Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    válasz P.O.C. #2934 üzenetére

    Jóvanna :P Meló volt, meg bukás, meg ilyenek.

    Szóval. Vettem a korábban említett 80 gigás Intel X25 SSD-t, nomeg egy nóném OptiBayt, és tegnap munka után nekifeszültem. Laza három órát biztosan eltöltöttem vele - könnyűnek tűnik, de igazából nagyon macerás a DVD kiszedése. Sok apró csavar, elterelendő sérülékeny vezeték... Az iFixit leírása alapján csináltam egyébként.

    Az első nagy meglepetés az volt, hogy a vinyón lévő pöckökhöz egy 6-os Torx csavarhúzó kellett, pedig minden más sima csillag a gépben. Szerencsére volt kéznél.

    A második az, hogy az Optibayben az isteni jóakarat tartja stabilan a vinyót (a 250-es oda került át, az SSD meg a helyére), egy pár csavarnak igazán örültem volna. Mondjuk lehet, hogy ha üresen belehúztam volna őket a vinyóba, akkor az merevített volna rajta egy kicsit. Most már nem szedem szét harmadjára.

    Carbon Copy Clonerrel áthúztam a Users könyvtárat kivéve mindent az SSD-re, tehát minden alkalmazás onnan indul, az adataim meg a vinyón figyelnek.

    Amikor először bebootoltam, egy kicsit aggódtam, mert nem tűnt olyan hűde gyorsnak. De ez lehetett a másolás és az áthelyeződött home könyvtár következménye, a második restart már a helyén volt - 25-30 másodperc a bekapcstól a teljesen használható (azaz mindent betöltött) desktopig.

    A programok nagy része azonnal indul, különösen gyors a NetBeans meg a GarageBand. Van, ami nem sokat változott - pl. a Safari nekem azelőtt is szinte azonnal ugrott.

    Úgyhogy nem mondom, hogy ez egy must-have upgrade (az alaprendszer is nagyon gyors), de még nem is teszteltem igazán sokat. A nagy nyitott kérdés az, hogy mi legyen a kikerült SuperDrive-val. Nem kell valakinek? :)

    Ja egyébként oldalról semmi se látszik a két szivacscsík miatt (ami közrefogja a CD-t amikor betolod), egyébként egy fekete műanyag lap következik utána.

    “All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák