Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike0088
csendes tag
Sziasztok!
DeLonghi ECAM22.112.B kávéfőzöm a zacctartóba öblít. Bekapcsoláskor általában a pohárba engedi, de ha rányomok az öblítésre vagy kikapcsolom kávézás után akkor a zacctartóba küldi az egészet. Milyen hibára utal a dolog? Ez garis szervíz vagy otthon is lehet vele kezdeni valamit?
-
Mike0088
csendes tag
Úgy látszik nem fogalmaztam világosan. A kávé kifolyón semmi se jött, minden vizet a zacctartóba nyomta. Kivettem a főzőegységet megpucoltam, és a fenti részhez (gépen belül) is benyúltam és letörölgettem mindent. Azóta érdekes módon nem csinálja, de ez már nem az első eset, hogy teljesen rapszódikus módon a kávé kifolyó helyett egyszerűen a zacctartóba öblít.
-
Mike0088
csendes tag
Azt hiszem írok az emagnak, mert nem szűnt meg a hibajelenség, egyre többször a zacctartóba öblíti az egész vizet. Szerintem ez nem normális jelenség mert korábban sosem csinált ilyet. Volt hogy találtam pici vizet a pogácsák mellett, de nem az egészet küldte oda. Ilyenkor egy csepp víz sem jön a kávékifolyón mindent ot folyat le.
-
Mike0088
csendes tag
Korábban írtam a Delonghival kapcsolatban (ecam 22.112B), hogy időnként a gép belsejében engedi az öblítő vizet. Később már a kávét is belül nyomta ki ezért 05.31-én elküldtem szervizbe. Amit észrevettem, hogy a főzőegység alatt volt leesve egy fekete vékony gumigyűrű ami el volt szakadva. Szerintem valami tömítetlenségi probléma lehet, mindenesetre bosszantó, hogy mindössze 6 hónapot bírt a gép. Ezúton figyelmeztetnék mindenkit aki emagon vásárolt ilyen gépet, hogy a javítást a román szervizpartnerük a Depanero végzi és jelentős az átfutási idő. Ha ezzel korábban tisztába lettem volna inkább a Budapesti Delonghiba viszem el. 10 én regisztrálták be a szervizbe azóta semmi fejlemény.
-
Mike0088
csendes tag
válasz Nagya21 #8886 üzenetére
Feltéve ha az, vagy csak az okozta a problémát! Amikor kivettem a főzőegységet tisztítani akkor vettem észre, hogy a fölötte lévő cső alakú egységen ki van mozdulva a tömítőgyűrű beigazítottam a helyére és később ez szakadt el. Ha tényleg csak ez volt a nyavajája akkor megint tanultam valamit. Ezek szerint ha ilyet cserélni kell nem is kell hozzá megbontani semmit? Tehát ha kiveszem a főzőegységet a cső alakú végződés felől rá lehet húzni a gyűrűt?
-
Mike0088
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már írtam egy Delonghi ecAM22.112-vel kapcsolatban amit garanciában javítottak (tömítéscsere). Alig fél év elteltével kezdi ugyanazt csinálni amit korábban. Az öblítőviz egy részét elkezdte a kávézacc tartóba engedni, ez akkor is így kezdődött aztán az lett a vége, hogy a kávémennyiség is csökkeni kezdett majd minden a gép belsejébe folyt ki. A szervizlapon az szerepel tömítéscsere 3db. Milyen tömítéseket cserélnek ilyenkor? Meg lehet ezt otthon oldani (valaki írta, hogy egyszerű meló), van hozzá esetleg videós leírás? Főzőegységet már szedtem szét amikor a bepattintó rugója kiugrott a helyéről azon tudnék tömítést cserélni, de a gép belsejébe még nem mertem matatni.
-
Mike0088
csendes tag
válasz Nagya21 #9921 üzenetére
"Ha kiveszed a fözőegységet, és felnyulsz akkor érzed a kazánon a tömítést,,
Igen tudom melyik lehet, legutóbb amikor szervizbe került egy fekete gumigyűrű volt rajta. De ahhoz nem kell szétszedni semmit csak ráhúzni a vége felől az új tömítést?
Az utóbbi az menni fog szedtem már szét a főzőegységet.
-
Mike0088
csendes tag
Na, ahogy sejtettem megint elfosta magát a Delonghi. Tegnap megcsináltam a vízkőoldó programot, majd a második kávét követően már minden a zacctartóba folyott. Próbáltam finomam megigazítani az O gyűrűt ami már rendesen ki volt tágulva erre a kezembe maradt. Holnap megyek az Üllői úti kávégép boltba tömítésekért bízom benne, hogy meg tudom oldani és tényleg csak ez a hiba. Jelentem kb 1 éves a készülék és másodjára megy tönkre. Nem hiszem, hogy rossz gazdája lennék. Heti egyszer a főzegység le van öblítve és eltörölgetve, havonta egyszer étkezési szilikonzsírral kenem a hengerfalat. Szűrt vizet használok a gépben és napi max 4 kávét iszunk vele.
-
Mike0088
csendes tag
válasz Winnie The P #10148 üzenetére
Érvényes. De a helyzet az, hogy a legutóbbi javítás egy hónapig húzodott és ezt az O gyűrűt egy mozdulattal fel lehet húzni a helyére mert közvetlenül a kivehető főzőegység felett van a kazánon amit elérek kézzel. Ha megbontás nélkül 2 perc alatt abszolválható a feladat nem vitetném el a készüléket. Erről érdeklődtem itt pár napja. Ha mégsem ez lesz a baja akkor meg garanciás javítás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest