Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Márton111 #18654 üzenetére

    "becslésem szerint úgy 5-6 m hosszú,valamint úgy 9m hely),ami nálam nem fér el."

    Én úgy becsülöm, hogy bő 3m sín elég a 4m-es pallónak. Másfél méter a fűrésztárcsa előtt, és ugyanennyi mögötte. Ekkora hosszon már gyakorlatilag tökéletesen egyenes pályán lehet tartani egy 4m-es pallót. A 9m hely viszont jogos.
    Ez az egész hóbelevanc gyorsan leszedhető az fűrészgépről, és gyorsan vissza is szerelhető persze, úgy hogy nem állandóan foglal egy jónagy helyt. Kitoltam a fűrészt az udvarra, hátszél irányba állítottam, hogy ne a szemembe kösszön ki minden porszem, és ott van elég hely.
    De nem tolakodni akartam ezzel, félre ne érts. Sokáig irigykedtem a Te megoldásodra, mert gyorsabb is volt, mint az én módszerem, és sokkal egyenesebb is. Csak ez a fogaskerék kopás csípte a szemem, de már ott tartottam, hogy egye fene, beletolom a fogaskerekek árát 2-3 évente, csak legyen már könnyebb a dolgom. Napi 8-10 órán át egy vonalat figyelni árgus szemekkel, hogy most rajta vagyok, vagy mellette - hát az a meghülyülés határát súrolja.

    Várom a fotókat. Sokszor csiklandozott már engem is a gondolat, hogy meg kellene építenem a magam fűrészgépét. A költségekről és a ráfordított munkaidőről is számolj majd be.
    Még nem tudom, milyen terv mentén haladtál, de jelzem, hogy nagyon príma és olcsó öntapadós centiskálát hozattam Pestről. Van különböző hosszban, meg jobbos is, balos is. Ha ilyen extrát is építel bele, és érdekel, akkor megnézem neked a márkáját. (Valami japán csoda.)

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák