Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Inhouse #31449 üzenetére
Na ezért kéne átállni euróra. Az is fájni fog, mert nem adják ingyen és valszeg nem a legjobb árfolyamon fixálnák le, de hosszútávon jobb lenne (vagy nem), de ha már 10 éve bevezették volna, azért most ezek az események nem hiszem, hogy ennyire fájnának (laikus szemmel).
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Ez a nagy nemzeti büszkeség ára, hogy bezzeg mi kitartunk a JMF (jó magyar forint) mellett. Ami csak egy plusz eszköz arra, hogy a magyar nép legyen/maradjon az uniós szalagmunkás biorobot. Csak ha egyszer belendül ténylegesen a robotika, minket meg kiejtenek az unióból, b@ßhatjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz E.Kaufmann #31453 üzenetére
Ne legyél már naiv, semmi "nemzeti büszkeség" sincs itt, simán LOPÁS. Ameddig egy haver tud trükközni az árfolyammal és hozzám meg dől a pénz mert bennfentes információim vannak (amiből persze majd kifizetem a havert is) addig ez lesz.
Az eurózónához való csatlakozással az MNB legfontosabb jogai szűnnének meg. Ez ahogy utaltál rá jó lenne a gazdaságnak, az embereknek, stabilitás, létbiztonságot jelentene, de rengeteg kiskapu bezárulna és egyel kevesebb lehetőség a NULLA munkával történő pénzkeresetre (árfolyam nyerészkedés) -
EmberXY
veterán
válasz E.Kaufmann #31453 üzenetére
Az euró bevezetésének vannak szigorú feltételei (maastrichti kritériumok), amiből még nem mindent teljesítünk, a többségét állítólag igen.
Itt van egy doksi ( [link] ), az EKB 2018-as konvergenciajelentése, a 63. oldalon esik szó hazánkról, 1-2 apróság még hiányzik a boldogsághoz.
A tavalyit nem találom, gondolom még nem készült el.Up the Irons!
-
válasz EmberXY #31456 üzenetére
De ha akarták volna odafent, bármelyik oldalon, nem lett volna bármely 8 év (akár az elmúlt akár a 4 évvel hosszabbított) képes bevezetni?
Szlovákoknál nagyobb volt a katyvasz, 92-ig nem is léteztek, most meg már Euro övezet.[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz E.Kaufmann #31457 üzenetére
Lehet, hogy nem is akarták, nem is akarják. Legalábbis 2030-ig biztosan nem, ez alapján a cikk alapján.
Talán kevesebbet tudnának trükközni a devizahitelekkel...Up the Irons!
-
inf3rno
nagyúr
Szerintetek túléli egy porszívó villanymotorja, ha elmosom vízzel?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz robita #31462 üzenetére
Nem nagyon volt választásom, porszívó motor, és fél centis mocsok állt a ventilátor lemelláin és kegyetlenül zúgott. Csen annyira jól összerakta, hogy nem lehet szétcsavarozni, sűrített levegő meg alig vitt ki belőle valamit. Vagy kuka, vagy megpróbálom átmosni, ennyi. Sima zuhannyal próbáltam, biztos, hogy nem tett jót a zsírozásának, de annyi baj legyen. Vagy működik, vagy szétbontom aztán a rézdrótot elhasználom másra belőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Az ultrahangos párologtató működik desztiált vízzel is?
-
inf3rno
nagyúr
Létezik olyan villanymotor, ami 25-50Nm-t és olyan 60-120 RPM-et tud, és még kicsi is? Állítható asztal emeléséhez kellene valami, ami 50kg-ot meg tud emelni viszonylag lassan. Egyelőre csak méretezni próbálom, meg beárazni, hogy mi van, ha én tákolom meg, de valószínű, hogy árban olcsóbb, ha kész vázat veszek motorral mindennel ahelyett, hogy egyedit csinálnék.
Buliban hasznos! =]
-
MaxxDamage
félisten
Mi a véleményetek erről? (Dodge Charger R/T -1:8 méretarány-)
110 lapszám van, 3.-ik lapszámtól az ára 2.490 Ft vagy 2.990 Ft (?) és így több mint 200 ezerbe lenne benne? /akkor kicsit drága!/*A teljes modell összeállításához szükséges összes alkatrészt a 110 lapszám mellékletei együttesen tartalmazzák.
1. lapszám – 190 Ft
2. lapszám – 1490 Ft
3. lapszám csak – 2490 FtAkkor ez így nem lehúzás szerintetek?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MaxxDamage #31472 üzenetére
-
MaxxDamage
félisten
válasz philoxenia #31473 üzenetére
Vicces, de igaz!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
JóGéza
aktív tag
Szerinted kiadják az összes számot, vagy előbb abbahagyják? Szerintem nem jut el addig.
-
Azért egy normális 1:8 méretarányú Revel automakett ára e-bay-en fel tud menni 100ezerig is. Persze így is túlárazott, de szerintem egy Lutra album nagyobb átb@&zás, ahol ki tudja mennyi csomag után végeztél az albummal, persze tudom, lehetett csereberélni is.
JóGéza: jogos óvatosság itt kis magyar honunkban az ilyen feltételezése[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
JóGéza & E.Kaufmann: A lényege, hogy nagy átb*szás és lehúzás (aki bedől...az úgy is járt)
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #31475 üzenetére
AC-ról tetszene, és nem nagyon akarok áttételekkel bajlódni, mert minimál költségvetéssel akarom kihozni, és minden pénzbe kerül. Nézelődök, van néhány ilyen alin, de igazából az lenne jó, ha megtalálnám a témakört, amihez ilyen motorokat gyártanak, pl robotika, szivattyúk, porszívók, fúrók, stb. aztán egy használt kütyüből ki tudnám szedni, vagy megvenném újan alkatrészként.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #31482 üzenetére
Jónak tűnik, de nem írják a nyomatékot sajna.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz donmackó #31481 üzenetére
A futószalag jó ötlet. Sajnos csak olyat találtam, aminek nem elég a nyomatékja, max 5Nm, vagy valami batár nagyot hatalmas nyomatékkal és súllyal. Nem igazán van közepes. Szervo motorokat néztem még, de azok is kicsik, pedig azokat nagyjából erre tervezték. :S Igazából talán még DC-vel is kiegyeznék, ha nincs más választásom. Nézelődök tovább, nem azonnal kell, ez ilyen hobbi projekt, ami elhúzódhat egy évig... Próbálom minél egyszerűbben megoldani, minél kevesebb gyorsan forgó alkatrésszel, ha lehet, azért pl áttét meg sok fogaskerék annyira nem szimpi. Nem akarok a kopással is foglalkozni később, meg valószínűleg jóval zajosabb, ami gyorsan forog. Lehet kapni amúgy készen is ilyen rendszereket, "linear actuator" néven futnak, de csiga helyett én inkább fogaslécben gondolkodom. Aztán persze lehet, hogy mégis az előbbi lesz, mert szebben megcsinálható a lába, ha alul van a motor, mintha középen lenne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Na közelítek. Itt [link] van egy futószalag motor, ami 60RPM, 226Nm és 15kg. Kellene súlyra és nyomatékra egy negyed ekkora, és már vinném is, mint a cukrot. Ebből amúgy 10 a minimum rendelhető. Szerintem egy hét beletelik, mire találok valami használhatót, de nem adom fel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Na azt hiszem megtaláltam, hogy hol használnak ilyet. Vannak ezek a szárnyas kapuk, na nem a Merkel félék, aztán azoknak a nyitásához használnak aktuátort és benne ilyen nagy nyomatékú AC motorokat. Közben lejött, hogy a fogasléces is ugyanúgy lineáris aktuátor, mint a csigás, csak annyi a lényeg ezeknél, hogy a forgó mozgást alakítják ilyen egyenes vonalú toló mozgássá. Ez pl elfogadható áron van, de elég nagy lutri, hogy működik e, és hogyha igen, akkor mit tud. Sok aktuátornál 3-4 fogaskerék van beépítve, és nem tisztán a motor erejét adják. Valahol csak azért, hogy áthidaljanak vele távolságot, máshol meg gondolom, hogy módosítsanak a nyomatékon és a fordulatszámon. [link] Új kapunyitó motorokat sajna nem kapni külön, én legalábbis mindenhol csak kapunyitó szetteket találok vezérlővel mindennel. Tulképp talán annyira nem is lenne hülyeség betenni egy ilyet az asztalba, aztán távirányítóval vezérelni. Sajna árban nem vagyok előrébb, de nézelődök, hátha találok valami jobb használtat, ami a környéken van. Néztem kész asztalokat is meg asztal vázakat is, és úgy tűnik, hogy DC motort használnak adapterrel a legtöbben. Nem látok teljesen bele, de úgy tűnik, hogy az asztal aljára felszerelnek egy forgó tengelyt, ami mindkét oldalt ilyen aktuátort hajt, és azzal állítják a magasságot. Igazából a csigás mégsem annyira ördögtől való, mert asztal lábba szépen be lehet szerelni kis helyre is. A fogaskerekesnél valahogy le kellene vinnem a láb közepéig a hajtást, amit tengellyel vagy lánccal tudnék megoldani, de mindegyiket nehéz belezsúfolni egy asztallábba, és ronda lenne a végeredmény. Na jó, ennyit erről, majd egy év múlva jelentkezem, hogy mi lett belőle. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #31488 üzenetére
Valószínűtlen, hogy jó lenne, de azért utánanézek. Abból indulok ki, hogy nincs nagy súlya egy antennának, és ezért egy jóval gyengébb pár Nm-es motor is elforgatja. Ilyen 50-100Nm biztosan nem kell hozzá. A kapu nyitó ami a legjobban stimmel eddig, mert vannak többszáz kilós kapuk, amikhez erő kell, hogy kinyissa. Általában ezekhez nagy nyomaték és alacsony sebesség tartozik. Láttam olyat is belőlük, ami jóval erősebb, mint nekem kell.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz donmackó #31489 üzenetére
A kompresszort kizártnak tartom, hangos és könnyen meghibásodik egy tisztán mechanikus megoldáshoz képest, kiszökik a levegő, stb. Egyelőre a menetes száras aktuátor (amit csigásnak becézek) tűnik a legjobbnak. Jóval kisebb a veszélye annak, hogy hirtelen visszaesik, és tudom hajtani az asztallap aljáról, nem kell tengellyel vagy lánccal közvetítenem az erőt a láb közepére, mint egy fogasléces megoldásnál.
Nézegettem a bolti megoldásokat, általában betesznek egy DC motort az asztallap alá, ami egy tengelyt hajt, ami mindkét lábban egy-egy csigás aktuátort hajt. Na nekem ez túl komplikált. Szerintem leginkább azért csinálják így, mert rá tudnak tenni kézi tekerentyűt is, illetve jóval esztétikusabb, mint amit én fogok. Az lesz, hogy a lábakon kívül felszerelek egy aktuátort, amit vagy a két lábat összekötő keresztléchez rögzítek, vagy az egyik láb aljához, és azzal nyomom fel egy AC motorral az asztalt. Egyedül azt kell megoldani, hogyha féloldalasan terhelem, akkor se tudjon bedőlni, és megszorulni, de ha acéllal és elég passzentosan csinálom a lábakat, akkor erre szerintem kicsi az esély. A motor az asztallap alján lesz ugyanúgy, mert ha kifolyik valami víz az asztalra, akkor nem a motoron fog kikötni. Volt már rá példa, hogy a szünetmentes kapott, úgyhogy óvatos vagyok ezzel kapcsolatban. Az egész átalakítás szerintem kevesebb, mint 50 pénzből kihozható így, plusz kellenek majd szerszámok, de azokat el tudom adni, ha végeztem, vagy az se nagy gond, ha megtartom őket más projektekhez.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #31488 üzenetére
Antenna forgatónál találtam olyat, hogy SPID rotator, aminek jók az adatai, kellően erős és lassú. Ezeken alapból van valami áttétes rendszer, ami alapján nehéz megmondani, hogy nagy sebességről és kis nyomatékról alakítják e át, vagy alapból ezt tudja a motor. Inkább az utóbbit gyanítom. Majd még utánanyomozok, viszont ezek inkább DC motorok, szemben a kapunyitókkal, amiknek egy jó része beltéri és AC.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz robita #31464 üzenetére
Úgy néz ki nem csak a por volt a gondja a motornak. Ha kézzel forgatom, akkor minden fordulatnál egy ponton hallani, hogy súrlódik kicsit a ventilátoros része. Ennél jobban sajnos nem tudom megbontani. Nem tudom mi okozza, talán eltört egy lamella, passz. Az új motor 15 pénz lenne, de inkább veszek egy új porszívót, ez meg jó lesz a kocsihoz még egy darabig. Az udvaron nem gond, ha kigyullad, meg már rohadtul elegem van a szereléséből meg a műanyag pöckeiből. Két csavar kimaradt, nem tűnik úgy, hogy hiányoznának neki. Én már szét nem szedem még egyszer az tuti.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Ma Speedshopnál volt egy elárazás (Samsung 500Gbos SSD 2500ft volt)
Kaptam egy emailt 16:39kor,hogy fogadták a rendelésem majd 2 óra múlva visszaigazolták
Szerintetek van esély rá,hogy kihozák? -
Golden9
addikt
válasz hhenry #31496 üzenetére
12 799 000 a bevételük (papíron), szerintem visszamondják a rendeléseket.
Köteles a vevő tudni, hogy reális ár-e 2 forint egy tévéért?[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]
-
EmberXY
veterán
válasz Golden9 #31497 üzenetére
Érdekes a helyzet valóban. Számomra itt két dolog ütközik: egyik az, hogy az árat az eladó szabja meg, a vevő vagy elfogadja vagy nem. A másik pedig az, hogy tudtommal negatív árréssel nem lehet számlázni, ha mégis, akkor csak értékcsökkent vagy hibás terméket.
Vagyis valóban reális lehet, hogy visszamondják a rendeléseket, de nem azért, mert megtehetik, hanem azért, mert hibáztak, legalábbis szerintem.Up the Irons!
-
krizmo_
addikt
válasz hhenry #31494 üzenetére
Nyilván, nem valószínű. Miért nem 100-at rendeltél?
Ezzel a telhetetlenséggel van a baj, talán ha mindenki 1-2 rendelne nem lenne olyan feltűnő, és talán még lenne is belőle valami.Amúgy, meg olvasd vissza a topikot és próbáld meg kitalálni mennyi esély van rá, hogy kiviszik a cuccot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest