Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz stgellert #14179 üzenetére

    Magam is kipróbáltam a hanyatt dekopírt. Amíg egyenesen kellett vágni, ment is prímán, de ha ívet fogtam, akkor az anyagot kezdte el dobálni. Lehetne azt trükkösen leszorítani, de akkor már inkább visszafordítottam a fűrészgépet. Hanyatt nekem eddig egyedül a szalagcsiszoló jött be.

    S ha már szóba került a dekopír:
    Rengeteget használom. Egy DeWalt felsőfogantyúsnál kötöttem ki, maradok is mellette. Tönkrement az az üzlet (Trapéz By Kft), ahol a fűrészlapokat szereztem be hozzá. Tűvé tettem a várost aztán a nekem bejáratott legmegfelelőbb fűrészlapért, míg végül rendelés lett a vége. Kicsit sokalltam, húszezer Ft-ért száz db-os kiszerelésben, hiszen egyesével ugyanazt úgy 160 pénzért kaptam mindig. Murphi figyelt engem. Amint megrendeltem, másnap egy üzletben a kezembe került az általam használt Bosch lap Makita megfelelője - illetve pontosan a Makita Bosch megfelelője, mert a Bosch-hoz limitálják ezeket a lapokat. Vettem is gyorsan egy zsebbel.
    És lelombozódtam, amikor kipróbáltam. Kitűnő vágásképe volt, de cserébe olyan lassan vágott, amilyen sebességnél az elhasznált Bosch lapot már kivágtam a kukába. Szemre pontosan ugyanaz. Valami nüansz különbség mégis lehet a jelek szerint, és az ilyen sokat tesz. A lap jobban képes tartani a merőlegest a Bosch-nál, szebb a vágásképe, de rém lassú.
    És ide akartam kilyukadni. Minden munkához meg kell találni a legmegfelelőbb lapot. Könnyen is menne, ha az ember mindig beteszi a kosarába, amikor újat, újabbat lát, aztán otthon kipróbálná, jó-e? Mire a legjobb? De nem így van ez. Mert óriási a felhozatal, de ritkán lehet ugyanazt a típust évek múlva is megvenni ugyanott. Ezért aztán érdemes a nevesebbeknél maradni, és találni üzletet, ahol hosszú távon beszerezhető lesz. Ha nem így tesz az ember, nem igazán fogja szeretni és értékelni még a legjobb dekopírfűrészt sem. Mert az ennyire kényes jószág.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák