Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
joeypapa
tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna,hogy (MB pro) : nem enged telepíteni/használni egy HDD-t/SSD-t sem. Ha frisset rakok bele nem formáz,error readinget ír ki (mac is,ubuntu is). Ha belerakom a másik notiban tökéletesen,gyorsan települőt, akkor hasonló hibát ír ki,nem ovlasható. Először volt a sejtés (szervizes tipp is) az SSD csere, de most,hogy vettem egy HDD-t próbának,az sem megy.
Van valami tippetek esetleg? Szalagkábel? (a disk utility látja,viszont telepítésnél már nem) vagy valami más?
köszi előre is
"Censorship tells the wrong story..."
-
brumi1024
veterán
válasz TheMarci #27850 üzenetére
Én 2013 nyarán vettem 20k környékén 16 GB Kingston DDR3-1600-as RAM-ot a 15"-os Pro-ba újonnan. 1 évvel később ugyanezt asztaliba 50k-ért sikerült megtenni (Corsair Vengeance DDR3-1600 MHz CL9). Mondjuk most minden komponens ára az egekben, a procik is emelkedtek egy 10-15-20k-t.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz runner 125 #27854 üzenetére
Már korábban is indokolatlanul drágák voltak a ramok. 2011 körül ugrott pofátlanul sokat. Én csak az asztali gépembe terveztem venni meg 4-et, de amikor láttam árakat, hát lesápadtam.
Apropó, ha olyan probléma van a MBP-nál, hogy szervizeltesse az akkumulátort, az konkrétan a cserére utal? Ha még nem cseréli ki is használható huzamosabb ideig? Vagy kiírja hogy X óra van még hátra, és hamarabb kikapcsol váratlanul mert nem bírja már? Régen volt egy notim, aminél az akksi volt gyenge, és az játszotta el párszor, hogy lehúztam a töltőről és kb 15 perc használat után kikapcsolt.
-
Senki nem használ PC billentyűzetet MacBook-ra kapcsolva?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz TigerCat #27858 üzenetére
A következőt próbáltam ki.
Rákötöttem külső monitort, billentyűzetet és egeret, a laptop kijelzőjét meg lecsuktam.
Nagyon szépen működött, tudtam vele dolgozni. Aztán jött a sleep.
Ám amikor ébresztettem a gépet, a billentyűzet nem működött, nem tudtam beírni a jelszót. (Az egér rendben volt) Csak egy ki-bedugás segített rajta.Az elképzelésem az volt, hogy ilyen "összecsukott" állapotban használom a macbookot, de ez a billentyűzet probléma megakadályoz ebben.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Papa-Het #27856 üzenetére
Úgy '94-95-ben nem pc-ztél még? Akkor égett le valami műgyantagyár Tajvanon (mert akkor még a Made in Taiwan volt az, ami most Made in China), és 4 mega (!) ram volt bruttó 20k. Ami egy havi fizu volt akkor. Minő véletlen, akkor jöttek ki azok az oprendszerek, és játékok, amiknek a futtatásához 8 mega ram kellett, ami minő véletlen, pont 4 mega hozzáadását igényelte a meglévő 4-hez. Én erre gondolok mindig, mikor ram árakról van szó.
-
-
gabor0077
aktív tag
Titeket nem dob ki az oldal, ha Hardverapróról jöttök erre a fórumra? Újra be kell jelentkezni. Megfigyeltem, hogy ez csak Safariban jön elő, nemcsak OSX-en, hanem iOS-en is. Van erre valami szakszerű magyarázat?
Illetve: van egy egerem, amit Windows-hoz használtam, de Macbookon is működik, a görgőt kivéve, ami fordítva görget, mint ahogy kellene. Ezt hogy tudnám átállítani?
[ Szerkesztve ]
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
-
gabor0077
aktív tag
válasz buvartacsko #27866 üzenetére
Köszi!
Érdekes ez a dolog, de mindegy, akkor nem megyek hwapróra, amíg fórumozok Mobilon bosszantóbb újra bepötyögni a felh.nevet, jelszót.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
-
TigerCat
nagyúr
Kipróbáltam drótos billentyűzettel, nincs gond. Működik szépen.
gabor0077:
Scroll Reverser♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
csabi94
őstag
válasz buvartacsko #27870 üzenetére
"vannak akiken nem lehet segíteni "
Erről a Kontroll jutott eszembe.
-
gabor0077
aktív tag
válasz buvartacsko #27870 üzenetére
Sikerült már akkor csak lehet ködösen fogalmaztam a fenti kommentemben, mert azt írtam milyen bosszantó a dolog, csak azt nem, hogy most már jó
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
Komolyan mondom, néha az az érzésem van ezzel a topiccal kapcsolatban, mintha egyesek burokban élnének
(#27839) MrRL19
Van ilyen program, amivel DMG kiterjesztésű fájlokat lehet pl pendrivera másolni úgy hivják, hogy Transmac.
[letöltés][ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
-
Xantomas
őstag
válasz apple808 #27884 üzenetére
Az hogy neked nem sikerult, nem jelenti, hogy nem lehet. Egy hp probookkal, win7 alatt csinaltam transmac-kel osx Lion telepítőt pendrive-ra, mert a gépet anno eredetileg azzal szállították, a superdrive halott volt benne, hdd nem volt a géphez, es pendriverol kellett bebootolni az installt.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
MajaG
senior tag
Nem kell újra telepíteni!
Garancia vesztés nélkül bővíthető, célszerű olyan modult ami benne van.
Max. kapacitással kapcsolatban a Mactracker tud segíteni, OSX-en Appstoreból szedd le, ez egy alkalmazás benne van az összes Mac specifikációja.Ezt írja:
MEMORY
Built-in Memory None
Maximum Memory 32 GB
Memory Slots 4 - 204-pin PC3-12800 (1600 MHz) DDR3 SO-DIMM
Minimum Speed --
Interleaving Support Yes
DISPLAYBuilt-in Display 27-inch (diagonal) LED-backlit display with IPS technology
Resolutions 5120 by 2880 pixels[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
nagyon koszonom a segitseget!
ezeket neztem ki:
http://www.aqua.hu/16gb-1600mhz-ddr3-ram-notebook-corsair-vengeance-kit-cmsx16gx3m2a1600c10-2x8gb-209199.html..majd , majd a jovoben : )
-
Blaise
veterán
Az Apple Care vonatkozik hiba esetén a töltőre is vagy csak magára a gépre?
-
MajaG
senior tag
Kicsi más jellegű kérdés, iPhone 6-nál mivel tudok feltölteni 60 fps-sel? Mert az iMovie a szerkesztett filmeket 30-cal rakja fel, YT kliens szintén, Fotókból szintén csak 30 fps.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Battlefield 4
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ford topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kutya topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest