Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz AMDFan #3952 üzenetére

    Hibajavítást ne vegyünk ide erényként, az már nem is a bitperfekció területe, mivel becslésen, extrapoláción alapul, amit relatíve korlátolt intelligenciájú algoritmus végez, és emiatt nem is érv a hifista számára, hanem nehéz teher, amivel együtt kell élnie, alkalmasint többet árt, mint használ a hifistának.
    Sifrírozást-desifrírozást mint a mozgatandó adathalmazon elvégzett plusz műveletet megintcsak ne vegyünk erényként ide, mert az megintcsak nehéz teher a hifista számára a hálózaton mozgatandó hangfájljával kapcsolatban.
    (Aztán, ha nem csak ide-oda mozgatás, hanem streamelés, az UDP már megintcsak nem igazán komilfó dolog - de ez most mindegy is.)
    Amúgy én nem akarok semmit jelentőségteljessé hangsúlyozni, csak megjegyeztem Ear mondására, miszerint "Azt senki sem vitatja, hogy a számítógépes adathálózatok világában megoldott a megbízható és veszteségmentes adatátvitel", hogy én természetesen már csak kötelességből is vitatom ("Vagyok aki vagyok, tehát vagyok, lovag Rippafratta"), és természetesen a szabvány elmélete maga is vitatja. Köztem és a szabvány elmélete között az a különbség, hogy én hajlandó vagyok azt mondani, hogy "lényegében", "gyakorlatilag", "szinte minden körülmények között", "jelentéktelen", "elhanyagolható"..., a szabvány azonban nem mondhat ilyet, a szabványnak őszintén kell beszélnie magáról - voltunk már a harmadik világháborútól néhány percre szoftver-hardver okozta és fel nem ismert adathiba miatt, hehe. Néha meg letöltjük "bitperfekt" a hangfájlunkat, és az nem működik, csak amikor újraletöltjük "ugyanolyan bitperfekt".
    Hibajavításról most szó se essék, mert az mumus a rendes hifistának, hehe.

    Mondom, én általánosságban hajlandó vagyok azt mondani, hogy "jelentéktelen", "elhanyagolható", "lényegében"... Néhány esetben azonban ezt se mondhatom, mert hallom a fülemmel, hogy éppen durván baj van a "bitperfekcióval" - említettem már a példákat, hogy már a szerverre labilis formában felkerült hangfájl többszöri "bitperfekt" letöltései után mekkora különbségek tudtak lenni a tíz-húsz "azonos" fájl között. (Hát még, ha az ilyet ki akarom írni CD-re!?!?!? - ellenségemnek se kívánom a megpróbáltatásokat, mire megtalálom a "bitperfekten" azonosak között azt, amelyikben még maradt annyi redundancia, hogy kiírja CD-re az író.) Mondom, voltunk már néhány percre a harmadik világháborútól hálózati hiba miatt, ha egyszer nem ússzuk meg, hozzám ne gyertek panaszkodni, hogy túl markáns a kisugárzásom!

Új hozzászólás Aktív témák