Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LanyUs
senior tag
válasz carl18 #31396 üzenetére
Tanulmányi szerződés alapos elolvasása targonca tanfolyam kapcsán! Mennyi ideig köt le a cég. Amúgy ha a munkakör elvégzéséhez kell, akkor hibás gyakorlat és bíróságon is támadható a munkáltató követelése, ha a dolgozó a munkaviszonyát előbb szünteti meg.
A fentiek háttere: a munkáltatók részéről szokás olyankor visszakövetelni a tanfolyam árát, az oktatásra esett munkabérét stb. Kilépéskor nem vagy köteles azt elfogadni és a levonáshoz hozzájárulni. A vicc az egészben az, hogy sokszor a munkáltató az oktatás költségét visszaigényli.Bocs a sok száraz információért, de ez még fontos volt.
-
-
SOAD19
addikt
válasz LanyUs #31400 üzenetére
Én egy debreceni amerikai elektronikai alkatrészeket gyártó csili-vili cégnél dolgoztam tavaly év elejéig. Évi több milliárd dollár a bevétele. Volt hogy egy raklapon egy komplett, telepített rendszert szállítottunk ki, aminek az értéke 100 millió volt. Szóval elég nagy összegekkel játszanak. De a fizikai dolgozókat nem igazán akarták megfizetni, elég nagy átjáróház a cég. Ahogy hallom utánam is rengetegen eljöttek, és sok 10-en éve ott dolgozó is céget váltott. A bruttó órabérem bő 3 év után kicsivel több mint 1000 ft volt mikor felmondtam. Plusz 23k cafeteria. Nagyjából 135k környékére jött ki a nettó fizum mindennel együtt. Volt, hogy fb-on egyik ismerősöm megosztott egy felújított kiadó lakást, ami 120k környékén volt. Mondom f@sza, majdnem még egy albérlet árát se tesz ki a fizetésem...
Anno mikor a céghez kerültem az egyik régi ember mesélte, hogy volt olyan eset mikor fizuemelés gyanánt kemény br. 1 ft-os órabér emelést kapott. Vélhetően nem terveztek adni neki, csak kimaradt a keretből ennyi, és gondolták odaadják a kollégának. Nem szívbajos banda. 😀[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
-
Hosssszu
őstag
válasz SOAD19 #31404 üzenetére
Béremelés sztori:
Én dolgoztam vízműnél. (állami cég)
Kb. 10 éve volt valami SZJA módosítás, vagy valami ilyesmi, aminek az volt az egyik következménye hogy mindenkinek (lehet csak bizonyos bér alatt, vagy valami ilyesmi. nem vagyok jogász, könyvelő, így nem tudom pontosan) meg kellett emelni a bérét egy fix %-al (3-6 talán).
Nos ott is olyan szépen el lett osztva hogy volt aki 1%-ot se kapott a csókosok meg kétszámjegyűt. Pedig az elvileg egységesen járt volna mindenkinek. Természetesen a szakszervezetnek csúfolt valami tette szét a kezeit, hogy ez így ok.
Nem csak ezért, de mondanom sem kell hogy már nagyon rég nem dolgozom ott.
Szóval szerintem ez a béremelés kb. mindenhol így működik.
Mindig vannak egyenlőbbek a többieknél.
Ja! Még egy apróság: választások előtt hamarabb jött a fizu.
Valahogy úgy esett a választások napja hogy hamarabb volt mint a szokásos fizunap, emiatt gyorsan kiutalták még a választások előtt. Gondolom véletlen volt.
LanyUs: Legyünk már korrektek: Talán egy dobozos kóla is belefér a pizza mellé! -
SOAD19
addikt
válasz LanyUs #31405 üzenetére
Azt el is felejtettem írni, hogy én meg viszonylag magasabb órabérrel voltam, mert akkoriban lettem megvéglegesítve. Sok régi dolgozó kevesebbet keresett, mint én. Mondjuk a melóhoz is úgy álltak hozzá... Aztán, hogy melyik volt előbb, a tojás, vagy a tyúk... Azaz ezesetben a kevés fizu miatti demotiváltság, vagy a melóhoz való nem túl jó hozzáállás. Mondjuk én is csak pislogtam, mikor az új kollégák, nulla raktározási tapasztalattal jóval magasabb órabérrel kezdtek. Nyilván nem rájuk haragudtam, attól azért intelligensebb, korrektebb ember vagyok. Érdekes bérpolitika volt, annál a cégnél is, bár szerintem nagyjából mindenhol, ez a helyzet, ahogy hallom. Pár évente céget kell váltani, hogy korrektebb bért kapjon az ember.
-
LanyUs
senior tag
válasz Hosssszu #31407 üzenetére
Hosssszu: Biztosan odarejtették a differenciált vagy átlag szócskát. Ez a fizetés előre utalás totál hülyének nézés magas foka.
SOAD19: egyszerűen nem vállalják már el annyiért, mert elszállt a piac. Ezért magasabb bérekkel kell felvenni az új munkavállalót. De ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy a régit nem kell emelni. Ez egy rossz látásmód. Egyik kórházban béremelést kért az egyetlen liftszerelő. A barmok nem adták meg. Felmondott. Fél éve kézzel hordozzák az anyukákat ultrahangra és vissza. Gratulálok!
És akkor most kihagynám a szokásos monológom, amit el szoktam ereszteni a munkatársaimnak, a 10 évesen eladták a fejem fölül az országot, jó lett volna ha nyereséges vállalatok állami költségvetésbe termelnének és nem az éppen ott levő mostani tulajok osztalékát növelné + a milliárdos lopások -> ha ez a rendszer normálisan működne úgy gondolom adót nem kellene fizetnünk, de lehet járulékot sem.
De nem nem az van! Van helyette az 1/3 bérem ugrik effekt, 27% áfa a nettómra effekt, az olcsó üzemanyag effekt és a babrált elfuserált 2-3% elcsalt infláció effekt, ami bizonyára kijött a 0%-os tv áremelkedésből és a 20-30%-os élelmiszer ár növekedésből -> hihetetlen, de akár 200e Ft nettó is éppen megélhetési szint lassan ha pelenka is kell, de igen szépek a tájak és az állatkertben is biztosan született egy kicsi víziló, amivel agymosnak a híradó végén. Hányinger az egész, ami ebben országban folyik. A politikát utálom, mert az összes egy majom, lop-csal-hazudik mind! Bocs, hosszú voltam
-
-
SOAD19
addikt
válasz Cs1csó #31409 üzenetére
Az van, mint a szolgáltatóiparban, azaz, addig érdekled őket, amíg meg nem szereznek.
(#31410) LanyUs
Hűha, elég nagy a frusztráció... De megértem, én is sokszor fogom a fejem, hogy mi folyik, ebben az országban. A '18-as parlamenti választás eredménye után komolyan letargiába estem.(#31411) E.Kaufmann
Na, csak lebuktam. Azért nem kevés támogatást kaptak a fejlesztésre...
A konyháról, büféről nem tudok nyilatkozni, mert nem nagyon fogyasztottak náluk. A büfé eleve méregdrága volt (300 ft környékén voltak a szendvicsek...), ennek ellenére sok kollégám napi szinten vásárolt ott.
Az biztos, hogy a konyhán is nagy volt a fluktuáció, ahogy észrevettem. -
LanyUs
senior tag
válasz SOAD19 #31412 üzenetére
Mondtam múltkor a főnökasszonyomnak, mert elég nyílt a kapcsolatunk. Miért éri meg ennél a cégnél maradnom? Szép dolog a lojalitás és Te is nagyon rendes vagy, de ezért a Lidl-ben nem adnak semmit Amikor szorgalmasan dolgozol és hónap végén mégis számolsz, akkor azért berágsz
Nemrég született a 2. kislányom. A munkatársak elégedetten bólogattak, na látod így könnyű. Egyik bérvita kapcsán kijózanítottam Őket 1 perc alatt. "És akkor segítsetek legyetek szívesek mégis milyen jövőképpel rendelkezne ez a csöppség ha 150e nettót keresne?" Ha minden nap ebédel 40e plusz rezsi 40e és ha autója van bőven 100e felett vagyunk, marad 20-30e reggeli, vacsora, szórakozás és még tegyen félre ugye az elszállt áru 20millás lakásra. Ez egy álomgyár De a fentiek után megérted ugye miért megyek el inkább munka után futni vagy tekerni vagy egyéb, csak ne kelljen híreket halljak -
-
SOAD19
addikt
válasz LanyUs #31413 üzenetére
Hogyne érteném. Azt javaslom, hogy csak és kizárólag "közszolgálati" tv-t nézz napi több órát. Idővel agymosott leszel, és szebben fogod látni a világot. Aztán, majd a kognitív disszonancia megoldja a többit.
(#31414) E.Kaufmann
Semmi extra, fél tenyérnyi. Még én is, 67 kilósan, biztos be tudtam volna verni belőle vagy 2-3-at, hogy jól lakjak. Inkább csináltam magamnak otthon szendvicset töredék áron. -
Inhouse
őstag
válasz SOAD19 #31415 üzenetére
Vagy olvasd a pártatlan index-et és megtapasztalod a másik oldalt is. Egyik kutya, másik eb. Ígérni szerencsére még tudnak.
Nálunk (Románia felőli oldal) most lett a 440Ft-os szalámis szendvics 500Ft. Zsemle, szalámi, sajt és zöldség, nem nagy, olyan közepes. Eddig sem sűrűn ettem, de ezentúl még ritkábban teszem. Én is átálltam a házi gyártásra.Üdv Inhouse
-
LanyUs
senior tag
válasz SOAD19 #31415 üzenetére
Megértem a tanácsod és lehet jobban járnék ha agymosottként élnék tovább. Egyrészt boldog teljes életem lenne, mert hiába az életszerű, reális gondolkodásmód politikai beállítódás függetlenül változtatni nem tudok rajta. Dühöngeni meg felesleges. Mondtam is a feleségemnek, hogy a gyerkőcök sokkal jobban járnának, ha buta, kevésbé lelkiismeretesnek lenne nevelve, mert a saját kis butácska világában "gondtalanul" lenne "boldog". Hogy azt a kevesebb értelmes többséget pedig idegesítené Őt úgysem érdekli. Remélem átmegy, mire akartam kilyukadni. Hát kb. arra, hogy bérrabszolgázunk fizetünk egy halom adót és a végén megyünk a süllyesztőbe nyugdíj nélkül majd. Nem éri meg tisztességesnek lenni a mai világban. Illetve éhen dögleni teljesen oké vagy nem jutni 1-ről 2-re.
-
inf3rno
nagyúr
Igazából ha megnézed a GDP-jüket, havi $125, németben meg $400-at kapnak segélyként, ami elég komoly hajtóerő lehet. Az európai balosok meg mocskosul megszedik magukat ezen a trenden. Most már ott tart a dolog, hogy a kohéziós alapot is le akarják nyúlni erre hivatkozva...
Buliban hasznos! =]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, lehet már lerágott csont de ez még a mai napig így van vagy bolt válogatja?
Tehát rendeltem egy cipőt sportisimo.hu-ról, kifizettem előre szállítási költséggel együtt és erre a mai nap találtam eredeti árnál is olcsóbban u.a-t a cipőt ingyenes szállítással a hivatalos reebok honlapon.
Tehát bevinném a cipőt a tesco-ba a sportisimo-ba és elállné a vásárlástól.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Cs1csó
félisten
Üdv, voltam ma egy Postán és tukmáltak rám valami "ÉNPOSTÁM KÁRTYA" dolgot, ami ahogy néztem kemény marketing és egészségügyi adatgyűjtés. Tud erről valaki valamit?
Faxán 5 perc előttem ezzel ment el, örültem neki.
-
Met
nagyúr
válasz Cs1csó #31428 üzenetére
Az jó dolog ha sokat mászkálsz postára.
Sorszám kérés előtt bedugod a kártyát az automatába, majd kérsz sorszámot. A következő sorszám a tiéd lesz.
Volt olyan hogy letéptem a sorszámot, léptem kettőt és már hívtak.Meg persze van valami pontgyűjtős funciója.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
philoxenia
MODERÁTOR
[link] Ki olvasta a Jövő század regénye-t?
-
BiP
nagyúr
válasz Viktoár #31432 üzenetére
Ha körülnézek apróhirdetési oldalakon (teszvesz, jófogás, vatera), bőven árulnak szovjet kitűző gyűjteményeket. Tízezerért láttam negyedennyit, de láttam egy ~4-500 darabosat 140e-ért. Nyilván függ, hogy mennyire értékes kitűzők vannak benne, de pártízezret lehet, hogy ki lehet hozni belőle.
Meg lehet próbálni licittel feltenni (előtte értemes lenne megtisztítani, jobban mutat ), de első gondolatom az volt, hogy valami numizmatikai (pénzérme) boltban vagy klubban érdemes előtte rákérdezni. Ráadásul több forrásból, nehogy apróért lecsapjon rá az első "jóakaró". (értsd: "jaj, ez nem sokat ér, 5ezerért megveszem", aztán 2 hét múlva árulja 50-ért.) -
Viktoár
addikt
-
EmberXY
veterán
válasz philoxenia #31436 üzenetére
Olyat nem nehéz találni, Brezsnyeven kb az összes létező kitüntetés megtalálható volt (szerintem még most is).
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
-
Vakegérke
félisten
válasz E.Kaufmann #31442 üzenetére
Meg a "Hős város".
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
customer114
őstag
Van már Corona topik?
Érdekelne a PH közösség véleménye a témáról. -
törölt tag
válasz customer114 #31444 üzenetére
Erre tessék
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #31444 üzenetére
Érdekelne a PH közösség véleménye a témáról.
A Rhythm of the Night egész jó kis szám lett, nekem tetszik.
Up the Irons!
-
robita
csendes tag
Sziasztok,
Nem értek a pénzügyhöz, nem flamelni szeretnék, csak megérteni, hogy mitől van az, hogy a forint gyengül.
Dollár, euro erősödik forint gyengül.
Dollár, euro gyenegül forint gyengül.
Korona vírus miatt forint gyengül
https://index.hu/gazdasag/2020/02/28/a_koronavirus_miatt_ujabb_tortenelmi_melypontra_esett_a_forint/
Ez mitől van ? Forint mitől erősödik ?Ha elűzöd az összes démont, az angyalok is tovaszállnak. _No SMS, No Viber_
-
Top cat
addikt
válasz robita #31447 üzenetére
Forint meg az erősödés. Maximum így.
-
Inhouse
őstag
válasz robita #31447 üzenetére
Fura, igen, de lehet, hogy csak nekünk; a közgazdászoknak nem. Mondjuk emlékszem olyan időkre, amikor talán még balos kormány alatt (teljesen mindegy):
- ha az akkori kormányfő nem nyilatkozott valamiről, akkor azért
- ha nyilatkozott, akkor azért
- ha felemelte a bal kezét, akkor azért...
Szóval mindegy volt. Esett a forint, borult a tőzsde. A pénz az úr, akinek sok van, még több kell, az hogy közben egy ország népe szegényedik el, nem fontos, hiszen ebből kerül át a pénz a másik oldalra. A 3. világháborút komoly technikákkal fogják vívni, a 4.et kövekkel, botokkal. Na akkor már a pénz sem fog olyan sokat jelenteni.
Kb ilyen volt az üzemanyag ár változás is. Kérdezték, hogy mindenhol esik az ára, csak nálunk nő, miért? Mert éppen rosszkor vettük...ennyi.Üdv Inhouse
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest