Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
válasz instantwater #114300 üzenetére
Új korában az a borsónyi méretű akku kb 3 órán át működtette a fülest. Ez elég sok használati esetben több, mint elég.
Az az érdekes, hogy csak az egyik megy tönkre, mintha az egyik akku jobban használva lenne. És a probléma nem egyedi, amikor utánanéztem ,rengetegen panaszkodtak rá, és mindenkinek ugyanaz ment tönkre. És csak egyik.
A Prót csak pár naponta kel töltögetni az én használatommal (utazásokkor repülőn, és otthon éjjel szoktam hallgatni, elalvás előtt és alvás közben, de akkor a bizbaszok lemerülnek teljesen vagy majdnem teljesen. A dobozban viszont jópár napra elegendő így a nafta.
Hogy miért jobb egy kis vezetéknélküli bigyó éjjeli használatra, mint a vezetékes, az talán egyéni kérdés, talán nem is annyira, nem tudom.... Mindenesetre nekem is van vezetékes fülesem is.[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz instantwater #114300 üzenetére
Töltögesse fene minden nap.
Itthon használom a MBA-hez, meló utáni böngészés-yt-netflix kombóhoz, meg ha megyek valahova, akkor a telefonnal. Jó ha félig merül az akku, aztán vissza a tokba, amit kb hetente 2x rakok talán töltőre. Ennyit nekem megér a kényelme.
Meg amúgy is, az órát 2 naponta töltöm, a telefont naponta, ahhoz képest ez semmi."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
M1995
aktív tag
válasz Aszpirin #114301 üzenetére
Több tényező:
egyik mikrofon lesz, ez többet fogyaszt, Siri is
automatic ear detection funkció is terheli az akkut
egyiket többet használják pl. zenehallgatás közben beszél hozzád valaki, akkor egyiket kiveszed a füledből jelezve figyelsz a másikra, mert furcsa lenne csak megállítani a zenét
1-2 év alatt ki lehet csinálni, a wireless kényelmet meg kell fizetni
-
moleculez
veterán
Airpods Pro az egyik legjobb vásárlásom kB 2 éve van még. Egyszer gariztattam mert recsegett a zajszures. Kicserélték, szal gyakorlatilag új. Annyira raszoktam, hogy anélkül nem telefonálok. Semennyire se.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
bollokcs80
Korrektor
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy német nyelvű billentyűzetkiosztást telepítve (hivatalos Apple leírás alapján) egy dmg-ből indított Handbrake hirtelen átvált németre?!
Illetve arra tudtok megoldást, hogy magyar kiosztáson az ä és a ß karakterek elővarázsolhatók-e valahogy? Egy német nyelvtanfolyamhoz használom a gépet (amúgy baromi jól bírja akksival) és szükség lenne rájuk.
Vielen Dank!B.Cs.
-
Armandus
tag
válasz bollokcs80 #114308 üzenetére
Lenyomod az a betűt majd megjelenik egy kontext menü és ott azt a számod nyomod le amelyik betűt használni szeretnéd. Ezesetben a négyest. ß pedig az option billentyű és s egyidejű lenyomásával képezhető
[ Szerkesztve ]
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Armandus
tag
válasz bollokcs80 #114310 üzenetére
Igen.
-
M1995
aktív tag
válasz bollokcs80 #114308 üzenetére
-
Lien
aktív tag
válasz Aszpirin #114299 üzenetére
Oh wow, ezt fel sem dobta az oldal pedig csak a szine a masabb.
Akkor lenyegeben ugyan az.
Ma voltam egy istyleban megtalogatni milyen a 2020 es 2022-es air. Mintha a 22 kicsit vastagabb, robosztusabb lenne es egy irinyo pirinyot nehezebb. Tenyleg ott van oldalt az a gyorstolto beepitese vagyis az irt magsafe. Ami kicsit furcsa volt az az, hogy az akcios arakra nem lehet felhuzni a diak kedvezmenyt. Tehat vagy ez vagy az akcio ami az oldalon van es ami az oldalon van az akciosabb. A termekeket pedig nem tudod osszevonni ugy, ahogyan a MM-ban THM ugyintezesben, hanem csak csomagokban amit feldob az oldal.
Igy kb. minden szempontbol meg ha a MM draga de most tenyleg Ok a legjobb ar-ertek aranyban. Az ezust macbook ledig gyonyoru pedig az asztroszurket gondoltam, hogy kiralysag.
Akkor az airpods az ilyen szerencsefaktor ha azt nezzuk. -
Armandus
tag
Az ebben a hozzászólásban említett "Hungarian_tl.keylayout"-ról esetleg valakinek van egy mentése? A link az említett hozzászólásban már sajnos halott.
-
Lien
aktív tag
Mennyire fontos az, hogy ha pl. gondolkodnék az új macbook air mellé egy plusz hálózati adapterben ami 1 db a hordótáskában, 1 db otthon lenne viszont itt mennyire fontos az, hogy klappoljon az adapter a macbookhoz? Ennél a modellnél azt írják, hogy a 2020-as airhez jó, de akkor már nem lesz jó későbbi modellekhez vagy nem ajánlatos későbbi modellekhez használni?
-
-Skylake-
addikt
[link] nekem egy ilyenem van, a mbp14/tws fules/parom lenovo t490-e tolt rola. Meg anno egy T14-hez vettem hordozhato toltonek, kb masfel eves, teljesen hibatlan. Sose volt vele baj, sosem cicergett, semmi.
Azon tul, hogy a gyari adapter extrem penzkidobas, van meg egy konstans hatranya: kurvanagy es nagyon nehez. Amit linkelek, a GaN egy kategoriakkal komolyabb konstrukcio mint amit az Apple hasznal. Nekem a macbook gyari adaptere konkretan dobozban van, mert nem hasznalom hozza. Ha otthon vagyok hub-on van, akkor az tolti, ha uton vagyok a Xiaomi fej amit linkelek 1/3 olyan meret mint a gyari tolto, elvinni miert a gyarit vinnem akkor ? Szoval Apple toltofej, hat... Ha nagyon extrazni akarod akkor is 3rd gyartot mondanek, 27k-bol (amit linkeltel) mar a legkomolyabb minosegu gyartok 65W GaN toltojei is elerhetoek.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
senior tag
A kábelazonosító csip, amit az Apple-től kellett licenszelni, csak a Lightning csatlakozókban van benne - ezért ragaszkodott az Apple a végsőkig a telefonoknál a Lightning-hoz, és ezért drágák a jól működő Lightning-csatalkozós kábelek, illetve ezért nem működnek a filléres kínai hamisítvány kábelek (én is megjártam, 10 darabot dobtam ki egymásután)..
USB-n keresztüli töltésnél nincs ilyen, mert az USB specifikáció az nem ír elő (és nem is nagyon enged meg) semmiféle csatlakozóazonosító csipet. Ha USC-C, akkor minden UDB-C töltővel kompatibilis KELL legyen, pont ez a lényege (az EU-s szabályozásnak is )
Szóval ne aggódj, vegyél csak olyan USB-C töltőt, amilyen jólesik (minél erősebb /minél több wattos/, annál jobb, de én pl. simán használtam az iPad Pro töltőjét, meg a régi 12W-os kis töltőt is a 2020-as MacBook Air-hez. Csak ezekkel lassabban töltődik.).[ Szerkesztve ]
-
Lien
aktív tag
Ó köszönöm, akkor kivettem az eredeti almásat és szerencsére volt kínai a MM oldalon is, úgyhogy azt beraktam a kosaramba.
Akkor tényleg volt furcsaság a kábelben, kíváncsi leszek az iPhone 14S vagy i15-re, hogy lesz-e USB-C-je vagy sem. Akkor azt a 30-60W-t tartani fogom. ^^
Ha minden jól megy jövő héten eltudom kezdeni az online ügyintézést aztán ott meglátjuk mit mondanak arra, hogy felvehetek-e áruhitelt (már van hitelem) de elvileg nem kellene, hogy probléma legyen se most se később.
Van esetleg az átalakítón, kábelen, töltőn, tokon kívül még olyasmi ami MM-ben kapható és érdemes beszerezni, mert kelleni fog vagy jó ha van? -
bollokcs80
Korrektor
Ha akarsz hozzá perifériákat kötni (monitor(ok), vezetékes net, stb.), akkor egy jó type-c hub/dokkoló sem árt, ebben a témában kollégák írogattak fentebb a napokban.
(Én pár napja nézelődtem a hivatalos oldalon is, horror árban vannak a kiegészítők, messziről kerülendő. )
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
Lien
aktív tag
válasz -Skylake- #114326 üzenetére
Jelenleg még semmit csak a kívánságlistára raktam, az online áruhitel most szünetel egészen keddig.
Ezt a Xiaomit Van usb-c-lightninges kábel is a kosárban, azért az i8-t valahogyan rá kell kötni a macre, másképpen nem fog menni.bollokcs80: igen, már hozzáadtam ilyet, mert 2 monitoros módban használnám de filmezésnél szívesebben ülök az ágyban és nézném, mint a gép előtt, mondjuk ezt is inkább ha vége lesz ennek a zűrös két hónapnak akkor fogom tudni normálisan csinálni.
-
barna1988
csendes tag
Mac Os támogatottság eddig intel procinál kb 6 év volt, de utána is használható marad a gép csak nem kapja meg a legújabb Os-t. Én 2014 es macbook Pro-t használok és 2020-as Mac os Big Sur a gyárilag támogatott utolsó rendszer rá, és idén még jöttek rá biztonsági frissítések pedig 9 éves gépről beszélünk. Kérdés lesz az apple silicon gépek támogatottságán változtatnak e a jövőben de egy 6 évvel biztosan számíthatsz, de elképzelhető, hogy a saját lapkával még tovább tolják a támogatottságot.
-
senior tag
Figyelj, mert az Air nem támogat nativan két külső monitort (a 2022-es sem)!!!
Ahhoz hogy két külső monitort használj az Air-rel, újabbfajta Displaylink-es dokkoló kell (plusz a DisplayLink szoftver), és azok olyan 80K+ környékén vannak árban.
Ha nagyon fontos a két külső monitor, akkor tudok ajánlani olyant, amivel biztosan megy (tapasztalat, én is használtam Air-t vele), de 85ezer körül van az ára, és nincs belőle a MM-ban… -
Lien
aktív tag
válasz barna1988 #114330 üzenetére
Igen, nekem is még itt hever az i5S-em de már 4,5 éve nem használom, évente ha 1x bekapcsolom és látom, hogy jönnek rá még az iOS frissítések, ezért is szeretem, hogy igazából idén az i8 kiesik és ami jön új iphone azt úgy veszem, hogy megint csak 5-6 évre, mert amire nekem kell arra teljesen megfelel majd.
Aszpirin.: lehet félreérthető volt, tehát a 2 monitoros módot úgy értettem, hogy az egyik a laptop/macbook air monitora a másik pedig egy külön álló monitor vagy már ezt sem bírja alapból a macbook air?
-
IntelKiller7
veterán
12.6.3-as Monterey van még a 2015-ös alap MBP-on. Megéri lefrissíteni a legfrissebb szoftverre, vagy hagyjam így a fenébe?
Nem akarom, hogy tovább lassuljon.[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
barna1988
csendes tag
válasz IntelKiller7 #114336 üzenetére
Érdemes lefrissíteni, mert ez az utolsó támogatott főverziója a gépednek.
-
Armandus
tag
válasz IntelKiller7 #114336 üzenetére
A Monterey már csak biztonsági frissítéseket kap, azokat mindig érdemes feltenni.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Windows alatti szoftverek, amire alternatívát keresek, és ajánlásotok kérném:
- IrfanView:
képek átméretezése, kivágása, PDF<->JPG export és import- PDF24 Toolbox (offline):
PDF tömörítés, aláírás ráégetéseKöszönöm.
-
őstag
válasz zsoltip #114341 üzenetére
Ezt mind tudja a beépített Preview is. Automatorral, Shortcuts-al automatizálható is akár.
http://www.macmag.hu/preview/
http://www.macmag.hu/preview-szerkesztes/
2 Ways To Compress PDF Files On a Mac
Snazzy Labsnek van pár jó app ajánló videója, a PDF squeezert ebben említi.[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Mimestreamet használok.
Szeretnék beszúrni képeket a fotókból, de HEIC formátumba történik a beszúrás. Jó lenne PNG vagy JPEG, hogy más gépen is meg lehen nyitni, illetve jó lenne a méretet(felbontást) csökkenteni. Erre mi a módszer? -
Bazsee71
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Egy hardverkulcshoz telepítenem kellene Sentinel System Drivert macOS-re (Ventura). Van valakinek tippje, hogy ezt miként tudnám eszközölni?
Eddig csak ezt találtam, de a dmg-t kitömörítve csak "fájlokat" kapok, a ReadMe alapján pedig nekem nem fut le a parancssor Terminál alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- MacBook Pro A2141 CTO eladó! i9-9880HK (!), 32GB RAM, gyönyörű állapot, hibátlan gép!
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs