Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    Philips 3510 őrlőjével kapcsolatban jó hír, hogy módosítás után próbálgatva, azon a fokozaton a legjobb (többféle kávéval is - Lidl Bellarom Crema és Metro Rioba Etióp), ami a gyári 1-esnek, azaz a legfinomabb fokozatnak felel meg. Vagyis nem szükséges szétszedni...
    Sokkal finomabbra kéne ahhoz őrölni, hogy már-már befulladjon a gép és igazi presszó legyen, ízre viszont pont ezen a durvább fokozaton tűnik el a fanyarság és keserűség.

    Hőfoknál csak reggeli hidegindításkor érdemes max fokozaton használni, ha gőzölés után főzök kávét túlmelegszik, a közepes hőfok univerzálisnak tűnik, hidegindítás helyett úgyis lefőzök őröltkávé módban üresen egy presszónyi adag vizet.

    Még megvárom az SBS nyomásfokozót, továbbra is azt remélem tőle, hogy egyenletesebben tartja majd a nyomást mint a kerámia dugó a kónuszos rugóval.

Új hozzászólás Aktív témák