Új hozzászólás Aktív témák

  • s4tch

    veterán

    válasz Roxeus #8201 üzenetére

    Egészen más a két koncepció, ami egy JBL és ami egy u-Dimension mögött van. Ha meghallgatsz egy JBL rendszert, nem feltétlenül a zenét hallod, inkább a rendszert: dögös lesz, baromi elsöprő, de _számomra_ tolakodó. (Számomra hiteles mestertől is hallottam hasonlót, ő úgy fogalmazott, hogy az amerikai hifi olyan, mint az amerikaiak általában: harsány, agresszív.) Ellenben egy mikro esetében sokkal inkább a muzsikát fogod hallani, zeneibb lesz, _számomra_ sokkal hallgathatóbb. Nekem egy JBL GTO 5 percig volt élmény, addig letépte a fejem, utána inkább nyűgnek éreztem. Ne érts félre, nem rossz az, de egyáltalán nem az én ízlésem. Elég sokféle zenét hallgatok ahhoz, hogy tudjam, hogy nem ugyanúgy kell szólnia egy jazz triónak, egy klasszikus felállású rockzenekarnak, egy Barry White-nak, vagy egy szál akusztikus gitárnak. A mikro ezt megadja.

    Nem ismerlek, könnyen lehet, hogy a te ízlésednek a JBL felelne meg jobban. Meg kéne hallgatnod az erősítőket. Az biztos, hogy a kettő közül a mikro a semlegesebb hangú, kevésbé vaddisznó erősítő, de ettől még energia simán van benne annyi, csak máshogy jön ki belőle. Ha a fejegységen be szoktad kapcsolni a loudnesst, ha mindened a böhöm mélytartomány, akkor az ízlésednek valószínű a JBL tetszene inkább; más esetben már jöhetsz is Gyöngyösre. :)

    Az én rendszeremben ez az erősítő kétféle felállásban dolgozott egy Pioneer P88RS-II mögött.
    1. Passzív rendszerben két csatornán lógott rajta egy első szett (uDim element), plusz a másik két csatornán, hídban egy mélyláda (mikro Jr1004). Röhögve elvitte a mélyet is; most a mély egy kétcsatornás, "félbevágott Jr4.300" erősítőn van, csípem.
    2. Mikor meglett a másik erősítő, átálltam aktív rendszerre. Először az Element szettet vitte a négycsatis, aztán cseréltem hangszórókat (Jr mélyközép, ProXT2 magas). Tulajdonképp semmi gondom nem volt az erősítővel, csak találtam az ebayen egy jó árú, papíron egy kategóriával magasabb szintű erősítőt (uDimension PRO), ezért vált fölöslegessé a Jr. Semmiképpen nem vallott szégyent a komolyabb láncban sem, pedig a ProXT2 és a fejegység is komoly darabok, megmutatták volna a gyengeségeit. (Nálam egyébként a Jr1004 volt a leggyengébb láncszem, ahelyett el tudnék képzelni egy muzikálisabb szubot.)

    A teljesítmény biztosan elég lenne, akárhány mikro erősítő mérési jegyzőkönyvét láttam, mind túlteljesítette a névleges adatait. Nálam a gain 1/3 alatt volt végig, fölösleges volt jobban hajtani, így is megdolgoztatta a szettet.

Új hozzászólás Aktív témák