Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    válasz Patice #22013 üzenetére

    Még 1-2 dolgot hozzáfűznék ehhez:
    - a Gbites csatlakozóval szerelt mp-k minden bizonnyal a CPU miatt nem tudják hozni a Gbit sebességet, de ha csak 100Mbit-et kapunk, annak lehet más oka is - a routeren és a PC-n is lehet 100-as port, ill. a Gbit-es sebességhez minimum Cat 5e kábel az ajánlott, Cat 5-tel fene tudja, mit csinál - a polcról levehető kategóriájú (amúgy pofátlanul drága) patch kábelek meg jellemzően Cat 5-ösek. alkalomadtán letesztelem az Xtreameremet, mennyit tud dróton keresztül.
    - a 14MByte / sec az még 100Mbit-es kapcsolaton is előfordulhat - nekem a Gbites kapcsolaton is olyan 130-140 MByte megy át nagy file-ok esetén (és, micsoda véletlen, szintén egy TPLink 1043ND-n keresztül :)

    A wifi-vel a legnagyobb probléma, hogy a legtöbben titkosított csatornákat használnak, és annak a kezelése bizony CPU-t igényel. A 300Mbit-es sebesség elérése még erős router esetén is csak álom (nekem 110-120-ig sikerült jutnom), szerencsétlen media player jó, ha a 15-20%-át ki bírja préselni magától, és az sem lesz stabil. Nekem a 6-8 Mbites DVD iso-k már akadgattak wifin keresztül.

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák