Hirdetés
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Call of Duty: Black Ops 6
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz Bali27 #28147 üzenetére
50% feletti lesz de ugyanúgy Dx 10.1 és SM 4.1 es lesz... először még 55nm en készül majd az tuti!
Gyakrabban raknak rá Display portot majd, ill továbfejlesztett támogatások, pl HD videó gyorsításnál, meg 1 új szériába általába mindent újjítanak (atinál)
Tehát szinte minden fejletteb lesz!
De pontosat majd megjelenéskor addig csak pletykák!
De a Shader 1 ségek teljesítménye is nagyobb lesz, és 2x annyi textúrázó egység lesz benne 16 helyett 32!!
Nagyon jó lesz az tuti
4870 512 / 1024 Gddr 5 ös rammal lesz 850 Es mag órajellel 1050 es shaderrel
3,8 Ghz s rammal, tehát azért a GPU ban is lesz bőven változás + erő tartalék
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Köszi a válaszokat , tesztet találtam , viszont a hűtés még érdekelne , lehet szabályozni /giga 3870 ddr 3/ ?
Az élet kegyetlen .
-
serito
senior tag
válasz katt777 #28141 üzenetére
hali!
Megtörtént!!! Összekötöttem de még nem tudtam tesztet futtatni mert mindíg kifagy a 3Dmark06. Viszont a pillanatnyi FPS-ek szinte semmit sem változak!!
Az a gyanum , hogy nem megy rendesen a CrossFire. A 4 GPU-ból a GPU-Z szerint kártyánként csak 1 enabled a 2. diabled, pedig engedélyezve van a CCC-ben.
Mi lehet a gond? -
L4mie
veterán
Na bementem és megkaptam 24k ért a HIS 3850 512MB DDR3 ICQ3 -ast én is meglepődtem , mert dél után felment az ára 35 körülire, ha jól emlékszem, na mind1 a lényeg:
A HIS venti szabályzása meg van oldva rendesen, vagy ezt is RIVA-ban kell belőni?UFF
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
katt777
félisten
válasz serito #28158 üzenetére
Gond több is lehet. Nekem pl. sima CF-rel is újra kellett telepítenem a drivereket (teljes ATI pucolás után), különben nem működött, amúgy AI-t kapcsold ki.
Mindenesetre annyira nincs kihajtva a konfig, hogy azon sem csodálkoznék, ha 4 maggal sem kapnál javulást Nálam pl. a sima CF tuningolt VGA-val egy pontnyit sem javult.Kihajtáshoz közelebb csak felmaxolt grafikai beállításokkal, és nagy felbontáson kerülsz, de nálam már a sima cf procilimites volt 3.2GHz-en VGA tuninggal (alapon volt éppen OK, tuninggal 3.4GHz kellett volna). Hangsúlyozottan ezek AMD-s értékek.
Itt láthatod, hogy kihajtás híján nem volt meg a 10-11% VGA tuning alacsonyabb beállításokon:
Itt pedig szintén a kihajtás függvényében azt, hogy mekkora volt a CF hatásfoka:
És mindezt 3.2GHz-en, szimpla CF-rel.
További sok-sok teszt, adat, grafikon az oldalamon. Megj: Játékoknál a fenti CF hatásfok gyakorlatilag kizárt, de azt is megnézheted.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
edeleny
őstag
Vista alá, 8.5 Catalist-hoz mit tudtok ajánlani,amivel lehet egy kicsit mahinálni az orjeleket,ventiket?
Att nem jó.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #28160 üzenetére
Bocsesz, de hogy szerinted milyen lesz, az nem mérvadó. A 8800GT+20%-ot többfelé is kiszámolták az ismert műszaki tartalom alapján. Ezen felül fölösleges vitázni, amíg nem lesznek a kezünkben ezek a karik. No és ha megint fél évet kell várni a jó meghajtóprogramra...
Én mindenesetre várok, amíg 35k-ra esik a 4870 ára is, addig elleszek az avult, lassú, vacak előddel. Úgysincs jó új game, amelyhez több kéne.edeleny: CCC De a mindenes 8.6 Catalyst is jó, én azt használom. Ventihez RivaTuner, az oldalamon fent van a közvetlen low-level fan beállítás és módja.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
Üdv Radeon Tábor
olvasgatom a HSZ-eiteket
szerintetek valaha lesz oan hogy kituddjam használni a két mag előnyét?(akár proginál,akár játéknál)tehát ennek van jövője?(pl CFX)mert gondolom akk nem hívnák fel a figyelmet a CF-re!!még 2GPU-s VGÁ-knál sem....
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
katt777
félisten
válasz - = Zk = - #28166 üzenetére
CF egy nagy marketingkamu. Jó esetben 4 GPU-val kapod 1 GPU dupláját. Biztosan erőltetik majd, és ahogy nézem pár játékot már direkt belassítanak 1 GPU-ra (máskülönben nem hiszem, hogy GoW full grafikája annyira szaggatna DX9-ben - 10-ben meg el sem indul -, ráadásul iszonyat randa). Ja, és régebbi játékokban (de sok maiban is) aztán totál értelmetlen.
De 3DMark06 kihasználja megfelelő procival, ami default beállításhoz (CFX) nincs, ha éppen csúcsokat akarsz döngetni, és nem tudod hová tenni a nagy rakás pénzedet.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Foglalt név #28168 üzenetére
Pedig de. Most komolyan: mi köze van ennek az üzlethez? (Sem nekem nem haszon, sem az ATI-nak, sem a Guru3D-nek.) Szinte senki nem tud semmit róla (nem olvasnak vissza), bocs, hogy szólok róla, ha valaki érdeklődik. Ráadásul egy Catalyst verzió jobban kötődik a topichoz, mint az, hogy hol vegyünk VGA-t. Egyébiránt simán át is görgetheted, ha meg valaki kérdez róla, annak szólj a nem olvasásért, ne nekem, hogy miért válaszolok, mert én szívesen segítek.
Amúgy 1950XT topicban anno azért szóltak, hogy inkább linkeljem be, amit soxor kérdeznek.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz katt777 #28169 üzenetére
értelek...
hát én azért reménykedem
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
FeRRaR1
őstag
Katt te nagyon el ástad a Cf et / CF x et de ennyire azért ne temessed Sztem (ne kövezz meg )
De ha jó alapot teszel alá akkor tuti nem lenne vele gondod, újj driverrel...
790x es deszka vagy x 38-48 as esetleg p 45 v 35 ha próbálta valaki....
Az h nálad 1 580 as ba nem működött rendesen kiforratlan driverekkel az nem azt jelenti h nem fog most se (ill működött neked is)
Meg te írtad h mostmár kevésbé terheli CPU t 8.5 ös driver óta, akkor lehet h a Cf is sokat javult, ill nem lenne (annyira) CPU limites, ráadásul nem is a mostani cuccoddal teszteltél!
De ennek ellenére tisztellek! Hogy mindenről saját véleményed van és nem a marketing után mész, bár a játék pontozásaidról inkább nem beszélek
-
gombcomp
senior tag
válasz katt777 #28103 üzenetére
Tévedsz, a 8.5-öt cseréltem le 8.6 Betára...és láss csodát többet adott a procira!
Te nem CFX-et használsz talán ezért kevesebb a"+"!
Én voltam a "valaki" aki írta a Kb.10%-ot (lásd a Vantage topicban).[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
edeleny
őstag
válasz katt777 #28167 üzenetére
A 8.5-el ha feltettem az ATT ot idétlenségeket irt ki (14 MHz GPU/14 MHzVRAM),ha megpróbáltam állitani,akkor kékhalál atimag hibára hivatkozva.
Nincs benne FAn állitási lehetöség,és nincs benne volt állitási lehetöség.
Megyek az oldaladra.Érdemes feltenni a 8.6-t?
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
serito
senior tag
válasz katt777 #28162 üzenetére
Most ott tartok, hogy csináltam tesztet alapon... gyalázat 10k volt a vége!!!!
Még 1 VGA-val is 14K fölött teljesít! Most próbálom @4Ghz-en de itt még nem futott le a teszt mert mindíg kifagyott.
Azt hittem nem lesz ilyen komplikált egy tesztet lefuttatni két VGA-val!
Az miért van, hogy az egyik GPU Crossfire enabled a másik meg dasabled?
CrossFire Enabled/Disabled[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz FeRRaR1 #28172 üzenetére
Üdv Királyok..
FeRRaR1
CF-ben volt HIS 3870iceQ3 kari ASUS X38 deszkán. (ahogy te írod).
Beleőszűltünk többen is, és szétválasztottuk őket. Most két deszkán vannak.
Semmire nem mentünk velel. katt777 végignézte a több hetes bírkózást...[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
FeRRaR1
őstag
válasz Speed® #28175 üzenetére
Én is AMD párti vagyok ez az első, és remélem uccsó intelem
1 4 magos gyó fajta 45 nm es phenom jöhetne,
én is imádtam az amd t azokkal az alaplapokkal a satát mint az usb s cuccokat tudtam kezelni, intellel nem
De a szemét intel le másolja a HT és a memória vezérlőt is
Remélem jól megb@sszák őket az Eu sok!!!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz FeRRaR1 #28181 üzenetére
Nem'tom hogy jön ide a "pártiság". Csak a CFet szidtam, a két\többkaris megoldásokat. Nincs semmi baj Intellel, csak az, hogy áll a fejlődés mikor vezető pozícióba kerül. De AMDt sem kell félteni, emlékezz mi volt mikor az X2kkel a kezdetekben gyalázta a D szériás Inteleket. Kezdő 2magos (X2 3800+) 100k..
Ár\érték arányt kell nézni és semmi mást, csak ez számít.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz FeRRaR1 #28181 üzenetére
" 1 4 magos gyó fajta 45 nm es phenom jöhetne " - Erre várok énis 1 faja kis Black Edition-re
-
zozoz1
aktív tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz zozoz1 #28187 üzenetére
Szia Vezérem
ezt mire érted? (csak nem a Phenomra? )
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #28172 üzenetére
Nem temetem én, aki kihívást keres, nosza, rajta!
Csak 1 valami: ha akár egyetlen hardveren nem működik, amelyen elméletileg kéne, akkor szar. Ennyi.
Nem mellékesen 580X (2x16XPCI-E!), X38, 790X, és P35 lapokban is hozta a formáját, azaz 2 karival 1-nél gyengébb teljesítmény 8.3-as Catalyst óta. És hidd el, nem annyi volt a teszt, hogy összerakta valaki, és nem működött.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz serito #28176 üzenetére
Én szóltam. 8.3-tól nálam is ez volt. 8.2-essel is megnézhetnéd, akkor a driver a hunyó, azzal volt utoljára jó a CF, az X-es driverek gagyik. Bár a 4 GPU.
CF-ről csak annyit tudok, amit mondtam: nálam a teljes eltávolítás, majd a telepítés oldotta meg a CF bekapcsolását. A további rejtélykeresés rád marad.
Egyébként sztem találtál elfoglaltságot a következő pár hétre, ezt együttérzéssel mondom. Ha saját magad tapasztalod meg a CF-t, az a legbiztosabb.Driver Sweeper (Guru3D)
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz serito #28191 üzenetére
hm..nem rossz.
lehet hülyeséget mondok,de próbáltad nagyobb felbontással?
(kérlek ne kövezzetek meg!!! )" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zozoz1
aktív tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz zozoz1 #28193 üzenetére
íjjnye
(az akkor most a nyuszika esete a farkassal?van sapka azért,nincs sapka azért)" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
zozoz1
aktív tag
válasz - = Zk = - #28194 üzenetére
Úgy valahogy..
Az a borzasztó ebben a CF-ben, hogy eddig még embert nem hallottam, akinek jól működött volna. Nekünk sem ment. Pedig van benne fantázia, de most csal szívás, és hajhullás. Nem sok értelme. Pedig csak a jó szoftveren múlna. De ebben az ATI sajnos sosem jeleskedett...
Ma lemaradtam a filmről....
-
- = Zk = -
félisten
válasz zozoz1 #28195 üzenetére
hát rem kitalálnak vmi jó szoftvert hozzá,különben....
én néztem.jóvolt a mai is!sírtam a röhögéstől
(ha nagyon kell megvan az első-két évad )szerk:a PH! írásából,ha jól értelmeztem,az is kiderül,hogy az ATi jobb uton halad e téren,mint az nV!(remélem nem romlanak)
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz - = Zk = - #28196 üzenetére
Ezt hol olvastad hogy az ATi jobb uton halad e téren,mint az nV?
PH-n belül hol?az első-két évad milyen formátumban van meg?
-
- = Zk = -
félisten
válasz zozoz1 #28197 üzenetére
aviban...(2*25rész....2*4,07GB)
"Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a CrossFireX működése sokkal kiegyensúlyozottabb,Ebből már kitalálható, hogy ha választani kellene, akkor mi a CrossFireX-et választanánk (persze nem 3DMark-ozásra, hanem játékra), bár a CrossFireX-szel sem vagyunk maradéktalanul elégedettek. De látni kell, hogy az AMD megoldása jobban skálázódik és nem utolsósorban olcsóbb is."
[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz - = Zk = - #28198 üzenetére
aviban...(2*25rész....2*4,07GB)? Érdekelne
Az ATI jó uton jár hardveresen. Abban már megelőzte az Nv-t. Azt furcsállom, hogy igen komoly programozó gárdája van, és nem tudnak kidobni egy jó szofvert.
Lehet hogy specifikus szoftver kellene minden karihoz.Napsugaras jóéccakát.
Holnap nem kell gályáznod mert esőt mond..lesz víz nélküled is..
-
- = Zk = -
félisten
válasz zozoz1 #28199 üzenetére
1.priviben megbeszéljük a továbbiakat
2.hnap szabin vok
3.gútenábend!
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 Ti AMP 11GB GDDR6 eladó vagy kisebbre cserélhető
- ASUS GeForce RTX 2080 Dual OC EVO 8GB GDDR6 eladó vagy kisebbre cserélhető
- MSI GeForce RTX 3070 VENTUS 2X OC 8GB GDDR6 eladó vagy kisebbre cserélhető
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 AMP Holo 10GB GDDR6X eladó vagy kisebbre cserélhető
- ASRock AMD Radeon RX 6900 XT Phantom Gaming D 16GB GDDR6 OC eladó vagy kisebbre cserélhető
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest