Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Speciali #18697 üzenetére

    Lehet fúrni faragni ugyan úgy mint egy MDF lapot.
    Mi wilsonart-ot használunk de gyakorlatilag nagyjából ugyanaz az alapanyag mivel átfogóan akril lapoknak hívják, a corian, wilsonart,stb a gyártó neve.
    Ragasztani lehet a hordozóra rendes diszperziós ragasztóval csak a külső éleket(hordozó peremén ahol látszik) kell a saját ragasztójával ragasztani, mert az nagyjából színazonos.
    Hossztoldásnál nekünk egyedül a fehér akrillapal voltak gondjaink mivel a ragasztóanyag és a lap nem 100%ig színazonos(wilsonart-nál) és így meglátszott a toldás. Aztán megkérdeztük a gyártót hogy mi a gond és azt mondták biztos kosz került a ragasztóba. Ezután a hosztoldást átmartuk egy V gravír késsel és kinyomtuk a ragasztójával de még rosszabb lett mert így a 0,2mm-es eltérő színű csík helyett már egy 1mm-est láttunk. Nem mi hibáztunk, csak nem passzol a két szín.
    Szóval nem tudom a corian-nál vannak e ilyen gondok a fehér, esetleg más egyszínű homogén lapok hosztoldásánál de erre érdemes figyelni.
    Csiszolásával kapcsolatban általában megálltunk a selyemfénynél mert igény sem volt a magasfényre, meg nem is tudtuk megcsinálni.
    Aztán most volt nálunk egy Festool termékbemutató pontosan a csiszológépekről és pont egy wilsonart lap került a bemutató ember kezébe. A normál excenteres csiszolójukkal 150-től 4000-ig csiszolta meg és tükörfényes lett.(15perc-->1/4m^2) Persze kell mellé a porszívó is hogy a leválasztott port elszívja és ne karistolja össze a felületet, de víz és paszta nélkül is lehet tükörfényt csinálni.
    Lényegében ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák