Új hozzászólás Aktív témák

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz Zirowe #3962 üzenetére

    Ásványolajból készült zsír / olaj a szilikongumi tömítéseket tönkreteszi, duzzasztja, oldja egy idő után, illetve nem is "ehető". (Létezik egyébként lítiumos szilikonzsír is, de az is más.)

    Ide szilikonzsír való, ami ártalmatlan, illetve tiszta változatban is gyártják, ami élelmiszeripari eszközökhöz is alkalmas. Egyik az Oxett A2, ami szobahőmérsékleten folyós (gyakorlatilag olajnak tekinthető). De van annyira sűrű, hogy erre a célra még éppen használható, sőt fecskendőbe is tölthető vagy olajozó eszközbe is.

    Csak érdekes módon azt a műanyagot, amiből a tubus kupakja készül, megtámadja, megrepeszti, nekem még a műanyag olajozó tetejét is elrepesztette. De ezt tapasztaltam már a Gumiámnál is, szilikonos sajátosság, a kupakot tönkreteszi mindig.

    Majd raktam az Oxett A2-re valami Piros Arany kupakot és vigyáztam, hogy nem húzom meg. Egy idő után látom, megint meg van repedve. Reménytelen...

    A főzőegység műanyagjának természetesen nem árt.

    Praktikerben is van szilikonzsír (csaptelepek javításához például), az meg már túl kemény, illetve felemás, némi olaj is válik ki belőle, keverék.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák