Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghandi

    aktív tag

    Sziasztok!

    aryes : Egy kész lassúfőző készülékem van, nem egy drága kb olyan 15-20ezerért lehet venni, de nem szivesen farigcsálnám szét egy szivattyú miatt. Csak úgy belelógatni nem akarom, mert nem egy nagy vízterű, vagy útban lenne, vagy a berakott zacskós kajáktól úgysem tudna megfelelően keringetni. A lassúfőzést régóta használom,és azt vettem észre hogy akkor igazán jó ha főzés alatt egy párnával letakarom az üveg fedőjét, ezzel adva neki extra hőszigetelést. A sous vide főzésnél kifejezetten jó is a plusz hőszigetelés, így a akaszthatós sous vide cuccok ki vannak zárva.

    tvamos :
    A prohardveres cikket olvastam, de azt elvetettem, mivel már kész készülékem van, és az szerintem csak egy félkész projekt. Igaz az a szett egész erős fűtéssel rendelkezik, az én lassúfőzőm csak olyan 200W-os ezért a fűtés nem olyan gyors reagálású, és akkor is jól tovább szalad a termosztáttal....
    A második linkelt projekted már tényleg jobb, köszi! Én is megtaláltam guglizással, de nem találtam benne olyan részt amiben az időzítést kiemelné, de hiszek neked. Majdnem minden alkatrészem van is itthon hozzá és pár cuccot a megrendeltem kínából (remélem nekem hamarabb ér ide mint 5év :DDD de azért egy hónap sajna lesz). Szóval én az epoxizott hőérzékelőt kicsit gagyinak találom, és már megrendeltem pár darab DS18B20 vízálló szondát, ahogy írja módosítani kell hozzá a kódot (na de hol és miben?) és én nem relét akartam használni hanem szilárd test relét, meg is rendeltem egy 25 amperost. Ha jól értelmezem akkor nekem a kész projektből nem kell a LEG 5 relé, a 2N2222 NPN tranzisztor és a 1N400x dióda. A 2.2ohmos ellenállás most kell vagy nem? Huhh ja meg nekem más LCDm van, akkor gyorsan rendelek is ide valót.

    Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

Új hozzászólás Aktív témák