Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
Üdv minden radeon gazdának
Lenne egy powercolor 3850es gyári tuningos vga-m.Gpu 760on simán megy gpu hőfok ilyen 50-53 fok maximum terhelve.Memoriákat még nem huztam annyira mivel nem tudom mérni a hőmérsékletét.Meddig szabad a memoria órajelét huzni,vagy mivel tudnám mérni,meddig biztonságos?
[ Szerkesztve ]
-
szitaati
aktív tag
válasz Bali27 #30694 üzenetére
Nekem meg olyan volt, hogy a régi Ati-hoz adott svideo-rca átalakító nem ment a 9800pro-val. Illetve ment, csak fekete-fehér volt a kép. Szóval próbáld ki azzal, amit a karihoz adtak, hátha
"Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
katt777
félisten
válasz Konfigos #30704 üzenetére
Hiszi a piszi. 50-53°C terhelve? Mi van rajta, fagyasztószekrény? Kimonitoroztad ezt valamivel, vagy csak úgy megnézted egy játék után CCC-ben?
De ha tudod, mit és hogyan mérsz, akkor GPU Caps Viewer-rel nézd 800x800 8XAA fur renderinggel.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Konfigos
őstag
Remélem jót csináltam és erre gondoltál bár nem tudom meddig kell rajta hagyni 60 fok főlé nem ment
800x800 8x
760/1820[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz Konfigos #30708 üzenetére
Én elhiszem mert nekem is powercolorom van, igaz 70-es. Nekem 860/1300 on megy mióta megvan és egy játék se vitte még 60c fölé (rivával monitorozva játék alatt) és a szőrös fánk fél óra múltán is 60c melegben.
Sőt mivel halk a gépem én ki is húztam már a kártya saját forgantyúját és rágumiztam egy noctuát
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
katt777
félisten
válasz Konfigos #30708 üzenetére
Erre gondoltam, csak jó lenne látni alatta egy RivaTuner hőfok-monitort mondjuk 15-20 p-ig. Nekem azért gyanús, mert Chillával felmegy a karim 80°C-ig GPU-CV alatt (játékokban 70°C alatt van kánikulában is), igaz, ez 3870, és 877/1296-on hajtottam. Üresben meg 38-41°C.
Ha tényleg ilyen jó a hűtése, miért vett mindenki HIS-t? Mindenesetre akkor 4870-ben kezdek PowerColor-t nézegetni...[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
whited
addikt
cft-620-a12s
hello
ez a csifi elbirja a 3870x2-t msiben????+ami most van konfigomHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Frenk
aktív tag
A 3 hete garba leadott / HIS X3850 512MB 256bit IceQ 3 TurboX GDDR3 PCIE / 24k / / vga-val kapcsolatban azt az információt kaptam az Ipontól, hogy a disztributor bevizsgálta és hibásnak találta. Ha raktáron van ilyen tip. kártya akkor cserélik ha nem akkor levásárolhatom.
Ha levásárlás lenne akkor milyen vga-t ajánlanátok / olyan sokat azért nem nagyon fizetnék rá ha teljesítményben nem mutatkozna meg /. -
Kelvin
őstag
válasz katt777 #30713 üzenetére
Rossz az a kép én sem értem de az enyémen rézborda van gyárilag mindenen ramokon körbe és a vrm-en is.Nem tudom mért olyan képet raktak be.....a képeken még ott is vannak a lyukak
Na találtam is képet
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
katt777
félisten
Ha nincs keret 4850-re, akkor 3870. Mondanám, hogy HIS, de ugye... Mindenesetre HIS X3870 IceQ3 turbo egy bios helyreállítás után tökéletes minden mai játékhoz (kivéve a gyevi bírót, alias Crysis). Vagy ez a PowerColor, csak sztem a HIS egyszerűbben beszerezhető. Nekem egyébiránt a Sapphire 3870 is bejött a fenti HIS kari javított bios-ával. A konfigodhoz mindenesetre a 3870 is csak akkor jó, ha megtuningolod kicsit azt a procit, mondjuk 3 GHz-re.
-
whited
addikt
erre valaki???
(#30712) whitedHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
katt777
félisten
válasz Bali27 #30716 üzenetére
Már csak valami 3.5GHz-en ketyegő proci, és egy nagy felbontású monitor kell, hogy ki is használhassuk (a hűtés meg ref., ez elég gáz). Egyébként nagyon ON volt... Mindenesetre ezek szerint az olcsó 4870-ek is mennek majd ennyit.
lsc: Az tényleg nem rossz bolt.
whited: Viszi az. Igazán soxor volt már szó erről a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
MarioAna
senior tag
Valaki meg tudná mondani milyen hosszú pontosan egy HD3850/70? A fórumban valami 25,5cm-t találtam, de megkérdezem, az a biztos. Előre kösz .
-
Frenk
aktív tag
válasz katt777 #30717 üzenetére
SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition HTD PCIE -26.952 Ft
vagy
ASUS EAH4850 HTDI 512MB PCIE -38.157 Ft
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 Lite PCIE -37.056 Ft.A 4850-nek a hűtéséről nem sok jót hallottam / hűtőcserére nem akarnék költeni / esetleg a két 4850 közül melyiket érdemes megvenni? És mit takar a Lite verzió?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
A Lite-hoz csak driver van, extra lemezek, progik nincsenek. Viszont a te konfigodban a 4850 sem fog jobban menni, mint egy 3870 (még úgy se, ezt láttam már 48xx topicban), szóval 4850-et csak akkor vegyél, ha tudsz hozzá lapot és procit fejleszteni, ugyanis C2D kell oda, monitorfelbontástól függően legalább 3GHz-en. 1280-hoz inkább 3.5GHz, legalábbis pár 4850-tulaj szerint akik már tesztelték. Amúgy egy GFX Chilla megoldja a gondot. Én a Sapphire 3870-et javaslom, ha jól rémlik, ehhez elég baró kis hőcsöves hűtő jár, amely a RAM-okat is fedi (simában a RAM-ok a hűtőn kívül vannak).
-
katt777
félisten
Igen és nem. Vsz. a régi képet rakták be, mert a Sapphire Edition-ön nem ilyen hűtés van. Volt, aki ezzel is kapta: 4 hőcső. bordák végig a karin, középen egy nagy, fekete venti. Most sehol nem találok róla képet! Na, csak megvan!
-
MarioAna
senior tag
Valaki erre: #30721
[ Szerkesztve ]
-
vidu01
csendes tag
Kérdeznék is ha már itt vok. ATTt használok és találtam benn ilyen ventiszabályzós részt [link], ez működik? Úgyértem hogy lehet vele szabályozni? Ha lehet akkor mire lenne érdemes beállítani?
-
Konfigos
őstag
válasz katt777 #30710 üzenetére
Este ugyis huzok még a procin utána megcsinálom 20 percig riva monitorral de én szerintem nem fog 65 főlé menni de kiderül még.
Hát igen a ramokon elég szegényes a megoldás egy sima rézlap van rájuk rakva ami nekem kézmeleg terhelés alatt de a gpu hűtő nagyon ottvan szerintem.Én is nyár vége felé 4850es radeont akarok és ha lesz ilyen hűtéses akkor biztos powercolor-t fogok venni.Nekem most perpill terhelés nélkül 37 fokos a gpu.Igazából nem bántam meg a powercolor-t kicsit féltem mert annyira nem ismertem ezt a márkát, de ezt a karit eltalálták, és lehet a többi powercolor radeont is majd ha lesz valakinek akkor csinálhatna egy tesztet kiváncsi vagyok a hőmérsékletekre -
gyurczy
őstag
Jóestét!
Tudom, hogy vissza kéne olvassak, de nem sok dolgot sikerált kihámozzak a topicból, úgyhogy krédezek: 3870X2 mivel monitorozható, és mivel húzható? ATT-ből mindkettő lehetőség hibádzik, CCC meg vagy nem tud olyat, vagy én vagyok béna és nem találtam meg.
Üdv,
-
Mercutio_
félisten
Tudom ritka az ilyen, de esetleg #30109-re valaki? A tápos rész már tiszta, csak az a kérdés elfér-e abban a házban egy 3850/3870 (persze moddolás nélkül, max. a billenő részt szedném ki)
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kelvin
őstag
válasz csibor #30732 üzenetére
Az tény hogy maxon pörög nem szabályozható. Az,h neked mi a hangos azt nem tudom. Nálam a táp a leghangosabb de az se soká Én kihúztam a ventit és rágumiztam egy 12-es noctuát
-
veterán
válasz MarioAna #30734 üzenetére
És Mercutio_:
3870:
Dimensions: 220x100x15 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).3850:
220x100x32 mm (the last figure is the maximum thickness of a graphics card).A hűtés nincs benne a "vastagságban".
Máshol meg ezt találtam a 3850-re inch-ben ( ez hogy jött ki): 24.5 az átváltás mm-re
Product Dimensions: 9.5 x 3.1 x 11.7 inches[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz stevve #30736 üzenetére
Hümm, hát nem lettem boldog, elvileg 19 inch a max. hossz, ami belemegy az Antec-be videókártyából, esetleg akinek volt 2600xt-je az tudja mennyivel hosszabb annál a 3850?
(Mert a 2600xt az belefért "simán" )Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TPeti
tag
Sziasztok !
A HTPC-be szeretnék venni egy 3850-est vagy 70-est. A Sapphire-t néztem ki magamnak.
Az a kérdés, hogy a lite verzióhoz adnak-e HDMI átalakítót?
A dual slotos hűtés megéri-e az árát, mennyivel halkabb a simánál?Köszi, TP
Serpent 750 Nitro TC, Serpent.com
-
-
Bali27
addikt
Katt777..
AHIS ICQ turbo Bios sima HIS3870re is jólehet? Mert a Sapphireodra jó volt.. -
Mercutio_
félisten
válasz FeRRaR1 #30741 üzenetére
Kösz és a többieknek is
Ahogy látom ez szinte lelóg a zalaplapról, Antec ház ugrott, marad a mostai M40, így viszont lényegtelen a házból kifújás, mert annak jó a szellőzése.
Ennek fényében elég nekem a legalapabb 3850 is egy 5000+ mellé, bios-cserével csendes lesz 2D-ben és 3D-ben is emberi zaj/hő hozható ki, vagy megér plussz 5ezret egy 2slotos 3870?[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
TPeti
tag
válasz FeRRaR1 #30746 üzenetére
720p-ben (1280 x 720) használnám, és csak az autós játékok miatt kell (DiRT, Test Drive, NFS) . Ehhez ha jól sejtem elég egy 256-os lite verzió is. Viszont ha ehhez veszek egy S1-et (mert ugye nem akarok egy összeolvadt gépet), akkor jobb ha inkább megveszem egyből a 3870 sapphire edition-t .
Elmehetnék kereskedőnek
Many THX !
Serpent 750 Nitro TC, Serpent.com
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest