Új hozzászólás Aktív témák

  • szasanyi

    félisten

    válasz polonic #10000 üzenetére

    Igen, de valóban nem a szükségszerűsége miatt váltottam. Gigabyte P55A-UD3 és i5 750 duót olyan kedvező áron elvitték, hogy az új cuccokat mindössze +15k ráfordítással tudtam megvásárolni. Egyébként a rendszer észrevehetően gyorsult, miközben a fogyasztás és a hőtermelés nem nőtt (ellenben a tuninggal elért, hasonló teljesítmény esetében). Játékok alatt van ahol észrevehető az erősebb CPU, és van ahol a VGA limit miatt valóban nincs jelentősége - de észrevehető a betöltés idejének rövidülése. Nincs semmi speckós alkalmazás, szóval ha arra vagy kíváncsi, hogy a klasszikus értelembe véve megérte-e a váltás, akkor a válasz nem. Csakhogy ez a válasz a PC hobbi, játék célú felhasználása esetében igen csekély számban, vagy nem is lesz igen. :N

    ittakary: ugyan már, nem kell ez az álszentség. Ez egy olyan hobbi ami - valljuk meg őszintén - az esetek többségében nem a szó szerint vett ésszerűségről vagy szükségszerűségről szól. A lényeg mennyit akarsz és/vagy mennyit tudsz áldozni erre a hobbira - általában azért "ésszerű keretek között", ami elsősorban a saját lehetőségek ésszerű megítélését jelenti, bár sokaknál még az sem szempont.
    Nem tartozom magyarázattal senkinek ez ügyben, de azt gondolom, hogy ez az upgrade ilyen feltételekkel bőven az elfogadható költségű kategóriába esik, ami nyilvánvaló és érezhető - persze nem radikális - teljesítmény javulást hozott. Ezen túl pedig a következő 1 évben biztosan kiszolgál, és nem kell cserén gondolkodnom. És még szó sincs a tuningról, ami komoly plusz teljesítmény-potenciált biztosít ez esetben. ;)

Új hozzászólás Aktív témák