Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz lugosi #28101 üzenetére
Egyébként van ilyen megoldás, Livedrive, itt a briefcase-ben megadhatod, hogy egy file mindenhol meglegyen, vagy csak te gépeden, vagy csak felhőben
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
attila666
tag
Lehet, hogy nem éppen témába vág, de szükségem lenne egy hordozható 3G wifi hotspotra + legolcsóbb magyarországi mobilinternet kombóra. Valaki használ ilyen eszközt, ami működik macbook, illetve iphone-al? Amiket látok ahhoz mindegyikhez windowsos kezelőfelület van.
-
attila666
tag
válasz buvartacsko #28104 üzenetére
Szlovák SIM kártyám van az iPhone-ban, de Győrben tanulok, ezért ha Győrben tartózkodok akkor kegyetlen drága lenne a roamingos mobilnet, az egyetem wifije meg ha úgy tartja kedvét működik, ha nem akkor 2 hétig nem enged fel, munkámból kifolyólag pedig nem lenne rossz ha nem kéne megvárnom míg hazaérek.
Mégegy telefont pedig nem akarok fenntartani erre (bár ha drága a hotspot akkor veszek egy olcsó androidos telefont helyette). -
ollezs
újonc
Kedves Mindenki,
Segítségeteket kérném kezdő mac felhasználóként.
Hsználtan vettem egy macbook airt a régi felhasználókat/admint szeretném törölni.
Erre a tecsőn lévő javaslatok (how to restore mac air etc) nem működtek.
Lenne javaslatotok?1000 kösz
-
rjg
őstag
válasz ollezs #28108 üzenetére
Szerintem egy szűz telepítés nem árt. Ha van wifis net a közeledben, akkor boot közben a cmd + R vagy cmd + alt + R billentyű kombinációra bejön az internet recovery és ott formázás után a saját felhasználóddal fel tudod tenni azt a rendszert, amivel vették a gépet.
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
ollezs
újonc
@ RJG
@ buvartacskoköszi a vmiért ugyanaz a gond, mint a youtube tippeknél:
az option+ off gomb ill. cmd+R kombinációnál ahelyett, h a recovery Hd jönne elő- Reset your password oldal jön be
mit csinálhatok rosszul?
@xedos: sajnos nincs egyik sem, nem választható csak 1 hd van
köszi
-
madle
őstag
Most vettem észre, hogy az új frissítéssel teljesen hibátlanul megy a telefon és a gép között a Handoff, eddig az előző szoftverekkel nem működött nekem.
-
TigerCat
nagyúr
Nekem ez sosem ment - leszámítva az SMS és a hívás átadás funkciókat - viszont most akadozik a wi-fi és darabosabb a Safari.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Lemerült az egerem. Átváltottam Magic Trackped-re és minden kisimult. Nincs kurzor akadás, nincs szaggatás a görgetésben, minden sokkal jobb. Hihetetlen, hogy így szívatnak egy rohadt egérrel. Sajnos ezt használva fél óra után sajog a kezem, szóval nem megoldás.
-
Viszlát
addikt
Az mitől lehet, hogy egy Dell 2407-es monitort rácsatlakoztatva MBP-re a megjelenítés úgymond "szőrös", tehát nem élesek a betűk,vonalak, hanem mintha kis bolyhossága lenne mindegyiknek (sorry, nem tudom ennél jobban körülírni). A felbontás stimmel, más állítási lehetőség nincs és Windows-os gépre kötve tökéletesen működik a monitor.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
TigerCat
nagyúr
-
Viszlát
addikt
válasz TigerCat #28117 üzenetére
Sorry, de ezt most nem értem. A PPI csúnyán fogalmazva a méret és a felbontás függvénye, nem? Tehát ha van egy 24 colos monitorod 1920x1200-as felbontással, akkor ebből a két adatból adott a PPI, ebben a méretben és felbontásban nem létezhet más ppi-os kijelző. Vagy arra gondoltál, hogy vegyek egy 4k monitort mert ezt nem fogja tudni normálisan kezelni?
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
TigerCat
nagyúr
válasz Viszlát #28118 üzenetére
Itt számolgathatsz: PPI kalkulátor
108.79 PPI az Apple Thunderbolt display, szóval minimum ez feletti érték kell, így már lehet dolgozni.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
nauro
aktív tag
Szerintetek mennyire probléma, ha külső monitorra dugva lehajtott kijelzővel használom a gépet? Konkrétan a melegedésre gondolok, nem rossz e úgy neki? 2012-es MBP
-
TigerCat
nagyúr
Még annyi, hogy most munka mellett fut a HandBrake és 100%-on megy a CPU. 1080p-s MKV-t konvertálok MP4-re. Érzem hogy melegszik, de nem vészes. A hűtő teszi a dolgát, a rendszer egész jól használható, semmi nem akad. A külső kijelző 3440x1440, szóval van dolga bőven...
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Most készülök laptopot venni. Mostmár végleg letettem a voksomat az apple mellett.
Az alap 13" air és 13" retina mb pro között vacilálok. Szvsz nem nagy az ár differencia a 2 gép között. Mivel csak Irodai dolgok, internet filmnézésre használnám fölösleges komolyabb gép. A kérdésem az lenni h melyik gépen lenne döccenő mentesebb a mindenapi élet? A retina kijelzőn kivül add annyi pluszt a mb pro hogy megérje azt plusz 70-80k vagy ilyen használat melett elég az air is?Köszi előre is
-
TigerCat
nagyúr
válasz tajati #28124 üzenetére
Ha hurcolászni is akarod és tényleg csak erre kell, inkább Air, de kizárólag 8GB RAM-mal. Ha már grafikázni is akarnál, vagy konvertálgatni, videót szerkeszteni, stb., akkor Pro. Amúgy a retina kijelző félelmetesen jó, nagyon szép, de egy kecses, vékony Air is nagy fíling. Én annak idején azért váltottam Pro-ra, mert munkára használom. Jönni-menni, levelezni, netezni elég volt az Air is, de 4 GB memóriával az sem volt nagy élmény. Ha van pénzed és megteheted, inkább Pro. Szerintem. Több lehetőség.
-
runner 125
nagyúr
válasz TigerCat #28125 üzenetére
Korábban többször volt téma, szerintem a 13-as Pro is elért egy olyan tömeget, vékonyságot, h már kevésbé nagy feeling az Air. Persze, nyilván az Air az Air, de a retina és a jobb teljesítmény számomra sokkal fontosabb opció volt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
biker
nagyúr
Ahh, megjött az utód gép
Hamarosan indul az adat transport
MBA 11" mid2013 >>>> MBPr 15" 2014 2.2 16 256
És a 2013-ban besz..tt MBPr ügye még mindig tart a rendőrségenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nauro
aktív tag
válasz TigerCat #28129 üzenetére
Köszönöm. Akkor nyugodtan lecsukom, nem mindig kell a második kijelző felület. Amúgy is egy Griffin Elevatorra rakom ilyenkor.
-
benczeb
aktív tag
-
TigerCat
nagyúr
válasz benczeb #28131 üzenetére
benczeb:
A szöveg elég hányadék módon fog kinézni, képeket és filmet viszont simán nézhetsz, azokkal nem lesz gond.nauro:
Ismerem, nekem is volt, de nem szerettem. Most csak a kijelző mellett van és kész. Így bevált. Amúgy grafikai programokkal, böngészővel, átlagos használattal 60 °C körül van a CPU. Ez sem vészes szerintem.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz benczeb #28131 üzenetére
Azért ez így erősen túlzás, hogy nem fogsz rajta tudni dolgozni.
Teljesen jól használható lesz úgyis a kép, csak ha közelről nézed, akkor látszódni fognak a pixelek, de egy 40"-os TV-t úgysem 1m-ről néz az ember, távolabbról meg nem lesz sokkal rosszabb a kép, mintha a monitort néznéd közelről.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
vasi89
addikt
Nem tudom mi volt és mikor de sajnos fog is. Egy haverom egy Xboxot bukott be vaterán vagy 2 éve. Jött már lassan 1 éve a bírósági határozat h akitől vette volna de nem küldte el, az adja vissza a pénzt. Na azóta semmi. Ugyan ennek a haveromnak anno átmentek a parkoló motorján autóval. Habár az biztosítós ügy de az is 3 évig húzódott mire kifizették a kárát. Szóval ez Magyarország.
-
attila666
tag
válasz buvartacsko #28137 üzenetére
Rendszerbeállítások - általános, majd legalul
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tegnap csináltam egy kalibrálást az akksival de még igy is mindig mást mutat,hogy mennyi ideig birja. Nektek is ilyen?
[ Szerkesztve ]
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy macbook 2009 mid tipusu notim, és fent van a legfrisebb Yosemite. Baromira zavar hogy szinte mindig magasabb hőmérsékleten van a proci, kb 60 fok ugy hogy nincs semmi megnyitva. ha mondjuk meg van nyitva pár progi, már 70, ha mondjuk virtual gép is akkor már 80-90 fok és állandóan pörög a venti 6000-en. Baromi idegesítő. Ki van pucolva a gép frissen, be pasztáztam rendesen. Egyedül már a Yosemite-re tudok csak gondolni h azt nem bírja ennyire? Ti tapasztaltatok hasonlót?
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mohhoj1986 #28141 üzenetére
-
TigerCat
nagyúr
válasz Mohhoj1986 #28143 üzenetére
Szerintem nem fog segíteni, de egy próbát mindenképpen megér...
-
Xantomas
őstag
válasz Mohhoj1986 #28141 üzenetére
Nem volt öreg a paszta?
Biztos jól van visszarakva a hűtő, ráfeszül rendesen, és egyenletesen a CPU-ra?
Nem sérült meg? (Ha a heatpipe a lezárásoknál, vagy máshol elpattan, kipárolog belőle a folyadék, akkor elég csúnyán csökken a hővezető képessége)
A billentyűzetet kiporszívóztad mindkét oldalról? (azon keresztül szívja be a levegő nagyrészét)Esetleg rakhatsz a ventilátor háza, és a borda között levő hézag elfedésére egy kis kapton szallagot (próbaképpen a szigszallag is megteszi) mert lehet hogy a szerelgetés hatására már nem úgy passzol egymáshoz, mint gyárilag beállították, és a hőcserélő mellett szépen kifúj a venti, nem a bordán át.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
TigerCat
nagyúr
A Gmail hogy rögzíthető a Dock-ra?
Egy kattintással szeretném elérni, illetve jó lenne, ha kijelezné az új leveleket is, mint a Mail app. Találtam pár App Store alkalmazást rá, de feleslegesen nem akarom megvenni, ha van más lehetőség is. Felső menüsoron tanyázó app nem érdekel, azokat nem bírom.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
megema
őstag
válasz Viszlát #28116 üzenetére
Azt azért nézd meg, hogy ha élességet állítasz a monitoron, annak mennyire van hatása OS X alatt. Ha alig, akkor nem RGB-t használ és kell egy patch. A Rendszerbeállításokban is látszik, ha NTSC-t használ.
Nekem LG 29EA93-mal piros háttérnél elmosódott a sötét betűk kontúrja és fordítva. Megcsináltam ezt, azóta RGB lett és minden oké (volt, amíg meg nem döglött a monitor, bár annak ehhez semmi köze). Windows-os géppel amúgy rendesen működött, csak OS X alatt csinálta ezt.
-
biker
nagyúr
no, megérte az árát a thunderbolt kábel.
anélkül legutóbb valami 5 órán át migrált a gép nas-ról.
most a régi air meg a mbp összedugva TB-n, air target disk módba, valami 45 perc volt 220GB adat migrálás, és minden itt van, mint régen, csak a szokásos, ugyanaz a gép neve, prey törlés frissítés, meg pár program újra serialt kér, de lassan ezek is megvannak.
Mikor lesz ilyen migrálás winbn? win10?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest