
"Életmódváltás kell, étrend és mozgás..."
Ez bizony így van. Én már sok éve életmódot váltottam, aminek részre a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás is... Nem mindig könnyű mozogni, de kell motiváció, ami hajt, és olyan mozgásformát kell választani, amit szeretsz csinálni. -
w.miki
veterán
de nem bírom, amikor valaki arról siránkozik, hogy mit nem bír...
változtasson rajta köszönjük szépen megmondó kapitányde mi had beszélgethessünk egy fórumon...
veled mi történt kriz?
ez is jó torna[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz w.miki #36344 üzenetére
Még nem tudom, még nincs mozgástervem. Elképzeléseim vannak, voltak is, de csak a pofám nagy, mint sok más embernek. Viszont ezután másként lesz. Egyelőre annyit tudok, hogy kicsit megszaladt a cukrom, hétfőn megyek vele majd dokihoz. Aztán majd kiderül, hogy mi a helyzet, kell-e kezelni és hogyan. Ha kell, akkor majd szakemberhez is fordulok, majd annak útmutatásai szerint fogok cselekedni.
Egyelőre diétázom, a kaja minőségén és mennyiségén, az étkezések számán és nagyságán is változtattam, eddig bíztató a dolog, bízom benne, hogy normalizálódni fog. Vasárnap szembesültem a dologgal, egy kicsit megsokkolt az eredmény, rögtön el is kezdtem a diétát, erre írtam, hogy kellett az első pofon hozzá, hogy tényleg komolyan is vegyem. Azóta fokozatosan csökken a cukorszint, még mindig magas, de már csak feleannyi, mint vasárnap volt.Up the Irons!
-
BiP
nagyúr
válasz w.miki #36332 üzenetére
Nem hiszem, hogy globális felújítás lenne. Épp kifogtál 2 helyet, ahol felújítanak.(kivéve persze, ha arculatváltás van, mert akkor előbb-utóbb az összes helyet érintené, de nem hiszem, hogy ez van a háttérben).
Amúgy nem tudom, más is mondta-e, de a fogyókúra/jobb kondi elérése és a Meki nem puszi pajtások.
Nyilván egy teljes étrendváltás óriási akaraterőt, lemondást, szervezést igényel, csak az igazán elszántak/kitartóak tudják megcsinálni (én sem tartozok közéjük), de lemondani a Mekiről nem lehet akkora kihívás.
Legalábbis akkora biztos nem, hogy ha 2 bezárt Meki is szembejön, akkor ne egy intő jelnek fogd fel, és ne tudj lemondani róla (még ha szomorúan is), ahelyett, hogy panaszkodás egyből alapja legyen a dolog.
Az meg, hogy az ekkora probléma, hogy kóla helyett zéró kolát mernek adni - micsoda skandallum - meg kb. szembemegy mindennel, amit az elmúlt napokban kérdeztél.Persze, lehet ezt úgy is tolni, hogy marad a zsíros-cukros, cserébe nyomom az edzést ezerrel, hogy ha a bevitelt nem csökkentem, legalább az égetés emelkedjen. De mivel nálad az intenzív edzés kiesik, egy quick win lépés lenne a zsíros-cukros dolgoktól tartózkodni, így csökkenteni a bevitelt.
Nem, nem kell holnaptól tengeri moszatlevet inni reggelire, de azért a cukros-szénsavas löttyöket meg a hambi-sültkrumpli kombót egy ideig félretenni nem kivitelezhetetlen talán.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest