Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz mdk01 #20006 üzenetére

    Ezzel én is egyetértek.
    Igaza van azonban Specialinak, hogy ezt a dolog pszichológiája működteti, csak ezt is másként látom. Aki kivonul helyszínre egy festo arzenállal, az egészen biztosan nagyon magabiztos fellépéssel teszi ezt meg. És ezt a fellépést érzi meg a megrendelő, mert ez azt sugallja, hogy ez a szakember fogja tudni, hogy mit csinál.
    Azonban ha valaki képes ezt a fellépést produkálni festo nélkül, nem lesz kisebb a sikere. Ahogy fogalmaztál egyszer, azért egy Vögele szatyorból előkotort szerszámokkal ez nem nagyon fog sikerülni.

    Mindenképpen egyetértek azzal, hogy létezik a festonak egy ilyen típusú hozzáadott értéke is. De ez a sikeres üzlethez édeskevés. Nincs számottevő jelentősége. Amikor a megrendelő (gyakran telefonon) megrendel, többnyire nem is tudja, hogy milyen szerszámarzenállal fog kivonulni ominózus iparos.

    Édesöcsém is nagyon hitt ebben a fajta "pszichológiai hadviselésben". És éppen ezért beruházott egy fiatal, elegáns Volvo limuzinra. Nem hogy nem hozta meg a megjelenés a várt sikert, hanem gyakorlatilag derékba is törte vele a karrierjét. Most egy tizenéves kis golfba húzódott vissza, és hiába mondanám neki, hogy ezzel nem veti annyira vissza a megjelenését, ami ellehetetlenítené, nem hinne nekem. Pedig én tudom, hogy így van. Tapasztalatból tudom, mert pörögtem én kézről kézre egy Trabant legenddel is anno, és az akkor is jelezte, hogy nagyonnagyon költségtakarékos autóból intézkedek.

    Egy festo azzal hozza a szakembert igazán nyerő helyzetbe, hogy képes a szerszámaival látványosan pontos munkát végezni még látványosabban rövid idő alatt. Ez a festo lényege, meg az, hogy mindezt tartósan és stabilan nyújtja.
    A látvány meg? Hmm. Aki kifizetett egy kisebb vagyont a festo gépekért, annak a szemében kiszépül ám nagyon ez az egyébként komoran csúnya és olykor ormótlan, ráadásul ízléstelen színvariációjú géplegenda.
    És elgondolkodtató az is, hogy nem kevesen még festo pólót is húznak a kiszálláshoz. Ami rendben is van olykor, de pl olyan rekkenő kánikulában, mint ami most is gyötör minden dolgozó embert, egyedül a temetkezési vállalat alkalmazottjai, és az izomagyú biztonsági őrök főzetik magukat koromfekete munkaruhában.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák