Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Sziasztok!

    Vaku vezérlő- és kioldó szettet szeretnék készíteni, és ehhez a Micro:Bit-re gondoltam, mivel:
    - van beépített rádió
    - nem ismerek egy program nyelvet sem, viszont a block szerkesztővel könnyen boldogulok, összedobtam már a vevő egység programjának prototípusát.

    Viszont nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy elég gyors lesz-e, és utána olvasva azt találtam, hogy a polling rate 6ms... [Link]
    "The scheduler uses a timer built into the micro:bit hardware to interrupt execution every 6 milliseconds and poll the inputs, which is more than fast enough to catch the quickest press of a button."

    Ez egy gyereknek lehet hogy elég gyors, de vaku szinkronizálásban borzasztó sok idő.
    A példában szerepel a Forever loop, ami mindig csinál valamit, pl. frissíti a led-eket, és amíg anak egy ciklusa fut, addig csak Poll-ol, és ütemez későbbre.

    Namost az én programomban nincs forever loop, mert nem kell folyamatosan csinálnia semmit, csak külső vezérlésre, az lefut, utána úgy áll.
    A kérdésem az lenne, hogy ha nem fut éppen semmilyen user által írt feladat, akkor is megmarad a 6ms polling rate, vagy akkor folyamatosan polling-ol?

    Ha az előbbi, akkor lehet-e ezen változtatni vagy "interrupt" módot beállítani valahogy az Editor-ban, hogy ha valami megszakítást kér (pl. rádió parancs érkezik) azt azzonnal lefuttassa?

    Előre is köszi a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák