Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tr00p3r

    őstag

    Sziasztok,

    Egyre több a Wifi-s kliens a háztartásban és lassan szegény AX82U nem tudja kielégíteni az igényeket a házban. Ezért azon gondolgkodtam, hogy vennék egy AX55U-t és megpróbálnám a lefedettséget bővíteni az Aimesh-funkcióval. Olvastam eltérő véleményeket itt, és más fórumokon, de a nem vagyok teljesen a helyzet magaslatán ebben az ügyben.

    Adott egy 90nm-es Kádárkocka, közepén egy AX82U. Épp tetőtér beépítés folyik és a meglévő beton fődémre (beton tálcákkal és gerendákkal) jön még kb 10-13 cm estrich beton vashálóval. Félek, hogy egy router kevés lesz a földszinten ha fent is érdemben akarom használni majd a netet.

    A ház sarkain wifis kamerák (2.4 GHz), kapuban Ring csengő (2.4 / 5 GHz) . A Ring pl többször offline vagy "gyenge Wifi" jelet mutat. Ezt szerteném többek között orvosolni a ház olyan részére kerülne a Aimesh node ami fizikailag közelebb kerülne a kapuhoz.

    Ha veszek egy (vagy 2 ) AX-55U-t (ami most az igényeimet kielgítené) azt mindenképpen kábelesen kellene összekötnöm az AX82U-val vagy van mód a Wifi-s Aimesh-re is? Nyilván a kábeles kapcsolat két router (vagy két bármi) között a legstabilabb és semmi nem befolyásolja elvileg a sebességet, nem tudom még, hogy hogyan tudnám a kábelezést megoldani.

    Bocsánat, gondolom volt már 100x a kérdés és a válasz is, illetve az összefoglalóban erre vonatkozólag nem találtam semmit.

    Válaszotok előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák