Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz Stauffenberg #113958 üzenetére

    Én egy kicsit árnyaltabban látom ezt az egész szitut.
    Ha rendszerstabilitásról van szó, akkor változatlanul igaz, hogy egy jó rendszer backup-recovery megoldás mindig hasznos tud lenni.
    Ehhez bizony egy
    1. clean install kell (lehetöleg adott rendszerverzió utolsó release, minekután azok a legbugmentesebbek)
    2. egyszeri rendszerbeállitások minden föbb és finomabb beállitás tekintetében
    3. Appok / programok telepitése és azok beállitása

    Ügyesebbek / szorgalmasabbak mind 3 szintröl külön backupot csinálnak

    Igazán szorgalmasok vegyitik ezt egy közbülsö release kiadásokkal végzett extra backupokkal, ahol a frissités adott 1/2/3 szintre vett recovery után történik, majd utána új backup készül

    Ezek hétköznapi szinten már fölöslegesnek tünö (és sokszor valóban az is) backupolások, de végeredményben ha egyszerü és gyors de megfelelö restore-t akarsz, jó eredménnyel, minimális új munkával, akkor bizony a logika ezeket az elökészületeket igényli.

    Vaaagy az ember nem foglalkozik ezzel, és akkor:

    A) clean install és manuális beállitások minden felmerülö kritikus probléma esetén - aktuális release még ki nem jött bug-jai bármikor elöjöhetnek
    B) bizalom abban, hogy egy következö release update az aktuális bug-ot orvosolja, és addig kivárni
    C) eleve nem telepitünk csak és kizárólag már bevált és debuggolt utolsó releaseket - ez föként azokon a HW-eken könnyü, amik már eleve kizárják az új OS használatát, és az aktuálisan elérhetö OS már jó ideje nincs updatelve - persze semmire nincs fizikai törvény, bug és újabb frissités még régi OS-re is kijöhet - láttunk már rá példát.

    Végeredményben lehet válogatni, kinek mi a kedves. Egyszeri user meg használja a rendszert ahogy, max idöközben tanul és fejlödik, ezért a korrekt információközlés az ö irányába soha nem bün - ezen információ pedig nem a tökéletesnek hitt megoldás, hanem a választás opciója. Majd ö eldönti, hogy melyik kompromisszum az ami számára a legkedvesebb.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák