Új hozzászólás Aktív témák

  • d4d

    tag

    válasz KisBundi #18892 üzenetére

    Ok. Mikroszálas kendőkből eddig viledát használtam illetve jelenleg is ezeket használom főleg, de az SRP/EGP-s kezelésnél az Autoglym saját szürke mikroszálasával töröltem át a felületeket (kb 850ft körül van/db). Ja egyébként lehetett volna gyurmázni meg hasonlók, de ez is elmaradt előtte.. csak a normális kézi samponos mosást csináltam meg. De vissza a Viledához. Müllerben lehet kapni "XXL" csomagban ezt a kendőt, négy különböző szín van benne, rózsaszín, kék, citromsárga, zöld. Ez a négy darab így 1500ft. Teljesen ugyanez a kendő pl az Intersparban 1000ft-ért van../darab, szóval érdemes odafigyelni az árakra. Korábban próbáltam olcsóbb tescos mikroszálast, de nem vált be. Látszólag hasonló volt, de már tapintásra sem volt ugyanaz és használat közben sem hozta azt a teljesítményt. Ebbe a témába is bele lehet mélyedni, meg bele lehet bolondulni rendesen.. különböző vastagságú, ilyen sűrű olyan sűrű szövésű stb ezerféle mikroszálas kendő létezik... na mindegy, most ott tartok hogy majd szárításhoz szeretnék valami normálisabb nagy méretűt. A Sonaxnak van egy direkt ilyen célra szánt 50x80 centis mikroszálas törülközője, egyelőre azt néztem ki. A mosásra is sokféle trükk van. Kétféle véglet van itt is, egyik aki bedobja a mosógépbe a többi ruha közé azt jóvan (hiba), másik a megszállott autista beütésű fószer aki fél óráig csak beszél arról hogy majd hogy fogja kimosni a kendőket.. én most ott tartok hogy szigorúan folyékony mosószer (fontos hogy ne por legyen), egy fél vödör lehetőleg minél forróbb víz és mosom kézzel.. szárítani meg csak úgy magában szárítom, de nem a radiátoron. Az öblítő használata is tilos. Van valami ecetes trükk is ha esetleg erről valaki tud bővebbet vagy bármilyen tippet hogyan őrizhető meg minél hosszabb ideig a kendők teljesítménye, puhasága stb akkor legyen szíves megosztani.

    Az előző listából kimaradt a felnitisztító. Két oka van hogy még nem próbáltam ki. Egyik hogy a homasitában nincs savmentes AG (netről postaköltséggel együtt meg túl drága), másik hogy a savas amit lehet kapni azon olyan feliratok vannak, hogy szinte csak azt nem írják rá hogy belehalsz ha használod, komolyan elriasztott a címkéje :D biztos nem olyan vészes, de nem tudom.. egyébként meg nem nagyon tetszik hogy csak habként lehet felvinni (nem lehet állítani a szórófejet). Vennék 5 literest is, de az jelenleg nincs (savmentesből) és úgy néz ki nem is lesz, mert csak a 25 litereseket viszik, az meg minden szempontból túl sok. Az 5 literes verziók egyébként valahol 8-10e körül vannak. Úgyhogy ebben a kérdésben, most a Sonax felé húzok az Xtreme/Full Effect savmentesből egy 5 literes flakonnal, ez a terv. Erről jó visszajelzéseket olvastam és tetszik ez a színváltós dolog is. Bár tudom hogy ez nem egy egyedi Sonaxos tulajdonság.

    Még mindig kerék, felni téma. Eszközök. Eljutottam a Vikan kefékig. Róluk röviden annyit, hogy Made in Denmark (tényleg ott készülnek a kefék, nem kínai), valami 100 éve foglalkoznak ezzel a témával. Nagyon jó véleményeket olvastam róluk, tartós profi cuccok. Na, náluk lehet kapni kifejezetten felnik ill gumi oldalfalának tisztítására (is) való keféket. Kb 2-3 e ft között árulják őket /db.
    Egyébként ezekből a különböző felnitisztításhoz való kefékből is nagyon sokféle van, de csak akkor tudsz válogatni, ha tudsz kintről is rendelni. Itthon lószar van, leginkább csak áruházi noname cuccok. Szerencsére a dánok ránk is gondoltak.

    Más téma. Szóróflakonok, pumpás permetezők. Ezek is jól jönnek akár felnitisztításnál, öblítésnél, motormosásnál, vegyszerek, előmosók stb felvitelénél. Meg egyáltalán ahol nincs víz/slag akármi a közelben. Kezdőknek most megspórolom a keresést és az utánajárást :D 0,5-1 literes kategóriában Kwazar Mercury Pro+ Super 360-nak tessenek utánanézni. Nagyobb, pumpásoknál szintén jó lehet a Kwazar (Venus, Orion), de talán még érdekesebb a Marolex kínálata. Amit most nézegetek az a Marolex Industry sorozat vagy van egy 12 literes kifejezetten automósáshoz ajánlott permetezőjük is. 4 baros nyomással működnek (Kwazar 3 körül, van egy noname pumpásom az max 2 baros). Youtubeon lehet látni egy-két moddolt Marolexet, egészen komoly teljesítménnyel rendelkeznek. Mindkét márka lengyel és itthon is elérhetőek. Az Autoglymes flakonok szórófeje is nagyon jó minőségű, ipari (Canyon CHS-3AN). A Kwazar 360-asok oldalt fordítva és fejjel lefele is működnek és ami nagyon tetszik bennük, hogy két irányba működik a szórófejük, mikor visszaengeded a "ravaszt" akkor is spriccel egyet. Természetesen mindegyiknél alap a Viton tömítés, mindenféle savaknak stb ellenállnak.

    Sajnos a komolyabb 19-20 literes klasszikus igazi autómosó vödörből amiket kinti fórumokon meg videókon látni, itthon nem találtam megfelelőt. A Zainonál elvileg van 9 ezer körül grit guard betéttel és gamma seal fedéllel, de nem értem el a forgalmazót.. legalábbis nem reagáltak emailes megkeresésre. A Chemical Guys oldalán is van ugyanilyen vödör saját logoval, de őket is vmi szlovák cég forgalmazza talán és az ár is húzósabb, megint nem jó. Másik a swisswax oldalán található, első ránézésre kicsit húzós árú szett 50 rugó körül van a két vödör + 2 grit guard betét + 2 gamma seal fedél és a komplett görgős alátét. Viszont ha lebontod külön az árakat akkor kiderül hogy nem is olyan rossz. A görgős rendszernek van sajnos húzós ára. Kérdeztem őket, hogy nem e lehet kerekek nélkül megrendelni, de nem megy.. Ezek a rendszerek kint is hasonló áron futnak, sőt, szóval ebben legalább nincs elszállva a swisswax képviselet.

    elemlampa.blog.hu

Új hozzászólás Aktív témák