Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Nem alacsonyabb órajelen járatott 4850, hanem egy teljes értékű 4850. Ugyanis 625/993MHz alapórajellel jönnek ki.
más: érdekes, 9.3-as driverrel 700/900 játékok alatt semmi gond, VPU recover egyszer sem jelzett. 9.4-es driverrel 700/900 is VPU recoverezik, ha meg kikapcsolom, akkor meg eltűnnek dolgok. Még jó, hogy megvan a 9.3 win-re, a 9.1 pedig XP-re és win7-re ishardverapro.hu/tag/chipman - i7+1660Ti laptop eladó
-
kooc
tag
Üdv.
Hát én is vettem...rögtön kettőt.
De még véletlenül sem 800-as.
Azért nem panaszkodom, 700/1000-el szépen megy mindkettő. -
kriszbon
őstag
-
Vuky
csendes tag
Sziasztok!
Én vettem egy ilyen karit. Miután beszereltem a gépbe egyből elkezdett fagyni, a képernyő fekete-szürke csíkos lett, és megállt. Az előző kártyánál (9600GT) semmi gondom nem volt a configgal, a 9600GT előtt egy x600pro-m volt. Nah most a kártyát(4830) visszavittem és kicseréltél gariba. A mostani kártyám olyanokat csinál hogy fogja magát és újraindítja a gépet, vagy pedig teljes feketeség lesz. Nah most a gép nem indul újra hanem a ventik járnak, és a monitor készenléti gombja villog. Vagy 2szer kell utána resetelnem hogy elinduljon. És ez Óránként 1szer előszokott fordulni.
Mondták ismerőseim hogy lehet a táppal van baj és nem bírja el ezt a configot amim most van (lap: ASUS P5B, Ram: 2 Gb, Proci: core 2 duo 2,4 táp: ASUS 450 W).
Tudnátok valami megoldást a problémámra vagy megint vihetem gariba cserélni, de az 1 hét mire abból kártya lesz. Remélem nem szériahiba -
Davidof92
senior tag
-
kriszbon
őstag
Véletlenül (Ilyen) képet nem láttál valamelyik kártyádnál induláskor
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
törölt tag
Szerintem inkább driver probléma lehet, valaki itt írta lejjebb hogy a 9.4-el állandóan vpu recovery-zett, a monitor elsötétedés készenléti módban váltás általában a VPU recovery előjele. Régebben nekem is csomószor befagyott a gépem ATI kártyával a VPU Recovery-be, és csak a reset segített. Vagy neked is belefagyott, vagy nem volt türelmed kivárni míg a VPU recovery visszaadja a képet. Próbálj másik verziójú drivert feltenni.
De lehet túlmelegedés is akár, milyen a szellőzés a házadban? -
kriszbon
őstag
Tehát ha jól gondolom, akkor az első kártyád az Sapphire HD4830 512MB GDDR3 HDMI volt és az produkált ilyent(a másik 128-as nem lényeg) és ezt milyen gyakran csinálta, továbbá ez végett cserélték ki?
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Vuky
csendes tag
válasz kriszbon #6414 üzenetére
igen pontosan ahogy mondod. Ki is cserélték.
Ez most olyat csinál hogy gondol 1et és újraindítja a gépet.
Vagyis a venti meg minden megy de nem kezd el elindulni a gép, mint ha bekapcsolnám. 2szer nyomok resit rajta akkor jó. De ugyan így folytatja az újraindulást egy 30 perc, 1 óra, 2 óra. változó idő elteltével. De ha nem "újraindítja" akkor bead egy tök sötét képet, mint mikor a monitor nincs bekapcsolva. Viszont a gép megy de sehogy nem tudom elővarázsolni a képet. -
kriszbon
őstag
Azért kérdeztem, mert az enyém is produkálta párszor azt a képet(a tied milyen gyakran csinálta?), amit linkeltem. Egyszer engedtem betöltődni a wint, ott meg kis fekete kockák voltak, aztán elsötétült, és jőtt vagy két három függőleges sárgás csík, és ezt váltogatta amíg újra nem indítottam,mert képet nem adott. Hát előfordulhat, hogy ez valami széria hiba, de ez csak tipp. A gyári drivert használod?
Amúgy köszönöm a választMindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Vuky
csendes tag
válasz PH-User #6416 üzenetére
Hát igen mindig belenyúlok a dolgokba. Mikor alaplapot cseréltem, csak alaplapot, akkor csinálnom kellett egy BIOS resetet vagy mit, egy jumpert átkellet dugnom majd vissza, mert nem indult a gép másképpen.
Szóval nem tudom mi lesz most.
Utoljára ma olyan fél8 körül resizte magát a gép azóta normálisan megy, pedig játszok is rajta nem gyengének mondható játékkal (Cod4(mp) majdnem max graf) és semmi baja most. Annyi hogy néha az fps leugrik 125ről (fix) 15-20ra majd vissza. Ez olyan 1-2 mpig tart -
Vuky
csendes tag
válasz kriszbon #6417 üzenetére
Amit linkeltél kép. Az nekem úgy volt, hogy este játszottam és egyszer csak bedobta a képet. gondoltam befagyott hát istenem van ilyen. Resiztem, majd mikor kezdte tölteni a windows-t a kis csík mikor ment akkor is ezt csinálta. És nem ment tovább ott megfagyott. Gondoltam naivan, hogy öreg kártya, biztos nem jó a hűtése már ( tervbe volt véve az új kari már) mondom kikapcsolom és reggel meglátjuk mi lesz. Reggel ugyan eddig a töltésig jutottam el és akárhányszor indítottam újra ez lett. Aztán ment a levesbe
-
Vuky
csendes tag
válasz CHIPman #6422 üzenetére
Mikor megvolt a VGA, a mostani, akkor már fent volt a win. De aztán elrontottam mert kevés helyet hagytam a C-n az op rendszernek, 2 giga maradt. Mondom netán valami lesz nem tudok hova menteni újra raktam és mindent újratettem, még a drivert is. Tehát tök üres volt a gép mikor feltettem végül
-
tanulosSrac
csendes tag
Sziasztok.
Korabban mar postoltam a problemam, akkor azt a valaszt kaptam h uj tap. Vettem egy corsair vx450-et. Egy hetig elo se jott a problema. Aztan ma este zsinorban 2x is :S
A problema:His 4830-am van. 3d alkalmazasoknal lefagy a kep, aztan ujraindul legkisebb felbontasban ati2dvag.dll hibauzenettel. Googliztam sokaig, sokaknal tulmelegedes miatt, nalam ez kizarva. Masoknal driverhiba, ezt mar ujraraktam...mas verziot is. Mar csak az xp reinstall maradt?
-
AXisBOLD
addikt
töltsd ki az adatlapodat. a "cuccok" alatt a konfigodat vésd be! így egyszerűbben megy a segítség.
táp biztos elég!
tápcsatit bedugtad a vga-ba?
ha rendesen felraktad a wint próbáld 9.4-el vagy 9.5-el(csak drivert tedd fel) és ha nem jó, mielőtt bármilyen drivert ráraksz, pucold le a fent lévőt: driver cleaner-el vagy valami hasonlóval(nem tudom a pontos nevét, de már linkelték ide és a TechPowerUP oldaláról letölthető. megpróbálhatod még a 9.3-at.
ha ezek nem jók csináld meg azt amit CHIPman linkelt.
tehetnél egy Vistát is a gépre hogy annál is csinálja-e, bár ez nem esélyes(mármint hogy xp miatt van), de szerintem a Vista stabilabb, mint az XP.
és lehet hogy egy Bios frissítés se ártana. ha nem tudod hogy kell majd leírjuk.
gépet nem tudod bevinni oda ahol a kártyát vetted? mert lehet hogy az lenne a legegyszerűbb.
Aurea mediocritas
-
AXisBOLD
addikt
válasz tanulosSrac #6425 üzenetére
egyelőre neked is azt tudom tanácsolni, hogy pucold le az előző drivert mielőtt újat raksz fel.
meg csinálhatnál egy Furmark tesztet, hogy az alatt mit mutat: hőfokban, meg hogy egyáltalán bírja-e.
esetleg proci tuningot vedd vissza és úgy próbáld a 3D alkalmazásokat.
Aurea mediocritas
-
Vuky
csendes tag
válasz AXisBOLD #6426 üzenetére
Vistam van, de próbáltam már XPn is és ugyan ez az eredménye.
A tápcsati rá van kötve, mert kiírná hogy kevés neki.
Bevinném ( amúgy az aqua-nál vettem a VGA-t) csak ez is olyan hogy tegnap pl. 4 órán keresztül nem csinálta ezt, de van mikor 1-2 óránként történnek ezek -
AXisBOLD
addikt
akkor amit CHIPman linkelt , vagy amit én mondtam: hogy pucold le programmal a régi drivert, restart és aztán új driver
ha ezek sem jók és más se tud segíteni, akkor viszont vagy beviszed ill. felhívod őket vagy együttélsz a problémával.
egyébként tényleg nagyon fura amit csinál, ráadásul a 2-dik kártya is ...pedig sapphirokkal nem volt még baj. újat kaptál bontatlan dobozban mind a 2szer?
Aurea mediocritas
-
Hardtech
tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5W DH Deluxe alaplapom egy Intel Core 2 Duo E6600 2.4 es procival 2x1 giga Corsair memoriaval lehetseges lenne ebbe a rendszerbe 2 db Sapphire HD 4830 512MB GDDR3 vagy 2 db 1 giga memoriasat ugyan ebböl a karibol ebben a gepben hajtani?
-
AXisBOLD
addikt
válasz Hardtech #6430 üzenetére
lehetséges, de dobd fel a kérdést a lapod topikjában, hogy nincs-e kompatibilitási probléma ati ill. 4830 kártyákkal.
a procid viszont 1db ilyen vga-hoz is gyengécske. ha nem tuningolsz vagy nem cseréled le a közeljövőben, akkor felesleges pénzkidobás a CrossFire kiépítése. inkább 1db sapphire 4830 1GB.
Aurea mediocritas
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hardtech #6430 üzenetére
Lehetségesnek éppen lehetséges, de nem éri meg. Ha a proci nincs megrángatva, köze sem lesz a kihajtáshoz. Illetve maga a CF sem annyira jó buli 975X lappal..ha jót akarsz, inkább nézz egy 1GBos 4870et jó áron és bővíts RAMot 4GBra, ill. a procit pöcköld fel legalább 3GHzre (9x333), azt vinnie kell alapfeszen. Ha jó hűtésed van, 9x400 sem lehetetlen, de ott már beleszól a lap, nem éppen FSBbajnok, ekörül van a vége emelt MCH fesszel is.
Szóval ha engem kérdezel, proci ^3+GHzre, 4GBra bővítés, és 4870\1GB. CF -
Hardtech
tag
Elöször is köszi a gyors es ertelmes valaszokat
Másodszor mar én is gondolkodtam a +2 giga memórián és a proci felhúzásán el is kezdtem kérdezősködni hogy kb meddig lehet a hütö rajta amugy egy Zalman CNPS9700 nem tom menyire szamit jonak amikor vettem meg eleg jo volt .
Gyorsan utana neztem a 4870 1 gigasnak 45-50 között mozog tehat kb anyi mint 2db 4830 512 es azt most igy hirtelen nem tom menyire jo a 4870 es de utana nezek nemsoká de lehet valami olyan kartyat kene nezni ami olcsob es akor 50 böl kijöne a 2 giga memoria + a videokartya -
kriszbon
őstag
válasz Hardtech #6433 üzenetére
Az biztos hogy elég gyors a 2*4830, de arról ne feledkezz meg, hogy csak 512MB ramod lesz, és ahol ennél több kell, ott bajban lesz a 2db 4830-as akármilyen gyors is!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Hardtech #6433 üzenetére
♠CNPS9700 elbír a procival 3.6GHzen is ha a fesz nincs 1.45V felett..de eddig valszeg nem fogsz elmenni. Egy 8x400as beállítás valszeg még kihozható belőle 1.4V körül és ehhez a lapot sem kell szétfeszelni általában.
♠4GB memória jelen árak mellett kötelező lépés szvsz, és nagyon sokat számít. Tele van a piac patent tuningos kittekkel, OCZ 1066os Reaperek is vannak 15ért..de igazából nem lényeg, az alacsony FSB miatt bőven jó egy alap kitt, Kingmax TinyBGA újonnan <10k..2x2GB/800-C5..vicc. De jó vicc ;)
♠4870/1GB kis OCval nagyon kemény kártya, főleg nagy felbontásokban. Állandó teljesítménye révén szerintem jobb, mint a hullámzó CF. CF sem rossz, de az 512MB VRAM pont ott teszi kevésbé használhatóvá, ahová kéne az erő. A fogyasztásról\melegedésről\zajról nem is beszélve..
♠Az általam írt 2x2es Kingmax kitt meg egy 4870/1GB kijön ~55ből, a jelenlegi RAMjaidat meg eladhatod, így 50 alatt jössz ki végül. Ha meg a vidkaridat is eladod (GTS320?), ~30ból. És nem kicsit lesz gyorsabb a masina
Szóval ha engem kérdezel, én tuti ezt lépném meg. De cáfoljon rám valaki ;p -
tanulosSrac
csendes tag
válasz AXisBOLD #6427 üzenetére
Probaltam mar ugy is a drivert. Furmarkon kb 15percig ment a burning de semmi gaz. Ott is max 63fokig megy fel a kartya. Proci huzas elott is csinalta mar. Az uj tappal huzkodtam meg a vast.
Lehetseges, hogy hardwer gyari hiba?
Ha az akkor sürgösen lepnem kell mert külföldön vettem/vagyok. -
törölt tag
Ezen nincs mit cáfolni, csak egyet lehet érteni
A CF mint fejlesztés ár/értékben sehogy nem éri meg, főleg nem annak aki meg van kötve anyagilag, ez inkább egy kuriózum, illetve fanok számára lehetőség, kipróbálni valami újat, eltérőt mint ami megszokott, illetve akinek nem számít a pénz. Ha nagyon magas felbontásokhoz kell, minimum a 2db 1 gigás kari. Alacsonyabbhoz meg bőven sok lehet még a szóló de erősebb 1G-s kártya is.
A CF talán egy alsóbb szegmensben érheti meg, pl ha egy 4670 mellé vesz valaki még egyet, de akkor már kell hogy legyen egy patent lapja is alá. 1680x1050-ig még elég lehet az 512 ram is a legtöbb játékban, de már itt is gyanús hogy korlát lesz itt-ott. -
AXisBOLD
addikt
-
Bocaa
senior tag
a doboz alapján kielehet találni ,h 800 sp-s -e a kártya?
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
m.cs.
csendes tag
Üdv!Én is kifogtam egy 800-ast!Sapphire 512 HDMI.700/1000-t simán viszi
m.cs.
-
Hurkaleves
őstag
válasz #31757056 #6438 üzenetére
no, azért okosan össze lehet állítani ütőképes és olcsó crossfire-t!
én pl.a 4830 crossfire-t fogom meglépni nemsokára! a két kártya kijön 44k-ból (én nagykeráron fogok hozzájutni 40k-ért...) ami olcsóbb mint a 4870 és le is veri azt!
de szerintem még a 4890-el is felveszi a versenyt! -
AXisBOLD
addikt
válasz Hurkaleves #6446 üzenetére
3870 x2-t miért akarod leváltani? elkeni a száját sok mai vga-nak, többek között 48xx széria több tagjának. meg az 1GB vram se rosz, az 512-es crossfire meg kicsit kevés lehet mostanság. írták fentebb hogy hiába lesz fickós, ha nincs mögötte elég memó.
Aurea mediocritas
-
törölt tag
válasz Hurkaleves #6444 üzenetére
Én ezt a megoldást akkor sem tartom ár/érték arányban jónak, azért írtam, hogy a CF ebben a kategóriában inkább extra lehetőség. 1920-on már annyi FPS-el nem előzi meg a 4870-et, viszont cserébe ketten együtt megzabálnak kb 220W-ot dupla hangerővel, és akkor a 4870-et még nem is tuningoltad. A 4890-et jobb ha ide se említjük, nevetve eléri a 950Mhz-es órajelet a GPU-ja... Ráadásul a teszt eleve 6 hónapos, azóta már 5 driververzió megjelent, tehát semmiképpen nem naprakész, azóta jelentően gyorsult pár játék, és patch-ek is kijöttek hozzájuk. 2560-on meg már kizárt hogy elég legyen az 512VRAM, hiába a 2 GPU brutál nyers ereje. Ráadásul a CF rendszer gyorsabban is avul el, mert a következő generáció egykártyás rendszere is már röhögve megelőzi, amelynek a tetejébe még alacsonyabb a fogyasztása is a már ezelőtti generáció egykártyás rendszerétől is, nemhogy kettőétől. Ezenkívül ha peched van, a kedvenc játékod nem is működik vele éppen. Vagy lehet hogy mondjuk XP oprendszer alatt menne, de mi van ha pl Vista vagy Win7 (akár 64bit) DX10.1 alatt meg a driver problémája miatt éppen nem megy?
Persze akinek mindegy a fogyasztás/hangerő/halk hűtés eléréséhez bonyolultabb rendszer kiépítése/dupla hőtermelés/nagy helyigény, annak jó lehetőség a CF, mint ahogy írtam is ezt korábban. Illetve annak aki bevállalja a CF-el járó kockázatokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- További aktív témák...
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest