Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    senior tag

    Van egy ledes lámpám, amiben tönkrement a 2 cellás ólomakku, és átalakítanám 18650-es LiIon akkusra, meg akkor már tennék bele egy pwm-et is. A pwm-hez van 555-ös egy csővel.
    A kérdések: az ólomakku 4 V-os, de frissen töltve 4.8, gondolom ehhez méretezték a ledek előtétellenállását. A másik, hogy fetet kapcsolgatni 3.7 V-ról se az igazi. Vagyis kell-e bele transzverter, ami fölnyomja a feszt 4-5 V-ra? Ehhez még meg kell néznem mit tud a led 3.7 V-ról, ha elég, akkor már csak a fethez kellhet többlet feszültség. Mondjuk jó lenne, ha 3.3 V-ig azért világítana, az meg feszültség növelés nélkül nem fog menni. Na akkor tehát milyen transzvertert ajánlotok 3-4.2-ből mondjuk 4.2-re? És milyen fet fog 4.2 V G-S feszültséggel zárni? Kb. 200 mA-t fogyaszt a led. Igazából kellene egy 12 V a fetnek meg az 555-nek, 4.2 V a lednek, de nem akarnék két transzvertert beletenni.
    Hogy arduino is legyen benne, van egy másik lámpám is, az most még izzós, ha találnék bele megfelelő ledet, ami elfér és hűthető, akkor abba megérné arduinoval csinálni a vezérlést. Ott is ilyen feszültség kérdések vannak, az arduino 5 V-os, a led 3.7 vagy ennek 3/4/10-szerese, az akku meg 3.7 valahányszorosa. Ráadásul kb. 20 W-os ledet tennék bele, szóval itt kell kakaó is.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák