Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz ViktorSz #53352 üzenetére

    "Egyébként homokfúvást javasolnék szárazon,amit kézzel visszacsiszolnék,ha esetleg túl durva lenne a felület"

    A homokfúvás nekem is eszembe jutott, de szerinted ezeknek a szeleteknek a kérgét (ezt akarja tisztítani qqzs) megfújva nem borotválná le azt? Az lenne a célja hogy a lehető legtöbb kéreg maradjon rajta, ha jól értem:

    https://prohardver.hu/tema/asztalos_klub/hsz_53104-53104.html

    A magasnyomású vizes tisztítást meg azért vetném el, mert attól is függ hogy az a gyökér hogy van felszeletelve: szálirányban, vagy arra merőlegesen (azaz a bütü "látszik ki"). Ettől függően vesz fel kevesebb (szálirányos szelet) vagy rohadt sok (bütüs szelet) vizet ha "meglocsolják". Ha az a cél hogy ne kelljen újra szárítani, én a vizes tisztítást messzire kerülném. A képeket elnézve vegyes a csapat, van bütüs szelet és van szálirányos szelet is.

    Igazából azon gondolkodom, mitől akarja azt a kérget megtisztítani, és mennyire.

    Qqzs? Hmm? Sok a sár rajta? MI van ha egyszerűen kompresszorral és csak levegővel megfújkálod? Aztán porszívóval óvatosan megtisztítod mint pl ezt a "live edge" asztallapot itt. Aztán ami marad az marad - az is a fa "része".

    Szerintem senki nem fogja megmondani mennyi vizet vesz fel, csak annyit hogy vagy kevesebbet vagy k. sokat, függően a szeleteid fajtájától. Ez azért nem mindennapos asztalos művelet. De a vizet én mindenképen hanyagolnám. A homokfúvást meg mert - úgy vélem sok kéreg leesne annak hatására.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák