Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
válasz Parson #114200 üzenetére
En ezt annyira nem ertem. Csinalsz egy TimeMachine mentest, feldobod clean installba a Venturat, ez eddig mondjuk max 1 ora, kozbe lehet fozni, belakod gyorsan az alap cuccaiddal (legyen 2 ora, szerintem fel ora alatt kiderul hogy ami fontos az mukodik e, de nagyvonalu vagyok), es ennyi. Ha latod hogy szar, nem mukodik valami akkor visszarakod a mentest es boldogsag. Ha mukodik, vagy MEG mukodik akkor szepen hasznalod, aztan ha valahol belefutsz valami elharithatatlanba (tudnam mibe), akkor ugyan ugy 30perc visszarakni a TM mentest.
Mit veszthetsz azzal, ha 2-3 ora alatt probalgatod, szemben azzal hogy joesellyel jo az update amugyis es akkor boldogsag. Mintha ez nem egy allarcos enekesnyi idobe kerulne.A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Parson
addikt
válasz -Skylake- #114201 üzenetére
'Mit veszthetsz azzal, ha 2-3 ora alatt probalgatod, szemben azzal hogy joesellyel jo az update amugyis es akkor boldogsag. Mintha ez nem egy allarcos enekesnyi idobe kerulne.'
A válaszom nagyon egyszerü: Idöt és energiát. 20 éve egyetemistaként ezt a válaszomat én magam röhögtem volna ki a legharsányabban, de ma már viszont más helyzet és mások a prioritások.
Egész nap gép elött ülök és hihehetlen mennyiségü adatmanagementtel és konstrukciós kérdésekkel foglalkozom... ezek mellett az évek során sikerült kitapasztalnom, hogyan lehet egy stabil rendszer elönyömre vagy egy instabil hátrányomra, legyen az OS vagy mondjuk egy komplex CAD alrendszer. A megannyi szivással megtanult és berögzödött a 'stabil rendszer a jó rendszer munkára (és alapvetöen otthon is ez hatékonyabb)', a minden másra meg ott aMastercardtesztelgetés és az egyéb majomkodások meg teljesen jók annak, akinek van rá kapacitása, kedve, ereje, stb (lásd pl 20 évvel ezelötti önmagam, mert akkor bizony én is így voltam vele)... én ma már ha hazamegyek, otthon nem bugokkal, hanem stabil rendszerrel akarom szemben találni magam ha pl egy fotót hirtelen ide fel akarok tölteni, hogy a legapróbb példák egyikével szemléltessek.
Az, hogy az adott cégen belül az IT hogyan küszködik néha ezzel azzal, és némelyik alrendszernek kritikán aluli a müködése / stabilitása, arra sokszor nincs ráhatásom, így ezzel ilyenkor megtanulunk együttélni.
Viszont a szabadidöm nagy része a pihenésé és a szórakozásé már, és nem a fölösleges / kizárható tesztelgetéseké... Persze amit nem tudok megkerülni, de számomra fontos, azt én is kénytelen vagyok mindig végigzongorázni.[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
válasz -Skylake- #114204 üzenetére
You know: sajnos idövel (kisebb-nagyobb mértékben) MINDEN változik ebben az univerzumban, az emberi hozzáállás is... de ez már egy külön téma. Bocsi érte.
Viszont idöközben felfedeztem egy bug-ot / feature-t a family sharing-ben országok/régiók között... egyelöre nem publikálnám, mert nekem is hasznos és nem tudom eldönteni még, hogy ez most tényleg csak bug-e vagy rendes feature, de ha vkit érint a dolog és érdekli hogyan lehet 'megugrani' az országok közti családi megosztás blokkolásának elkerülését...
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz bmakszim #114202 üzenetére
Nálam egyszerűbb a dolog, a 27-es iMac-en a legfrissebb Ventura van, mert azzal merek kísérletezgetni, a munkás MBP 16" viszont maradt Monterey-en.
Pár hónap tapasztalata alapján azt mondom, szerintem nem is megy a notira a Ventura, míg valamiért nem lesz muszáj frissíteni. -
madgie
titán
válasz Stauffenberg #114207 üzenetére
Nem is feltétlenül a hibák, egyszerűen borzasztóan hat az új felület, kicsit olyan, mint amikor a Windows vegyítette a régi és újabb UI-t.
Apróbb hibák vannak amúgy, de nem vészesek (nyomtató gondra pl itt leltem megoldást). -
Stauffenberg
nagyúr
válasz madgie #114208 üzenetére
És ez zavar a munkában?
Engem a Ventura kapcsán csak egy dolog zavart, hogy a megjelenést követő 4-5 napban naponta többször is arcon lettem vágva a legkülönfélébb értesítésekkel és popup ablakokkal, hogy telepítsem az XY app Ventura kompatibilis frissítéseit és jellemzően apponként volt 2-3 update pár napon belül, szóval nagyjából használhatatlanná vált a rendszer egy sorozat epizód megnézésére is, hát még arra, hogy nyugalomban szerkesszem a fotóimat.
Ehhez még a Venturát sem kellett feltenni.
Az értesítés kezelést igazán gatyába lehetne már rázni.
-
moleculez
veterán
válasz Stauffenberg #114210 üzenetére
"Az értesítés kezelést igazán gatyába lehetne már rázni."
Az biztos... Értem és megértem, hogy a mobil használatot akarják közelebb hozni a desktop világhoz, csak sajnos engem az zavar. Nem kevés időt töltöttem azzal hogy kiirtsam az értesítéseket. Nekem a mac munkaeszköz, és sajnos az a fajta vagyok aki könnyen elveszti a fonalat, sok az input. Ezt tudom, és elismerés, ezért mindenhol írtom a notikat csak az marad ami tényleg kell. Munka/tanulás közben pl semmi. Majd én ránézek a WhatsAppra, Teamsre ha épp raerek. Telón kicsit lazább de szintén szigorú.Aztán tök jó ez a Focus dolog, de valahogy sikerült úgy kivitelezni, hogy nincs kedvem nekiállni végigjátszani meg konfigolni, majd tesztelni hogy tényleg azt csinálja amit kell. Mondjuk érdekes mód azt kitalálta magától hogy ha egyetemen vagyok akkor minden notinak kuss van mindenhol. Azt megtartottam.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Parson
addikt
válasz moleculez #114211 üzenetére
Bizony a mai kor vivmánya még jócskán hagy kivánnivalót maga után... hiába az információs tenger, ha egyszerüen elveszel benne... ezért az 'intelligensebb' megoldások a fölösleges információk automatikus és nem manuális szürésére még egy igencsak fejlesztendö dolog a jövöt nézve. Én is szórakozom néha az appok egyenkénti állitgatásával, de nálam alapból ne zavarj üzemmódban fut minden, nálam a nyugalom a legmagasabb prioritás. Ettöl még az információk változatlanul megérkeznek, és a fontosak idöben kezelve is vannak. De csak azok.
[ Szerkesztve ]
-
Livuska
friss újonc
Sziasztok!
segítséget kérek! Macbook indításakor automatikusan feldob alkalmazásokat! Hogy és hol lehet beállítani hogy ne dobálja minden indításkor fel ezeket?
köszi
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #114210 üzenetére
Jó, igazából nem, de pár Mac után valahogy bekattant nálam az, hogy minél öregebb egy vas és minél újabb oprendszert raksz rá, annál lassabb lesz és több lesz vele a macera.
Aztán lehet, hogy ez hülyeség, de Fujinál is szívtam már meg a frissítősdivel, pont az X-T3-mal, aminek a videós AF-jét elcseszte az, amikor megkapta az X-T4 AF-jét.
-
moleculez
veterán
Nem beszélve a widgetekről. Azzal sem tudja nagyon a legtöbb app hogy mire használja. Ötleteim lennének de ugye kit érdekel...
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
cOxeR
Ármester
válasz instantwater #114196 üzenetére
Nincs, direkt végignéztem mindent.
-
senior tag
Olvasgatom itt, hogy a Ventura milyen szar, és bezzeg a Monterey, de mondjátok már el, kérlek, hogy MOST mi olyan bugos a Venturában (amit Ti is tapasztaltok), mert egyszerűen nem tapasztalom... igaz, én Venturával vettem a napi használatú gépet eleve, de van egy 2017-es iMacem is, és azon frissítettem venturára, de csak arra emlékszem, hogy a Monterey-re átállással anno sokkal több bajom volt. Idővel azt is javították, és most pedig már a Ventura is korrekt szvsz. Amit érdemes betartani, hogy az új főverziók első néhány verzióját kihagyni, mert azom szoktak bugosak lenni.
Az értesítések Monterey-en is ugyanígy jöttek... tévednék? Ráadásul kikapcsolható.
Az új feature-ökből nem sokat használok, de pl. a System Settings nagyon király lett, nem is csak a listaszerű elrendezés, hanem ahogyan keresni lehet benne, lényegében bármilyen szóra, ami előfordul egy settingben, és ahogy kigyűjti a találatokat, szintén a listás nézetbe... maradjunk annyiban, a jó öreg ikonos jobra-balra lépegetős System Preferences már tényleg megérett egy átgondolásra...
A Home átdolgozását viszont utálom. Pont az a listaszerű nézet, ami a System Setting-et profivá tette, a Home esetében fordítva sült el: most már nem fér el egy ablakba az, ami korábban, lehet görgetgetni... és még egy halom hülyeség... szóval ezt sztem elrontották, mint anno a safarit a redesign-nal (de az már a Monterey-ben is ótvar lett). -
kivlov
aktív tag
válasz Aszpirin #114218 üzenetére
Én is ezt akartam írni de rájöttem felesleges, mert itt csak elfogultság van semmi ész érv.
Nekem is Ventura van fent és egy hibát se tapasztalok az itt felsoroltak közül pedig hónapok óta nyúzom.
És egy csomó olyan feature van benne ami elötte nem volt és nekem speciel segíti a munkám.
Aki igazi munkaeszközként használja annak pedig maximálisan jól jönnek az értesítések is hiszen azonnal tud reagálni válaszolni vagy épp telefonálni is a laptopon keresztül na ez az amit a win nem tud...és ezzel órákat tud spórolni az ember heti szinten.
És hát ugye 8 milliárd embernek nem lehet megfelelni -
Parson
addikt
válasz kivlov #114220 üzenetére
Mi az elfogultság a stabilitásban? A ventura lehet h behozott pár új funkciót, de ettől még nem bűn kivárni azt az alverziót, ami stabilan és ‘bugmentesen’ hozza a szimpla nyugalmas felhasználást extra bosszankodások nélkül. Vagy ez nem elfogadható és kötelező lenne mindenbe kapásból fejest ugrani? A negativ visszajelzések a venturáról nem épp azt mutatják h ez egy szerencsés döntés lenne minden esetben. Persze mint mindig, most is ideirom, h ez egyéni döntés, és egyéni vélemény. A legfontosabb változatlanul a szabad döntés joga, ki így ki úgy. Én speciel ráérek, minek kapkodjak egy tényszerűen kijelenthető bugos rendszer telepitésével, mikor nekem semmi fontos újitást per pill nem hoz? Ellenben ha neked fontosabb a rizikó mellett az új funkció, akkor hajrá, te dolgod. Különbözőek vagyunk és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Pont ezért kapják a biztonsági frissítéseket a régebbi verziók, hogy fájdalom nélkül maradhasson az ember a kipróbált, megszokott dolgoknál. Leírhatatlanul nevetséges pár dolog így, Win-es meg Linux-os szemmel nézve, eleve egy szenvedés adminisztrálni, mert egy rakás fos ilyen szempontból, illetve az Apple finoman szólva sem a stabilitásról híres jópár éve szoftveres téren. Ezek után az "észérv" és az "elfogultság" szavak igen komikusan mutatnak a hozzászólásodban.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #114223 üzenetére
Ha az Apple annyira biztos lenne a dolgában, akkor átnyomná minden eszközön a kötelező frissítést, de ennyi eszük és belátásuk szerencsére legalább van. Szóval azzal haknizni, hogy a te esetedben mennyire faszán működik a rendszer, gyakorlatilag white noise.
De pont ezért jó, hogy sokan beleugranak, mert legalább van kitől visszajelzést kapni, ha valamit javítani kell, és ebből a bevárósabb userek is profitálnak. Olyan meg még a szoftverfejlesztések kezdete óta nem volt, hogy ne kéne valamit javítani...
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Aszpirin #114218 üzenetére
Én elmondom mit tapasztaltam, hogy nekem miért nem felelt meg a Ventura (13.3).
Háromszor frissítettem fel és néztem meg, hogy tudok-e vele élni (teljesen clean install). Nem sikerült.Tehát:
- Nekem az akku jobban merült.
- Vizuális effekt FPS droppok elég sokszor előfordultak, főként finom görgetéseknél. Nem vészes, de engem irritál. Főleg, hogy csak ventura alatt érhető tetten ilyen mértékben.
- A vágólap megosztás a telefonom és a macbook között hol működött, hol nem. Amikor éppen gondolt egyet. Ki/be kellett kapcsolgatnom macbookon a wifit és vagy bluetooth-t, hogy helyre jöjjön. Monterey alatt mindig kifogástalan.
- 1440p (4K-n) skálázás nem mindig működik usb-c, másodlagos monitoron. Instabil, vissza kell venni.
- Hívás problémákat én is tapasztaltam. Sokszor veszem fel a hívásaimat, ha éppen pötyögök a macbookon. Megszakad néha, vagy nem tudom felvenni (megjelenik az értesítés, kattintok és eltűnik, de a hívást nem veszi át)
- Belefutottam random olyanba, hogy 2-3 másodpercre megfagytak böngészőlapok, ablakok, majd minden ment tovább. Ez általában hosszabb system uptime után esett meg inkább.A fentieket monterey alatt abszolút nem tapasztalom. Sehogy sem.
Attól, hogy az én felhasználó szokásaimban jönnek elő ilyen problémák nem jelenti azt, hogy maga a Venura használhatatlan. De azért ilyen sok, neten található panasz után ne akarjuk letagadni azt se, hogy nincsenek a megszokottnál nagyobb számú problémák.Az Apple is egyre nagyobb fregmentációt mutat.
Manapság már jóval több kapható eszközük van mint régen, különböző hardver variációkban és már architechturában is. Ennek vannak hátulütői. Például, hogy szoftveresen sokkal nehezebb olyan minőségben hozzáigazítani egy operációs rendszert ehhez a diverzitáshoz, min ahogy azt megszoktatták az ügyfeleikkel az elmúlt időkben.
Az Apple-nek ebben sokkal kisebb tapasztalata van, mint mondjuk egy Microsoftnak, aki már kezdetektől így csinálja. Ahhoz képest viszont egész jól csinálják.[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
"Az Apple-nek ebben sokkal kisebb tapasztalata van, mint mondjuk egy Microsoftnak, aki már kezdetektől így csinálja."
Csak közben a Windows platformon jellemző, hogy rengeteg erőforrás API-k és univerzális driverek sokaságán keresztül elnyelődik, szóval ugyanahhoz a tényleges teljesítményhez jóval nagyobb TDP-vel rendelkező vasat kell mögé rakni. Ez Apple Silicon esetén még látványosabb (persze taskonként eltérő, van amiben még mindig egy hagyományos PC erősebb, de annak is jelentősen nagyobb lesz a fogyasztása).
-
Stauffenberg
nagyúr
"Aki igazi munkaeszközként használja annak pedig maximálisan jól jönnek az értesítések is hiszen azonnal tud reagálni válaszolni vagy épp telefonálni is a laptopon keresztül na ez az amit a win nem tud..."
Miért ne tudna? Erre szolgál a Link to Windows app (Androidra és iOS-re is van).
Amúgy meg ebben megszólítva érzem magam, mert én dobtam be notifikációk témát. Nem az a bajom, hogy vannak, hanem az, hogy hülyén működik. Simán feldobja teljes képernyős Youtube videózás közben és ott is marad amíg be nem zárom. Több értelme lenne, ha csak jelezne, hogy jött egy notifikáció és valamilyen értesítési központban gyűljön (mint Windowson vagy Androidon), ahol akkor érem el, amikor én akarom vagy arra is utasíthatom, hogy teljes képernyős alkalmazások közben ne dobja fel, elég akkor látnom mikor kilépek a full screen módból. Aki meg szereti ezt az oldschool módit, hogy popupokat ikszelget, hát maradjon meg beállításnak az is.
-
NemMo
őstag
válasz Stauffenberg #114230 üzenetére
Nem értem a problémádat. Minden alkalmazásnál külön megadhatod, hogy csak pár másodpercre jelenjen meg az értesítés vagy maradjon ott addig amíg csinálsz vele valamit.
-
kivlov
aktív tag
válasz Parson #114222 üzenetére
Semmilyen elfogultságot nem mondtam a stabilitása a kapcsolatban csupán nem értem azt a pánikkeltést ami itt folyik.
Hónapok óta dolgozom Venturán és semmilyen hibába nem futottam még bele azok közül sem amiket itt írnak, számomra stabil a rendszer pedig napi 8 óránál többet nyúzom.
Senki nem mondta, hogy kapkodni kell, azt én is elismerem hogy az első verziók tele voltak hibákkal, mint minden új oprendszer ami megjelenik, de jelen pillanatában nem találok benne több hibát mint Montereyben abban a környezetben amiben én használom.BitRider: eleve ott kezdődik a probléma, hogy win és linuxos szemmel nézed végülis láncfűrésszel is lehet tortát szeletelni csak éppen nem erre találták ki.
Érdekes megfogalmazás hogy "az Apple finoman szólva sem a stabilitásáról híres" kijelentése mert a telefonomat kb. másfél éve indítottam utoljára újra ahogy a laptopomat is kb. két hónapja (leszámítva a frissítések telepítését) de szeretném ha ez a stabilitás egyszer windowson is meglenne vagy egy androidos telefonon.
Azt tény hogy nem kell elsőre feltenni minden frissítést hanem két három hetet kivárva és látván a visszajelzéseket el lehet dönteni hogy érdemes-e vagy sem.
Sajnos a legtöbben ezen eszközöknek a 10 százalékát sem használják ki, mert fogalmuk nincs róla, hogy mit tud a rendszer és milyen funkciókat lehet összehangolva használni, nagyon sok ismerősnél látok iPhone-t is és mikor mutatom hogy ezt meg ezt lehet csinálni veled csak néznek mint a moziban, pedig kb. 10 éve iPhone-t használnak de fingjuk nincs arról hogy mire lehet használni a Facebookon kívül.
Ha olyan dolgokra akarod használni amire a win-t vagy a linuxot találták ki akkor ne használd mert arra nem jó. Nem is arra szánják. Almát körtével effektus.
-
kivlov
aktív tag
Mutasd meg nekem kérlek hogy a windowson hogy tudok úgy telefonálni hogy közben az üzenetek az emailek a naptáram is szinkronizálva van és minden funkció maximálisan működik oda vissza telefon iPad és a laptop között sajnos ez a windowson még igen csak gyerekcipőben jár. Most jelent meg a hír is hogy hamarosan az iMessage et is fogja támogatni de a funkciók 90 százaléka nem fog rajta működni ez nagyon nem hasonlítható össze.
A link to win egy kezdetleges valami ami max szordínóval el megy kategóriát képvisel, és sosem lesz ez több sem mert nem ugyanaz a rendszer ökoszisztéma.A winben óriási lehetőségek lettek volna ha időben felismerik a PDA korszak előnyét az okostelefonok világában rejlő lehetőségeket és abba az irányba mentek volna el mint az apple. Én imádtam a WinCE rendszeres PDA-kat. Nem véletlen fejlesztik gőzerővel az ARM win-t mert ők is érzik ez lesz a jövő sok tekintetben... egy appot elég egyszer megírni és az megy telón, tableten és asztali gépen is...ebben van nagy lehetőség.de ez megint másik téma.
A értesítésekkel kapcsolatban pedig úgy gondolom, hogy azért mert nincs kedved beállítani vagy nem értesz hozzá, az nem azt jelenti hogy valami nem működik jól ezernyi lehetőségre van testre szabni az értesítéseket, sőt akár külön csinálhatsz egy fókuszt rá hogy te most éppen filmezel és mi az ami jelezhet és mi az ami nem.
Erre szoktam mondani, hogy az emberek nagy részének fogalma nincs arról hogy milyen beállítási és felhasználási lehetőségek rejlenek meg a háttérbe ha egy kicsit utánnanéz, egyszer kell rendesen összetenni egy rendszert és utánna csak viszed magaddal bármelyik eszközödre. -
Parson
addikt
válasz kivlov #114232 üzenetére
'csupán nem értem azt a pánikkeltést ami itt folyik'
Lehet hogy egy nyelvet beszélünk, de mégsem értjük egymást. Számomra a 'pánikkeltés' nem azt jelenti, hogy megosztjuk egymással a hibákat és esetleg ötleteket vagy véleményeket várunk rá másoktól. A pánikkeltés szó nem hogy nem ide passzoló, de többszöresen túlzó kijelentés. És mint ilyen, pont hogy ez generálja a vitát ahelyett hogy helyesen fejeznénk ki magunkat...
'Azt tény hogy nem kell elsőre feltenni minden frissítést hanem két három hetet kivárva és látván a visszajelzéseket el lehet dönteni hogy érdemes-e vagy sem.'
Pontosan erröl van szó kérem. A visszajelzésekröl és az egyéni döntés szabadságáról. (Mert urambocsá had döntsem már el, hogy én hogyan szeretem használni a saját eszközöm, amíg megtehetem, és ezt kéretik elfogadni, ahogy én is mindig irom, hogy itt-ott adott dolog egyéni döntés már.) És egyáltalán nem pánikkeltésröl.
Az pedig, hogy nálad nem jönnek elö olyan hibák, mint másnál, az nem azt jelenti, hogy tök´letes a rendszer - csak azt hogy nálad nem jöttek elö hibák. Ezt a különbséget meg kell tudni érteni, ha rendszerstabilitás a téma, különben jönnek a félremagyarázások a pánikkeltésröl... miért nem már rögtön apokalipszisröl... komolyan nem értem, miért kell az ilyesfajta félremagyarázásokat újra és újra tisztázni.
[ Szerkesztve ]
-
Parson
addikt
válasz Parson #114234 üzenetére
De hogy tényleg értsük a probléma lényegét, egy szemléltetö példa...
Veszel egy új autót, és használod, majd kiváncsiságképpen behajtasz vele egy szervizbe, ahol körbenézve emberek arról beszélnek, hogy mi hol jött elö hibaként, és mi lehetne rá a megoldás... te meg bemondod nekik, hogy mi ez a pánikkeltés?... Nem hiszem, hogy tetszene nekik is ez a fajta hozzáállás... (egal hogy a példában szereplö részletek mennyire feleltethetöek meg az itteni témával, a lényeget valszeg mindenki érzi.)
Problémákat megbeszélni van itt ez a fórum. Ha neked nincs problémád, akkor szuper, élvezd az eszközöd simán megelégedve amíg nem jön elö egy kérdésed...───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
M1995
aktív tag
-
SharpSA
veterán
válasz M1995 #114236 üzenetére
Nekem ilyen esetekben furcsa az, hogy miért nem nézik meg sokan, hogy a Rendszerbeállítások alatt miket lehet beállítani. Nekem ez az elsők között van. Olyan, mintha beülne egy új autóba és tökmindegy hol áll a kormány, ülés, stb, csak elindulna vele miközben kényelmetlen a pozíció.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
Sziasztok. Remélem tudtok segíteni. Adott egy MB Air M1, friss vétel. Az USB 2.0-ás eszközöket nem ismeri fel egyáltalán.
Van 2 db Type-C-USB átalakítóm. Az egyikkel minden usb 3.0-ás eszközt felismer, legyen az vinyó vagy pendrive. De usb 2.0-át nem. A másik olyen átalakítóval semmit sem ismer fel Ugyanezek az eszközök egy másik ugyanilyen gépen mindent visznek ezekkel, legyen az usb 2.0 vagy 3. Ilyenkor mi van? Azért kicsit bosszantó hiba, mert vannak olyan eszközeim, pl. diag kábelek, amikből nincs 3.0-áa verzió. Semmi mókolás nincs a gépen vagy a rendszeren, a Paragon NTFS van fenn, de nincs el semi indítva... -
kivlov
aktív tag
válasz Parson #114234 üzenetére
Azért nagyon sok hiba nem feltétlenül a rendszernek a hibája, hanem ad 1 user error ad 2 ki tudja milyen programokat tesz fel milyen forrásból és az mit okoz...mert erről a legtöbben nem beszélnek, hogy maga a szűz rendszerrel kevesebb a baj mint amikor már be van lakva sok egyébb más dologgal is...
A Pánikkeltés azért jött elő mert nem az megy itt amit most leírtál hanem hogy ájj senki se tegye fel a venturát mert az csakis rossz és mindenkinél rossz kb ezt lehet visszaolvasva érteni...bárkinek van volt kérdése első válasz térj vissza montereyre na ez pont nem az amit leírtál második példának....
-
Tonti
tag
Sziasztok!
1 napja vettem meg az első apple gépem, nagyjából sikerült rájönnöm a dolgokre, kivéve erre. Próbáltam utána nézni, de semmi érdemlegeset nem találtam. Ha az asztalról nyitom meg a képet, normálisan megnyílik, viszont ha a mappából akarom, akkor csak a Viewer nyílik meg, de benne a kép nem, kivéve ha ott meg nem nyitom mégegyszer. Legújabb OS van fent, minden jogot "feloldottam" a mappában, admin accountról nyűglődok. Ha valaki kitudna segíteni, akkor hálás lennék!https://www.youtube.com/watch?v=Vr2RfIFlgtQ
Telefonon lehet a leggyorsabban elérni! A számom az adatlapomon megtalálod.
-
senior tag
Na, én ezek közül egyet sem tapasztalok (az 1440p skálázáson kívül minden leírtat használok én is).
Azért kérdeztem, hogy MOST mit tapasztalsz a Venturával, mert MOST szidjátok, hogy milyen szar. Nem arra voltam kiváncsi, hogy a nullás verziója milyen volt, mert abból a Monterey még szarabb volt - emlékszem élénken. -
senior tag
válasz Stauffenberg #114240 üzenetére
Konkrétan?
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Parson
addikt
válasz kivlov #114239 üzenetére
Abban egyetértek, hogy objektive elég nehéz megálllapitani, hogy melyik user milyen helytelen lépése vezet extra bughoz... de abban nem, hogy erre rá lehetne húzni az egész szitut. Én pl csak és kizárólag app store-ból raktam fel eddig futó programot. De ha nem onnan raknék fel, akkor is elvárható lenne a rendszernek (és nem adott SW-nek) a stabilitása, tehát alapszolgáltatások amik jönnek, azok változatlanul helyesen müködjenek.
-
Parson
addikt
válasz Aszpirin #114242 üzenetére
Mielött azt irod, hogy azt mondják a venturára hogy szar, nem tudnád esetleg idézni is? Pont az ilyen egymás szájába adott túlzó kifejezések azok amik feleslegesen extra stresszelések a másik oldal felé, aztán kész a fölösleges vita is. Amúgy meg van az, hogy a szar azt jelenti, bélsár = egy olyan melléktermék, amit a szervezet azért dob ki magából, mert már semmire nem tudja használni? A macOS nem ilyen, a jelenlévö (és amúgy a rendszer teljes egészét tekintve elenyészö számú) hibák ellenére is használható. Tehát végeredményben a rendszer nem szar hanem csak bugos.
[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
válasz Stauffenberg #114240 üzenetére
Gondolkodtam én is milyen rendszerértesítésre gondolhatsz az update-en kívűl. Kb 3 havonta jön frissítés az talán nem olyan vészes. Én még konkrétan soha nem is láttam, mert ahogy van lehetőség frissítem. El tudom képzelni az apple-ről, hogy azt nem lehet konfigurálni. Talán ha kikapcsolod az auto update keresést is, akkor nem fog szólni, ha van új.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android szakmai topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendszergazda topic
- Elektromos autók - motorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Macbook PRO 16 M3 PRO CHIP! 18GB/512GB SSD silver 2025 március 25-ig Apple garancia! Akku 100%!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs