Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Phantomhive
aktív tag
válasz Phantomhive #47772 üzenetére
Update, megerkezett az e-mail a szerviztol, ami egyreszt kiakaszto, masreszrol nevetseges a mentegetozes az "ajanlatban", hogy 'tuti nem miattuk rossz'.. eleve ugy rakta ki a pultra a gepet, hogy elkeszult es minden teszt OK volt. - Megis ki, ha nem ok okoztak rajta kart az elkeszules es a kiadas kozott?
Alabb idezem a mailt:
"Tisztelt *** ***!
A *** munkalapszámon leadott MacBook Air Unibody 13'' számítógépet bevizsgáltuk és megállapítottuk, hogy a billentyűzetet is tartalmazó felső burkolat kicserélésére van szükség mely művelet bruttó 89.900 Ft-os költséggel kivitelezhető nagyságrendileg 5-7 munkanapos átfutással.
Tisztelettel tájékoztatom, hogy a számítógép belsejében több nedvességérzékelő indikátor is el van színeződve, illetve a számítógép belsejében több ponton korábbi folyadékkár nyomai láthatók. Ennél a modellnél a hardveres karbantartás során a ventilátor és a hűtőborda kerül kiszerelésre, az alaplap eltávolítása nem szükséges így 100%-os bizonyossággal kizárható hogy a beavatkozás okozná a problémát, ezt alátámasztja a korábbi folyadékkár több, látható nyoma is.
A javítás megkezdéséhez mindenképpen szükségünk van az Ön írásos jóváhagyására, így szíves visszajelzését várjuk email válaszban.
Üdvözlettel,
*** "Velemenyek?
[...] and on the sixth day God created Manchester
-
TBMC
addikt
Jobb klikk a storylineon - "lift from storyline"
r4z: sztem rondácska lett
Phantomhive: megismertetném vele az asztalát közelebbről. - másrészről, a gond az, hogy nem sűrűn fogod tudni se Te se Ők bebizonyítani az igazad, ha csak nincs hangfelvétel, egyéb a történtekről de egy próbát megérhet a hivatalos békéltetős testületes szál, de sok reményt nem fűznék hozzá sajnos. Ha időd- s energiád engedi, mindenképp megért egy próbát.[ Szerkesztve ]
-
megema
őstag
válasz Phantomhive #47802 üzenetére
Ha nem szükséges az alaplap kiszerelése, akkor mit csináltak vele, hogy pont most mondta be az unalmasat a billentyűzet?
Én a helyedben nem tágítanék, amíg ingyen meg nem oldják. Fenyegetném őket mindennel. Elsőként a nyilvánossággal. Ha sokáig szórakoznak, akkor az erre fordított időt is kifizettetném.
Én pont ezért vagyok úgy, hogy inkább mindent megcsinálok magamnak (és ismerősöknek is), csak garanciaidő alatt megyek szerviz közelébe.
-
-
Peetey91
senior tag
válasz Phantomhive #47802 üzenetére
Ez melyik boltban történt? :S
-
TommyNagz
senior tag
Haha, nezd meg az appsolute-ot ok kb az egyetlen szerviz akik cserelnek billentyuzetet topcase nelkul. Felaron meguszod sztem. Kibaszott pepecs melo ezert ilyen draga de meg mindig jobb mint a komplett topcase. Azt egy ovodas is kicsereli, valszeg ok is ezert csak egeszben cserelik.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
agyhalal
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi hibával szembesülök szinte folyamatosan iMAC-en. Altatás után hiába kapcsolódik a WiFi-re, egyáltalán nem érem el vele a netet, se a hálózatot. Újraindítás után megy egy fél órát, max egy órát és ismét nem forgalmaz. Ha kikapcsolom a WiFi-t, majd vissza, akkor ugyanúgy, mint restart után, semmi gond nincs egy ideig. Ha alaposan megizzasztom és egy lassabb NAS-ról (D-Link DNS-320L) megpróbálok áthúzni egy nagyobb, 4GB-os filet, már 10 perc után is jelentkezik ez a probléma.
A fentiek alapján a Sierra WiFi hibájára gyanakszom, mivel úgy rémlik, hogy előtte nem jelentkezett. Pont az új verzió kiadása előtt vettem a gépet, úgyhogy sokáig nem volt lehetőségem tesztelni a régi OS-t.
Van már esetleg valami működő megoldás a hiba kijavítására? Esetleg tervben van, hogy a következő hibajavításban lesz megoldás erre a problémára? Vagy az is lehet, hogy a WiFi modullal lenne gond?
Ezt a barkácsolós módszert kipróbáltam, de ahogy az várható volt, nem oldotta meg a gondomat.Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Phoenix100
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem ... új macbook pro -m van , új felhasználó vagyok , de nem tudok szorzás jelet írni... ahol tudtam utána olvastam, előszedtem a billentyűzetnézőt ( itt sehol nincs rajta egyébként) , találtam ilyen javaslatokat , h option(alt)+shift+ vesszőkérdőjel billentyű , de így vagy kacsacsőrt vagy vonalat tudok elővarázsolni.... Köszönöm előre is !
-
TigerCat
nagyúr
válasz Phoenix100 #47813 üzenetére
Billentyűzetnéző megjelenítése, sokat segít, ha nem találsz valamit.
Beállítások, billentyűzet résznél keresd.
Egyébként CMD+ALT+?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Imy
veterán
Valaki használ Windowst tartósan a MacBok Pro-ján? Mik a tapasztalatok az OSx-hez képest?
-
lmno
őstag
Én szoktam használni néha Win10-et BootCamppel, de elég sok a hátránya macOS-hez képest, pl.:
- jobban melegszik a gép
- venti sokszor felpörög
- kevesebb ideig bírja az akksi
- tapipad szarabbul működik
- felbontás skálázása rosszabb, mint macOS alattTehát csak ha nagyon muszáj, akkor érdemes használni, elsődleges oprendszernek nem éri meg.
-
bmwk1200s
őstag
Rovid ideig ingyenes a Dirt Showdown [link]
Ha mar volt, akkor bocsi!
Semmit sem írok alá!
-
-
hodostamas
addikt
Hát nemtudom, nekem pont hogy jobban bírja az akku érzésre eddig. 3 óra runtime után úgyhogy frissen volt telepítve a win10, 70%-on állok, és felraktam lightroomot stb. /70%-os fényerő/ Venti ugyan úgy megy ahogy osX-en, idle fogyasztás 4-6W, chrome-al FB megnyitva.
Tapipad oké, bár FT-t eddig se nagyon használtam, leszedtem 3party drivert amivel beálltottam gestusokat, így tökély.
Kijelző skálázást 1-2 appnál vettem észre hogy nem olyan szép, de azzal kiegyezek. Jelenleg próba kép van fent, megnézem hogy muzsikál. Nehezen megy az átállás OSX-re, megnézem win10-et hogy tudom megszokni. Eddig nálam mindig a win7 volt a favorit.
sry lemaradt, 2015 mbp13"
[ Szerkesztve ]
-
lmno
őstag
válasz hodostamas #47825 üzenetére
Mondjuk attól is függ, milyen gépről beszélünk, azt kifelejtettem. Enyém rMBP 15" (mid-2014). Ezen már csak azért is többet fogyaszt, mert Windows alatt mindig a dedikált kártyát használja, macOS alatt meg ugye váltogat közöttük.
-
Nagytoll
senior tag
Windows alatt miért nincs Intel optimus? Más windowsos laposokban tud váltani a Windows integrált és dedikált VGA között
-
rizso
addikt
Urak!
Hol tudok utánanézni, hogy miért pittyeg néha a gépem? Néha kapok egy 'pitty-pütty' hangot (bocs, hangutánzásban nem vagyok valami jó ), de nem tudom mit jelez. Kicsit idegesít, most mire ezt megírtam már vagy kétszer jelzett.
Kicsit hülyén hangzik így, de hátha tudja valaki mi ez
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
Elhiszem, de random módon csinálja, esélytelen, hogy videó/hanganyag legyen róla
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
ArrayOfLilly
aktív tag
-
pepe1150
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni! Eddig windows-os voltram de most lehet, hogy váltanék macbookra és kinéztem magamnak a macbook pro-t 13" (2016).
Amire használni szeretném:
- emailezés
- exel, word
- egy két rövid videó vágás ( évi kb 20 db)A kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalatotok, véleményetek, hogy erre megfelel a fenti típus vagy inkább nézni kellene egy nagyobbat?
Érdemes újat venni? vagy a megkímélt használt is jó?
Erre a 13"-as pro -ra rá lehet tenni egy külső, mondjuk 17-es monitort? elbírja?Válaszotokat előre is köszönöm!
péter
-
Mister_X
nagyúr
válasz pepe1150 #47835 üzenetére
Szerintem megfelel neked, ezekre a feladatokra nem kell nagyobb hardver. Monitort elbírja, de én nem rá tenném, hanem mellé, mert felsérti a gép felületét.
#más: van valami "OSX kezdőknek" összefoglaló cikkecske valahol? Gyakran használok billentyűkombinációkat, OSX-en gondolom ezek másképp működnének.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
Raz3r
tag
Sziasztok,
Xbox one streaming, szerintetek megfelelő hozzá a parallels alatt futtatott win10 vagy inkább bootcamp az ajánlott? Hisz az xbox hardverét használja, ezért gondoltam a parallels vagy vmware is tökéletes lehet?!
Köszi!
-
wm2
őstag
válasz pepe1150 #47835 üzenetére
Ha 2 magos i5 processzortól nagyobb kell, akkor már négymagosban érdemes gondolkodni. Az i5/i7 "U" szériák között 10-15% difi szokott lenni, ami nem ér meg 110.000 forintot.
Ha kellenek a portok a 2015-ös gép jobb választás lehet, de én egy type-C/USB3, egy USB3/Sata 2,5" és 2.0 HDMI átalakítóval elvagyok. Az egyiket telepítéshez vettem, a másikat adatmentésre, a harmadikat meg filmezni. De ritkán kerül majd használatba és bőven elfér a sleeve oldalzsebében.
Otthoni iMovie és Photoshop munkálatokra is nyugodtan befoghatod. A butterfly billt viszont szokni kell, erre készülj fel.
Ozora <3
-
balzs79
csendes tag
Leakciózhatnák az air-t egy kicsit jobban is, nem? Vagy csak én sokallom érte a mostani APR árakat?
-
TBMC
addikt
korábban már téma volt, ma viszont egy videóra bukkantam, ahol ténylegesen működik, szóval:
MacBook Pro + external GPU - működőképes
(thunderbolt 2, thunderbolt 3)[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Nekem arra kellene megoldás, hogy mac mini - thunderbolt display combónál, hogy működik ez. Már ha működik...
Olvasom, hogy a Safari hibája volt (ha igaz, ha nem ez az official magyarázat) a megnövekedett fogyasztás az új MBP-knál. Neked is javult azóta a helyzet? (Appleblogon is van egy elég hihetetlen érték )
Semmit sem írok alá!
-
TBMC
addikt
A Consumer Reports mégis ajánlja az új MacBook Prót (macrumors.com)
(amúgy nekem
kvárabejött, a kezdeti nehézségeket leszámítva-bár az nem a gép hibája ugye. A további beszámolóm is kész lassan másfél hete, engedélyezésre vár, linkelem majd amint elérhető )bmwk1200s: én nem frissítettem még bétára(várok a releaseig). - jelenleg a stabil rendszer nekem fontosabb, tekintve, hogy kb nem is használom akkuról a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest