Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
Tetelezzuk fel, hogy 1 millio forintot kell kpban kifizetni otthon. Penz az angol kartyan. Ilyenkor is a Transferwise a legjutanyosabb megoldas?
-
tildy
nagyúr
Tetelezzuk fel tobb milliot szeretnel onnet ide kiutalni, mert lakast szeretnel venni. Igen. A valaszom igen - legalabbis a mi esetunkben az volt. Osszeszamolva a banki koltsegeket, es az atvaltast jobban jottunk ki Transferwise-al.
Magyarorszagra:
SEND TOTAL FEES £ 11.28 WILL BE CONVERTED ESTIMATED EXCHANGE RATE ? 443.103A lloyds kb 10 fontert kuld Magyarorszagra, de rosszabbul valt. Magyar bankok is rosszabbul valtanak.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
KMan
őstag
Megvolt ma az elso betoreses lopasom...
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz Assimilator #21555 üzenetére
gondolom hozza tortek be
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
KMan
őstag
válasz Assimilator #21555 üzenetére
Berugtak az osszes ajtot... Eleg primitiven jottek be. Laptopot es egyeb kutyuket vittek el mindenkitol. Nekem nem volt itthon kp, masnak igen. Van biztositasom, holnap megyek a biztositohoz melo utan... szar erzes nem kivanom senkinek. Megjartam Miskolcot, Ozdot, Kobanyat es soha semmi gondom nem volt... Erre tessek.
-
KMan
őstag
válasz BÁ Nutrition #21558 üzenetére
Cheshire
Minden mas megvan, csak kutyuket vittek el meg az uszocuccomat
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nagyon fosok az atkeloknel jelenlevo helyzet miatt. 1 het mulva megyek, es nem eleg, hogy a bevandorlok keverik a sz@rt, meg a dolgozok is most kezdenek sztrajkolni. Ismerosom meg most ert haza, Calaisbol atkuldtek oket Dunkirk-be. Az oda uton azt irta, hogy gumikbol lassitok voltak az autopalyan epitve, a korlat mellett meg vegig ezek sotet szerzetek alldogaltak, es mar siman nekimennek egy szemelyautonak is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
Viszlát
addikt
-
MPowerPH
félisten
Vonatozok. 20:20-ra van vonatom, amit jo esetben 19:20 -kor abszolvalok, mert mindig felengednek az elobbire, talan 1 oraval elobb dijmentesen. Szoval meg vilagosban erek at. Ellenben hazafele ejszakai vonat van csak, azzal jovok.
Viszlát: Kompot mar regen kilottem, ockodok tole. De ugy hallottam, hogy mar ott is megjelentek. 4 napja a sztrajk miatt allt, most meg 2 orat a vadak miatt. Komptol tudom, hogy folyamat kuldik az embereket Calaisba, de az alagutrol meg nem hallottam, hogy gazos lenne.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
őstag
Sziasztok. Vett mar itt valaki hitelre autot? Venni akarunk egy VAN-t mert eleg jol lehet keresni vele self employed-kenk. Az erdekelne igazabol, ha valami balul sul el vagy akar egy sulyos betegseg akarmi es nem tudja fizetni az ember, akkor mi tortenik pontosan? Azt tudom, hogy haz hitelnel elveszik a hazat es azzal le van tudva, de gondolom egy autonal ez nem igy megy. Felek a hiteltol nagyon, barmikor tortenhet barmi az emberrel onhibajan kivul is. Viszont ha nem kockaztat az ember akkor meg soha nem lesz jobb
-
tildy
nagyúr
válasz fojtviki #21571 üzenetére
Nem minden esetben jársz jobban autóhitellel, van mikor sokkal jobban kijösz egz personal loannol, mert kisebb rajta a kamat. A másilk, personal loan esetén azonnal a neveden az autó, autóhitelnél nem.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Viszlát
addikt
válasz fojtviki #21571 üzenetére
Loan Protection insurance - itt érdemes körbenézni az ajánlatok között, de a legtöbb hitelszolgáltató egyébként is ajánl ilyen terméket a hitelhez kapcsolódóan.
Ezenkívül a legtöbb hiteltermék esetén van lehetőség ún. repayment holiday-hez folyamodni, ennek a feltételeiről is mindenképpen tájékozódni kell a hitel felvétele előtt.
(#21572) tildy: +1, de azért azt mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy ez rendezett körülményekkel rendelkező egyén esetén és kiváló credit score megléte mellett van így. Illetve az elérhető hiteltermékek feltételei nagyban függnek magától a járműtől is, a kor a leginkább befolyásoló tényező az érték mellett.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
őstag
Koszonom a valkaszokat. Personal loan sajnos nem jo. Nem tul jo a credit score a dirty talktalk miatt / bekottettuk anno, az volt irva, ha nem vagyunk elegedettek 30 napon belul lemondhatjuk. Torvenyileg is 14 nap van. Mi a 3. napon mondtuk le, mert rosszabb volt mint az elozo. 3x lettek hivva, irodajuk nincs es mint most kiderult pont loan igenyleskor, hogy bizony ez miatt rossz a credit score/ Akkor 2 napora rabefizettuk, dehat ez van sajnos.
A masik problema pedig, hogy nem lehet 5 evnel idosebb a kocsi es igy nem olyan olcso sajnos. Min £7000 de inkabb tobb, annyi personal loant pedig ugyse kapunk sajnos Ellenben a munklahely fizeti a biztositast es benzint es 650 font a heti fizetes! Szoval nem rossz es self employed-kent eleg sok minden leirhato! De ugye ehhez auto kellene, oszinten szolva meg ennyi penzunk nincs felreteve.
szerk: mar ki lett nezve pl olyan biztositas, ha beteg vagy akkor a fizetesed 75%-at kapod a biztositotol. Olyan £15 koruli a havi dij. Meg ugye van ket fajta NI. Az egyik a heti minimum 2.70, a masik pedig a bevetel 9%-a. A konyvelo magyarazta el multkor. Alkalmazottkent pedig 13.5% az NI. Jo lenne egyebkent, meglatjuk, hogy kivitelezheto e. Ha nem akkor meg gyujtogetes van, de a parom mar nem akar a regi helyen dolgozni, mert egyre rosszabb
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #21573 üzenetére
Mondjuk ez igaz. Érdemes elolvasni a feltételeket, amit eddig én láttam, ott az autóhiteles cég ajánlata khm, nem volt olyan jó, kamat is brutálisabb volt, arról nem is beszélve, hogy ugye nem kerül a nevedre az autó.
fojtviki: én ezt nem értem. Lemondtátok időben, mégis elrontotta a credit scoreod?
Kicsit más téma, úgy néz ki július 16-án megkapjuk a kulcsokat a lakáshoz. 17-én pedig indítják a szülést. Egy hetet siekrült nyernünk a dokikkal szemben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Pontosan. 2x azt mondtak nem lehet kuldenek szerelot aki megnezi. Harmadjara mar kisse mergesen beszelt veluk a parom, hogy ne kuldjenek senkit lemondjuk. Akkor elvileg azt mondtak oke. Most pedig 181 fontot fizettunk be vegulis! De nem is tudtunk rola, mert szamlat ugye nem kuldtek, ugy voltunk vele, hogy lemondtuk De az nagy vicc, hogy egy irodajuk sincs, csak telefonon intezzuk el. Szoval azert itt is vannak erdekessegek azert.
-
tildy
nagyúr
No itt sem mennek a szomszédba egy kis szivatásért, fél éve még más kellett az állampolgársághoz, nem volt benne a feltételekben, ma már benne van, 2015 noveber 5-től NEM FOGADJÁK EL a Cambridge-i nyelvvizsgát.
Eddig abban a hiszemben voltunk, csak Esmeinnek kell nyelvvuysgét tenni, most meg mehetek én is.
Bővebben itt."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Balinov
titán
HolgyekUrak
elmeleti kerdes, gyerekvallalas, allampolgarsag. Tegnap volt index2-n egy blogbejegyzes, roviden arrol szolt,hogy magyar szuloktol, kulfoldon szuletett gyereket vittek haza nagyszulokenk megmutatni/nyaralni/stb es nem volt a babanak utlevele. Be be lehet utaztatni az orszagba igy is (nem tom mondjuk hogyan, max autos hazautnal tudom elkepzelni, de ez lenyegtelen), de kifele mar embercsempeszetnek minosul es jogszabaly tiltja. Par remtortenetet is emlitett a cikk, hogy ki hany honapig volt a magyar burokracia miatt szopoagon.
A lenyeg, hogy irja a cikk, par eve volt egy jobszabalyvaltozas,hogy kulfoldon szuletett gyereket is be kell jelenteni otthon.
Konkret szituacio: Naluk Patrik 11honapos, magyar utlevelet nem kezdtuk el (all. eleg prosztoak itt a dublini magyar nagykovetsegen), egybol a lantosra mentunk ra, ami 7fon meg is jott.
Naes a kerdes: szarmazhat-e barmilyen bajunk abbol. ha augusztusi otthoni szabikor nem csattogunk el a hivatalba (azt sem tudom, hova kene, anyakonyvi vagy onkormanyzathoz, okmanyiroda?) Mi siman beutazunk (becsen at) a magyar ill a kis pocsos ir utlevelevel, aztan ugyanonnet ugyanezekkel ki.
Velemenyek?
udv
B6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #21578 üzenetére
Hstaratkelon volt konkretan. Ideiglenes utlevellel haza lehet vinni, de azzal mar ki nem tudtok jonni.
De ha van ir utlevele, akkor semmi gond, ugyanugy haza tudtok menni vele, mint ahogyan mi megyunk a brit utlevelevel majd. Bajotok nem hinnem hogy szarmazik, de elvileg kotelesek lennetek magyar anyakonyvet kerni neki."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
callmeakos
veterán
Megvolt nemrég az a "grandiózus NI interjúm". Komolyan bottal ütném azt a drágalátos callcenterest akivel beszéltem telefonon az időpontért, hogy bekéretett velem egy lakcímigazoló papírt meg egy valakit aki igazol engem, holott csak az ID-t kérte el a JobCenterben a nő. Lehet ez is pofára megy, hogy kit fingatnak meg és kit intéznek el 2 perc alatt. Mint ahogy olyannyira szokás itz errefele.
Vagy az is lehet hogy itt 10 advisorból 8 egy tapló suttyó. Lehet inkább ez van
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Balinov
titán
igen, tenyleg az volt! hataratkelo.
akkor no para, lantos utlevellel megy, max megkerem anyosomat,hogy nezzen utana,hogy, mennyi ido alatt es hol lehet neki magyar anyakonyvet kerni.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Assimilator #21582 üzenetére
en sem, plane,hogy az ir utlevel egyik alapfeltetele az ir szuletesi anyakonyvi kivonat..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Assimilator #21582 üzenetére
Utananezek én is pontosan, lehet nem kötelező, csak abban az esetben, ha abszolút nincs más állampolgárság, vagy ha magyart is szeretnének. Megnézem.
-
rup1u5
nagyúr
Nem kötelező a magyar anyakönyvi kivonat kiváltása.
Csak akkor kell kiváltani ha az illető később fel akarja venni a magyar állampolgárságot.
Mint pl a mi esetünkben ahol menyasszonyomnak meg kellett igényelnie az állampolgársági vizsgálatot és le is mondott a magyar állampolgárságáról azért, hogy budapesten tudjunk házasodni.
Long story....korábban már leirtam itt milyen bunkók voltak a Londoni követségen.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Balinov
titán
itt tudsz keresni kozeli vizsgapontot, aztan ha kivalasztod, megmondja, mennyi a test fee
randomra kivalasztottam egy test centert London/Waterloo-ban, ott ezt irja "Test Fee: GBP 145 Click link aobve for live bookings!"
-
tildy
nagyúr
150-re saccoltam, en csak annyit mondok, kibaszas igy pluszban meg ezt is ravagni az emberre, mikozben valid a nyelvvizsgam .
Penzlehuzas, raadasul az allampolgarsagin is emeletek, most mar 1005 font.IELTS ket ev utan elavul amugy. Aki fosulira megy, annak jo, de ahogy hallottam szituaciok bebiflazasa.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Balinov #21578 üzenetére
Ugyanez volt a sztori nálunk, nem volt semmi gond az NZ útlevéllel.
Bár a román-magyar határon anyáztak a határőrök amikor vittem a gyereket is tankolni
Mivel az a schengeni zóna határa, és ő nem EU-s állampolgár, fel kellett vinni nekik mindenféle rendszerbe.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Kizárt, hogy magyar anyakönyvet kell neki kérni, kb zérónullasemmi közük van a gyerekhez, hacsak nem akar valaki hosszabb távon visszatelepülni és TB ellátást meg ovit + CSP-t intézni a kölöknek
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
tildy
nagyúr
válasz kraftxld #21591 üzenetére
Kicsit jobban utanamentem:
"A hazai anyakönyvezésre vonatkozó szabályok értelmében a magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit (születés, házasság, válás, haláleset) Magyarországon is anyakönyveztetni kell. A hazai anyakönyvezést a magyarországi állandó lakóhely szerint illetékes anyakönyvvezetőnél, illetve külföldi lakóhely esetén az illetékes magyar külképviseleten a konzuli tisztviselőnél kell kezdeményezni." [link]
"Hazai anyakönyvezés
65. § A magyar állampolgár köteles kezdeményezni a külföldön történt házasságkötésének,
bejegyzett élettársi kapcsolata létesítésének, gyermeke külföldön történt születésének, valamint a
magyar állampolgárságú házastársa, bejegyzett élettársa, gyermeke és szülője külföldön történt
halálának hazai anyakönyvezését""Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rup1u5
nagyúr
Bullshit! Szokásos magyar bürökratikus faszkodás. Hanyagolnám.
Azt nem képesek nyomonkövetni/nyilvántartani BP 11.ker-ben, hogy én 10 éve nevet változtattam a 3. ker-ben. Szerintem a saját farkukat sem képesek megtalálni elemlámpával, nem hogy majd utánam jönnek skandináviába, hogy "hé! elfelejtetted anyakönyvezni itthon a kölködet".
PL:
Menyasszonyom és bátyja svédországban születtek, magyar szülőktől. Soha nem intéztek nekik otthon semmilyen hivatalos okmányt vagy anyakönyvet. Svéd útlevéllel jöttek mentek és mindketten éltek is hosszabb-rövidebb ideig budapesten. Semmilyen retorzió nem érte soha sem a szülőket, sem őket. Még akkor sem zavarta a magyar hatóságokat semmi mikor a bátyja svéd diplomataként dolgozott otthon. És a külügyben nyilvántartásba vették és lecsekkolták a hátterét.Szóval én biztos nem fogok vesződni ilyen fölösleges faszságokkal. Ameddig van a gyereknek érvényes útlevele (pláne másik EU-s országból) addig szerintem all clear and good to go.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rup1u5
nagyúr
Just sayin'
Én megkimélném magam a fölösleges bürökratikus körök futásától.
Aztán ha a gyerek már nagykorú és úgy dönt hogy kell/nem kell neki az a második állampolgárság akkor majd intézi ő az állampolgársági vizsgálat igénylését -> anyakönyvi kivonat kiváltását.
Legalább lesz saját tapasztalata a magyar hivatalos ügyintézés gyönyöreiről.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Balinov
titán
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #21597 üzenetére
Sajnos nincs igaza kfraftxldnek, hogy kizart lenne , hogy magyar anyakonyvet kell kerni, torveny szerint kell, koteles vagy kerni, persze sokan sokszor tesznek a torvenyekre, meg persze nem is szankcionaljak. Vegulis a te dontesed, mit teszel, vallalod-e , hogy szembemesz a torvennyel vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
tudom, csak a gyarkolati szemszogbol megkozelitve oromkodtem.
amit linkeltel az erdekes, szoval ha en kulfoldon elek, akkor mondjuk MO-n a gyori AK hivatalban eselyem sincs elkezdeni a procedurat, muszaly a kovetsegen?
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #21599 üzenetére
De, Gyorben is meg tudod csinalni, hazamentek, gyerek ir utlevelevel ugy utaztok, ahogy szeretnetek, nem vagy koteles a kovetsegen.
Viszont akkor is honapokig tart, mire megkapjatoka papirt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- DIGI kábel TV
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest