Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    Tények kedvéért. Tanmese.

    Lásd, "Oxfordban másként gondolják:"

    "Oxford" gondolatai:

    analogue

    I. ADJECTIVE

    1. Relating to
    or using

    signals
    or information

    [which] represented by ...a continuously variable physical quantity such as spatial position, voltage, etc.

    (...)

    II. NOUN

    (...)

    kammerer szövege:

    "Az "analóg" szó valamihez(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) "hasonlót" és ennek szinonimáit jelenti. NEM jelenti azt, hogy "folyamatos" - NEM is jelentette és amíg én élek, NEM is jelenteni fogja. És ez független attól, hogy például az elektronikában és más az elektronikával analóg tudományterületeken az "analóg JEL" fogalma mit jelent, azazhogy az az analóg JEL mivel analóg, azaz mihez hasonló - például hogy a szóbanforgó elektronikai analógiában éppenséggel az adott analógia szerint folyamatos (azaz kontinuus!!!) jelstruktúrájúnak tekintett világgal analóg az analóg JEL."


    Azazhogy mivel is analóg az analóg JEL:
    "analogue" RELATING TO or USING [as] analogue SIGNAL or analogue INFORMATION [which] REPRESENTED BY... - azaz az analóg JEL reprezentálja a szóbanforgó analógiában folyamatosnak tekintett jelstruktúrájú világot.

    Egyelőre tehát Oxfordban se gondolják másképp. Félő, hogy csak egyelőre, mert egyébként a hibák rendszeresen meghonosodnak a nyelvekben és bevetté válnak - lásd Csernobil, Potemkin-falu, iromba, elértés, idejekorán...
    Kammerer nem szeretné, hogy a szóbanforgó otromba hiba meghonosodjék a nyelvben, különösen a szaknyelvben. Na de ezzel szemben miért tartotta hősünk fontosnak Oxfordot túl korán másként gondoltatni? Mire jó ez?
    Szerencsére egyelőre nem gondolják Oxfordban másképp. (Cambridge-ben meg főleg nem.)

Új hozzászólás Aktív témák