Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz liszi70 #50502 üzenetére

    Nem egészen.
    Ha valakit érdekel akkor nézegesse első körben a lenti táblázatot és fogjon a kezébe egy pántot. Nem szeretnék regényt írni, mert a táblázat beszédes, csak tömören írnám le.
    A blum, is meghtározza a minimum, maximum értéket a pánt furat mellett.
    A minimum azért lehet, hogy valóban legyen ott valami anyag aminek még van tartása, a maximum meg azért, hogy még elforduljon a korpusz éle előtt az ajtó éle, illetve nagy valószínűséggel 7mm-es edénytávolságnál az ajtó becsukott állapotban már legalább síkban van a szekrényoldal külső síkjával, tehát kb. felesleges nagyobb.
    Ha belegondolsz a min./max érték meghatározásával a furat központ távolság is változik, ami 2mm-es edénytávolságnál 17,5mm(sugár)+2mm=19,5mm és max értéknél 17,5mm+7mm=24,5mm.
    Ezzel az edénytávolsággal határozod meg, hogy az állító csavar középállásában és nullás talp használatával mekkora az ajtó ráütődés a szekrénytest élére.
    Ha ez megvan és érthető akkor jöhet a talpak használata, mert a ráütődést ezzel is lehet módosítani. Megvan, hogy melyik pánthoz hányas alaplemez(amit felfogatsz az oldal belsejére, más néven szerelőtalp) lehet használni és ezek használatával hogyan változik a ráütődés.Erre van egy remek táblázat amit lentebb mutatok.
    Minél vastagabb alaplemezt használunk annál kevesebb lesz a ráütődés a szekrénytest élén.
    Tehát ugyanakkora lesz a szekrénytest ráütődése ha pl. az edény távolság 5mm +0-ás talp és edény távolság 2mm + 3-as talp használatkor.
    Ezeken kívül még ott van az állító csavar ami megint enged ~+-2mm-t állítani
    Nagyon beszédes az alábbi útmutató és érthető is, ha az ember kicsit belemászik és kezébe fog egy pántot.
    Az útmutató egy általános 71T3550 pánthoz tartozik.

    Jah és én 5mm-es edénytávolságot használok tehát 22,5mm-re van a tengely közép.

Új hozzászólás Aktív témák