Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz tvamos #2222 üzenetére

    Amikor kódolást említettem soros átvitelnél, amilyen pl. a riasztó távirányító, akkor nem titkosításra gondoltam, hanem az egyes bitek átvitelének módjára. Hogy milyen csomagban, milyen elő és utó bitekkel, ellenőrző bitekkel, és hogy az egyes bitek átvitele milyen időzítésekkel és hány impulzussal történik. Ebben még semmi titkosítás nincs, de a vételhez pontosan ismerni kell ezeket.
    Az már egy következő szint, hogy az így átvitt bitek mit tartalmaznak, pl. a "hello world" szavakat olvasható formában, vagy titkosítva "sd9f87df87s9d8f" amit valamilyen matematikai módszerrel dekódolni kell az olvashatósághoz.
    Nem tudom hogy a riasztókhoz milyen titkosítást használnak, de a videón működött a dolog, tehát az arduino is ismerte a dekódoláshoz szükséges infókat.
    Az autó ellopásához meg nem csak a titkosítás törése az út, hanem a scanneléssel összegyűjtött adatok és azok lejátszása.
    Ezért is érdemes a saját készítésű rendszerbe is titkosítást vinni, arduino, jó nagy flash rom feltöltve véletlen számokkal, ugyanez a vevőben is, elvileg is törhetetlen (One Time Password).

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák