Új hozzászólás Aktív témák

  • Shyciii

    veterán

    válasz Frawly #7372 üzenetére

    Szerintem te kevered a dolgokat. Partíciót, winyókat, usb-s pendriveokat nem gvfs-el csatolsz. Én konkrétan nem is látok gvfs-el kezdődő parancsot, amivel csatolni tudnék. Ráadásul a gvfs szerintem csak ftp, sftp, mtp, http, archive, computer és társait tudja csatolni. nem is értem miért kellene a gvfs-nek tudnia csatolni az usb-s meghajtókfilerendszereiket, mikor arra már van egy rakat parancs: mount, pmount (ha normál userként szeretnénk), systemd-mount. Minek ehhez még x parancs? Nézem a netet, de akárhogy keresek így kapásból nem találok arra megoldást, hogy gvfs csomagban levő paranccsal lehetne vfat, vagy ntfs, ext4 vagy ilyesmit felcsatolni, tehát ha akarnám se tudnám erre használni. De ha szerinted lehet, akkor várom a megoldást.
    A scriptem ebből kifolyólag nem ishasznál gvfs-t. Sima mount parancsot használ. A gvfs-t csak és kizárólag az mtp-re használom, amit viszont a PCmanFM-el használok, mert a jmtpfs, simple mtp és társai bizonytalanul működnek, mert pl a mostani telómmal se működnek megbízhatóan. De ezt is leírtam már.

    A xiaomis linkem már nincs meg. Pár éve keringett az a link. Amúgyis egyértelmű, hisz mikor Xiaomit használtam (de lehet hogy most is így van), akkor a bootloader unlock-hoz kellett külön jelszó amit egy programmal lehetett kinyitni, amit a Xiaomi-tól kellett megigényelni, és persze le kellett írni, hogy miért van rá szükséged (pedig egyértelmű, hogy a root miatt kell). Én oda bele is írtam, hogy rootolni szeretném a készüléket a funkcionalitás megnövelése miatt. Másnap meg is jött a kód, és asszem akkor még 2 hetet kellett várni, hogy a kóddal fel lehessen oldani. Gondolom ez a várós időszak már nincsen, mert mintha mikor nekem volt Xiaomi Mi A2, akkor ezt már nem játszottam el (tán a Xiaomi Mi Mix 2-esnél volt ez). A többi készüléknél nem kell code. Simán a fastboot módban oem unlock-al kilőhető. Ha meg garizni kell, akkor factory reset szintén fastboot módban, és ugyanott fel kell tenni a legfrissebb fastbootod romot, majd végén oem lock, és kész. A gyártó nem látja, hogy valaha is rootolva volt a készülék. Ez nem szerencse, hanem tudás. A kettő nem ugyanaz. Kivéve persze a Samsung Knox-os készülékeknél, mert ott hardveresen átugrik egy bit, és az örökre úgy marad, így ők látni fogják.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák