Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ator
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget és a tapasztalatotokat szeretném kérni.
A napokban letakarítottam a Macbook Air M1-em kijelzőjét, amikor azt vettem észre, hogy a kijelző a belülső oldaláról poros/koszos, ez létezik, ha igen találkoztatok már ilyennel, mit lehet ezzel kezdeni?
Mellékeltem a képet, a kijelző közepén vízszintes irányban látszik..
Előre is köszönöm a visszajelzéseteket.
Üdv,
Attila[ Szerkesztve ]
-
Pyxee
csendes tag
Sziasztok!
Júniusban elkezdek egy frontend fejlesztő képzést (abba most ne menjünk bele, hogy mire jó, minek, stb.), ehhez szeretnék elsősorban Macbookot venni, mivel jelenleg nincs saját gépem, csak céges, azon pedig nem szeretném/tudom elkezdeni, illetve azért is Macbook, mert több Apple készülékem is van.
Esetleg valaki tud-e abban segíteni, hogy mi a minimum, amire lőhetek ehhez, leginkább használtban gondolkodnék, lehetőleg a legkevesebb pénzért, egyelőre kezdésnek jó lenne olcsón kihozni a dolgot.
Köszönöm a segítséget!
-
barna1988
csendes tag
válasz Pyxee #114452 üzenetére
Ár érték arányban 2015 ös macbook pro-t mondanék, a 2016-17-18-19 szenved a szar billentyűzettől amit csak 2020 ban orvosoltak
-
Schnorkel
tag
Két lehetőséget tudok, amit kipróbáltam és NEKEM működik:
1.) iStyle / alza / emag: Whoos törlőkendő és folyadék
https://istyle.hu/whoosh-screen-shine-go-30ml-uj.html
2.) L.O.C - Glass Cleaner + bármilyen "selyemkendő" amit pl szemüvegtisztításhoz használsz...A trükk annyi, hogy nem a képernyőre, hanem a kendőcskére kell fújni és azzal szépen letakarítani...
Személyi edzőt keresel? tutitrener.hu
-
arn
félisten
Ket idealis mac monitor… de azonnal vagy 3x annyiba kerul, mint kellene. De legalabb van vmi 220 ppi kornyeken.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
A SIP (csrutil) mire van és miért fontos?
Baj lehet belőle ha kikapcsolt állapotban használom vele a gépet ,és ha igen mik azok?Köszönöm előre is ,
-
-
prime_adam
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, akinek esetleg van tapasztalata, hogy Németből rendelt macbook airnél van valami buktató? Tudom, hogy más a billentyűzet, de ahogy néztem ugyanannyi a gomb, mint a magyarnál, szóval ez nem probléma, mert már most sem magyar klaviatúrát használok asztalin.Garancia gondolom világra szóló, szóval vihetem itthon is szervizbe, ha szükséges. Nyelv remélem választható lesz.
Ezen kívül valami egyéb buktató, amit most még nem veszek észre? Valami szabvány inkompatibilitás? Töltő nem lesz jó a konnektorhoz, ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
Armandus
tag
válasz prime_adam #114463 üzenetére
A nyelv természetesen választható és garanciális problémád sem lesz. Itt meg tudod majd nézni hogy meddig érvényes a garanciád.
Használd egészséggel az új számítógéped!
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
senior tag
A német billentyűzetet nagyon könnyen magyaríthatod, mert csak a billentyűsapkákat kell cserélni, azt is csak a billentyűk kb felén..
Én Kanadában vettem az M2 Macbook Pro-mat, a magyaríthatóság miatt kanadai francia billentyűzettel. Itthon Malák nicknevű fórumtársunk magyarította nekem, eredeti billentyűzetsapkákkal (és megkaptam a teljes készletet, a fel nem használt sapkákat is, így van tartalék azokra a billentyűkre), 10ezer forintért. Az eredmény pont olyan, mintha eleve magyar billentyűzettel vettem volna. Malák megbízható, korrekt srác, jó szívvel ajánlom: KATT IDE (Az biztos nem árt, ha megkérded tőle, hogy a vásárolni szándékozott vagy már megvásárolt konkrét MB-modellhez van-e sapkakészlete. Az enyém modellszáma nem volt a hirdetésben található listában, de ennek ellenére tudta magyarítani).[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Schnorkel #114454 üzenetére
Én nem használnék semmilyen folyadékot, pláne üvegtisztítót. Én teljesen egyszerűen oldom meg két éve: mikroszálas törlőkendő és lehelet azoknál a részeknél, ahol a sima törlés nem hozza le a szmötyit.
Hibátlan a kijelzőm, egyetlen felmaródás sincs rajta.
W | W | H | W | W | W | H
-
nagyúr
Annyi, hogy itthon 1 év garancia lesz szemben a 3-al, amit akkor kapnál ha országon belül vennéd.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
arn
félisten
válasz bmakszim #114462 üzenetére
Ha kell docker, nem hinnem. A munkahelyi gepnel sargaban van a memory pressure tobbnyire, 16g rammal. Pedig elegge visszavagtam a beallitasokat, igaz elofordul, hogy x64es image kell a szerverek miatt, az meg vmen fut.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Aszpirin #114465 üzenetére
Nemetet lehet us angolra? Nehezebb es dragabb is beszerezni mindig us layouttal, a nemzetkozi, nemet stb kiosztast meg nem szeretem. Gyanitom az enter a kritikus, hogy egy vagy ketsoros.
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok! Használ valaki közületek LG 32UN880 monitort, vagy más ehhez hasonló Type C-s, töltős kivitelt? A monitor alapvetően 60W-tal tudná tölteni a gépet, ami időnként kevés lenne. Van egy TypeC dokkolóm, amin átmegy a táp is, ezzel szoktam tölteni a gépet.
Mi történik akkor, ha ezt is bedugom, valamint a monitort is Type C-vel? Úgy olvastam az Apple oldalán, ha két töltőt dugunk a gépbe, akkor csak az egyiket fogja használni. Viszont szembejött velem egy youtube videó, ahol pont így ment tönkre a gép: [link]
Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? 2019 16" gépről van szó amúgy.
Köszi!
-
arn
félisten
válasz r3dsnake #114470 üzenetére
Fel kell kesziteni erre a gepet, a user nem tudhatja az osszes funkciojat az usb-c eszkoznek. Azt tudom elkepzelni problemakent, ha a kabel nem szabvanyos.
Pl ha rakotod az ipad prot a canon kamerara, nem csak a fileokat tudod atmasolni, hanem tolteni is tudod a kamerat. Ez a lenyege a koncepcionak, hogy barmit rakotsz barmire, es az a ket eszkoz lekommunikalja, hogy mit tudnak egymassal kezdeni.
-
senior tag
Németet tudtommal nem lehet egyszerű sapkacserével US angolra. Csak nemzetközi/UK angolra. A US angol az csak a US angollal (meg TALÁN a thai-jal és japánnal) "kompatibilis" a gombok számában/alakjában. Egy gombbal kevesebb van rajta , a bal shift hosszabb, az Enter meg egészen másként néz ki, mint az összes többi náció billentyűzetén (kivételek amiket említettem). Szimmetrikusabb, szebb elrendezés, mint a ne-US billentyűzetek, de majdnem semmivel sem kompatibilis sajnos. Erre figyelni is kell, amikor valaki mondjuk az USA-ban jár, és az ottani árakat meglát hirtelen felindulásból megvesz egy MacBook-ot. Az US billentyúzet magyarítása vagy kompromisszumos (van 101 gombos magyar kiosztás, de igen szokatlan, pl. a 0-t billentyűkombinációval kell írni rajta), vagy meglehetősen drága lesz. Oda is, vissza is.
A UK angol kiosztása egyébként nagyon hasonlít a US angolra, de ha mondjuk programozó vagy, és hozzászoktál a US angolhoz (hiba volt szvsz ☺︎ ) akkor megőrjít majd, hogy elég fonto - mindössze öt-hat, de programozásban agyonhasznált - szimbólum teljesen máshová került a UK angolon.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Aszpirin #114473 üzenetére
fejleszteshez mindig az us volt a legjobb mindket macem ilyen, a jovoben sem szeretnek masmilyet. Itt nem hogy olcsobb nem volt, hanem tobbet fizettem erte.
-
tothl
addikt
Jelentem most volt az aprón egy fekete 16GB -s M2 AIR azzal valaki nagyon jól járt.
Csak azért nem vettem meg, mert fekete. -
TechN7ne
nagyúr
válasz moleculez #114476 üzenetére
Legjobb szín 😁
Picit elrugaszkodott a normál szürke és silver-től ,legalább van benne vlmi egyedi.emvy
SIP-et (csrutil) visszakapcsolva a tárhelyemből lefoglalt vagy +40gb-ot ,biztos vlmi biztonsági rendszer fájlok.
Szívesen használnám SIP nélkül csak nem akarok rosszul járni ,van köztetek olyan aki kikapcsolva használja és nincs belőle semmi gondja?[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
nem használ valaki movist lejátszót?
eddig ezt használtam, mert két feliratot is megjelenített.
most meg hiába akarom, egymásra rakja a két feliratot, nem egymás alá-fölé.ötlet?
vagy más mac-re való médialejátszó ami egyszerre kettőt meg tud jeleníteni?
gondolom valami app frissítés tönkrevágta a funkciótiPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Armandus
tag
válasz csababarca #114479 üzenetére
IIna
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
prime_adam
aktív tag
-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
800 ezer FT-ig melyik gépet érdemes megvenni? Barátnőm grafikai munkára használná.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
lacuska74
tag
Középiskolás lányomnak szeretnék egy MacBook ot.( persze használtan)
Átlagos felhasználás lenne.
200 ezer körül szánnék rá.
Melyik tipust ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
Armandus
tag
-
akosxyz
senior tag
válasz vadászcsiga #114497 üzenetére
Nekem is így van amúgy. Talán nem robbanunk fel.
-
Smiley
addikt
Egy kicsit ilyen felig off...
Valakinek itt megigertem meg honapokkal ezelott, hogy ha kesz van akkor csinalok rola egy kepet. PowerBook G4 15" utolso elotti szeria 2005 elejerol. Ki van maxolva amennyire csak lehet.
1.5GHz PowerPC G4 | 2GB Memory | Radeon 9700 64Mb | 256GB SSD | Wifi+BT 2.0
Sikerult megcsinaltatni a PRAM battery-t, es van egy utangyartott akksi is bele amivel meg 3 orat megy. A gyari akksi doboza es mindene is megvan, jelenleg szet van szedve, oda meg kene talalni egy gyari elektronikat vagy az eeprom-ot javitani es akkor az is kaphat a gyarival megegyezo vadi uj normalis minosegu cellakat.
Most kapott egy teljes takaritast kivul-belul.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Bontatlan vadiúj! 15" MacBook Air M3 16GB 512GB CTO GAR
- Macbook pro 2020 M1 13"
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest