Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zone
őstag
Ez viszonyításnak megfelel köszönöm! Közben találtam egy-két hirdetést, ahol listázza a díjakat vagy ahol külön lehet kérni az "all bills included" opciót. Ahogy nézegettem, havi 150-200-ból kijönne a rezsi, így 4-500 lenne összesen egy stúdió vagy 1 szobás lakás, ami a mostanihoz képest +200 font, de már jó lenne, ha nem kellene másokkal együtt lakni. Kérdés, hogy megér-e ez nekem évi 2400 fontot, amiből akár új kocsit is vehetnék.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
tildy
nagyúr
válasz Viszlát #21103 üzenetére
Az eskuvon szimplan csak attol feltem, barmelyik pillanatban elcsoppen az orrom a meghatodottsagtol, a szivem a torkomban volt az igenig
Amugy meg regebben talaltak meg, akkor a Hazon kivul rtl-es musornak forgatott Angelika. Ott Magyarorszagon is forgattak, szuloket meg nem akartam belevonni.
PErsze nagyon parazik ilyenkor az ember, hogy hogy vagjak ossze, mit akar a riporter, de igazandibol ramhagyta. Izgultam nagyon, tenyleg. Viszont fantasztikus videot hozott ki belole, barmikor szivesen segitek neki a munkajaban, ha kell.
Es abszolut igy gondolom, nem minket kellene tamogatni, hanem a Magyarorszagon maradt alulfizetett ertelmisegieket. Gondolok itt orvosokra, apolokra, tanarokra.
Persze ezen megint megy a felhaborodas, hogy dehatmimeghogy, az egyszeri munkast miert nem? Persze , oket is kell, de azert tegyunk mar kulonbseget egy kvalitast nem igenylo munka, vagy segedmunka meg egy alufizetett, amde igencsak tudast igenylo munka kozt.
Arrol nem is beszelve, hogy a tamogatasok jo resze otthon-eloknek is elerheto, es ezt probaljak bwallitani hogy hu-meg-ha.fojtviki : nalunk nem tudom minek kellene tortennie. Nekunka baratok itt vannak, a mentalitas sok esetben kozelebb all a mienkhez ( es nem az alkoholizalasukra gondolok).
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BÁ Nutrition
addikt
én azért sok olyan tanárt ismerek akit se tehetség, se felkészültség, se hivatástudat nem jellemez.
inkább az a gond h akit igen az nehezen tud érvényesülni, kiválasztódni, előrejutni.
orvosoknál azért jobb a helyzet sokkal.ha csak a piac döntene h kire, mire van szükség akkor meg egyes csoportok sehogy nem járnának jól. bár ez most is megeshet.
összeségében remélhetőleg nem olyan rossz a helyzet mint ahogy a videók alatti kommentekben megjelenik
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
kovsol
titán
válasz BÁ Nutrition #21106 üzenetére
Pedig falvakban, és kisebb városokban nagyon szar a helyzet. Nálunk kb úgy néz ki a dolog, hogy én két hónap alatt többet keresek, mint öcsém egy egész évben. Ha nem adnék haza pénzt neki, és édesanyámnak akkor már az utcán lennének rég. Hozzáteszem én is még Magyarországon élek. És a mégen van a hangsúly.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Viszlát
addikt
válasz Balinov #21109 üzenetére
Áh, nem való ez Logoutra. Még ha én ügyesen ki is hagyom a politikát belőle, tuti az első kommentben már berobbanna valaki aztán törölnék az egészet a francba, nincs erre kapacitása a moderátor pajtásklubnak.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
bandus
veterán
a kaucióra rákeresve nem sok infót találtam a topikban. az itthonihoz hasonlóan angliában is érdemes 2 havi kaució lerakásával számolni?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tildy
nagyúr
válasz bandus #21112 üzenetére
Az attol fugg, van-e munkad es miota.
Altalaban 6 het kauciot kernek, ettol elteroen szokott lenni 1 honapnyi de akar tobb is. Ha nincs munkad, siman kerhetnek fel evet is akar. De altalaban az 1 honap - 6 het a jellemzo.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz Assimilator #21114 üzenetére
Az a plusz 200 nem az ugynoksegi dij volt?
-
tildy
nagyúr
ERdekes, nekunk a leteti dij, amikor lefoglaltuk a lakast, az 200-as csekk volt, de azt arra tartottak, ha visszamondanank. Viszont megkaptuk a lakast, igy visszaadtaka csekket. Amugy egy honapot kertek csak depozitkent.
-
daczkó
aktív tag
Angliában is ki lehet váltani azt az EU-s egészségügyi kártyát (kék, ingyenes), vagy valami hasonlót, ha fizetve van a TB? Spanyolországba való utazás miatt kellene.Megtaláltam az EHIC-et, de nem tudom megrendelni, mert szerinte hibás az NI számom. Remek
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
Assimilator
őstag
Nem az volt. Kman mar le is irta. Amugy szerintem is eleg fura.
MAS: A kivaltott angol jogsin rajta van, hogy eredetileg mikor szereztem jogsit? Csak, mert eleg hulyen nezne ki ha olyan lenne, mintha 2015-ben szereztem volna. (Amugy 2006)
[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Holnap este 10kor érek Londonba, és másnap reggel repülök tovább. Az nem gond, hogy ellegyek valahol éjjel, de nem a hatalmas bőröndöm társaságában szeretném ezt..
Azt olvastam megszűntek az éjjel nappali csomagmegőrzők, Victoria Coach Stationon is csak 11ig van nyitva.
Hol tudnám vajon tárolni a nagy bőröndöm?
-
aero.
veterán
Az autoalkatreszt atengedik kezipoggyaszban vajon? Vakakinek tapasztalat?
-
hunterrop8
tag
Van itt valaki aki szintén jelentkezett az euworkos vidámparki munkára?
-
rup1u5
nagyúr
Szerintem simán. Én vittem föl gépre kézipoggyászban VGA-t, CPU hűtőt egymagában, bármiféle csomagolás nélkül és proteinport literes PET palackban. Ez utóbbinál jobbnak láttam felhívni előre a repteret, hogy OK lesz e, mert nem szerettem volna ha félrehúznak az egyenruhások, hogy mi ez a fehér por.
Azt mondták jobb lenne ha az eredeti csomagolásban lenne de nem lesz baj ha előre szólok. Így aztán ezt tettem és az X-raynél előre kivettem és megmutattam a hölgyeménynek.(#21130) Yeffy DJ:
Jaj, én az ilyen videókat már meg sem nézem. Fölöslegesen nem akarom felhúzni magam. Balázs Péter...[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Yeffy
veterán
napi facepalm... én már ne mis idegesítem magam az ilyen beszédeken, egyszerűen csak megdöbbenek. főleg, amilyen lekezelően, meg zsebre dugott kézzel "válaszolgatnak" ezek a riherongy hányinger véglények.
pont tegnap néztem egy kis uk parliament közvetítést, meg mikor felolvasta a királynő az új kormány beiktatási beszédet, hát van egy hangyafasznyi különbség.mindegy, hát ez kellett a népnek
szerk: mielőtt az admin vagy egy modi rámtámad, nem flame-elni akarok vagy politizálni, ez otthon kb oldaltól független, egyszerűen csak megdöbbentő, arcpirító ez a lekezelő, pökhendi, arrogáns stílus a "tisztelt" "képviselőktől"
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Yeffy
veterán
ffhhúúú, ezek a dumák megint...
na jó, inkább nem is nézem végig, mert a végén tényleg felb_sz...az EU eü kártyáról kérdeznék. leadtam a reget, jött egy confirmation email, hogy megkapták, ne válaszoljak rá.
ok, és most hogyan tovább? jelentkeznek majd? vagy kiküldik egyből? vagy hogy s mint lesz most ez?[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
az zsír. akkor várunk
azt nem tudod/tudjátok véletlenül, hogy ha hazalátogatok, és állami kórházban van valami kisebb műtétem, sebészeti/fogászati kezelésem, akkor ez állja, vagy amíg vissza nem jelentkezek a magyar tb-be, fizetni kell érte?
-
daczkó
aktív tag
Még mindig keresek egy háztól - reptérig szállító megbízható transfer céget, akik hajnali 3 kor kivinnének a Stansted -re. Ha valaki használt már, és tud megbízhatót jelezze.
(#21139) tildy : Ez nem igaz ha van EU-s biztosítási kártyád. Ugyan azt az ellátást veheted vele igénybe, mint egy ottani állampolgár. Sürgősségi ellátás akkor van, ha nincs semmilyen biztosításod, és így logikusan érvényes kék kártyád sem. Pont ez a lényege, hogy EU-n belül ne kelljen minden országba fizetned külön, külön hanem elég egyben és ezt majd ők lerendezik utólag.
[ Szerkesztve ]
/ignore wwenigma
-
tildy
nagyúr
válasz daczkó #21141 üzenetére
Ez nem igaz, olvass kicsit utana
Csak S1 dokumentummal (\ vagy e112-vel) vagy ugyanarra az ellatasra jogosult, mintha magyar biztositasod lenne, EHIC-kel csak surgossegire.
Európai Egészségbiztosítási Kártya
ORVOSILAG SZÜKSÉGES ELLÁTÁS
Kártya-helyettesítő nyomtatvány
ORVOSILAG SZÜKSÉGES ELLÁTÁS
E 112
MEGHATÁROZOTT VAGY TELJES KÖRŰ ELLÁTÁSOrvosilag szükséges ellátásra jelentkező személyek a halaszthatatlanul szükséges szolgáltatásokon túlmenően jogosultak minden egyéb, a magyarországi tartózkodásuk során szükségesnek tekinthető ellátásra. Szükséges ellátás kétség esetén mindaz, amelynek igénybevétele céljából a jogosult nem tud biztonságosan visszatérni biztosítása szerint államba.
Meghatározott vagy teljes körű ellátásra jelentkező személyek (amennyiben meg van jelölve) az E 112 jelű nyomtatványon megjelölt szolgáltató, illetve ellátás esetében ugyanolyan feltételek mellett jogosult az igénybevételre, mint a magyar biztosítottak. Amennyiben a nyomtatványon sem szolgáltató, sem konkrét ellátás nincs megjelölve, az érvényességi időn belül bármilyen egészségbiztosítási szolgáltatás nyújtható a jogosult részére.
Az EU tagállamok állampolgárai - amennyiben baleset vagy megbetegedés miatt sürgősségi egészségügyi ellátást igényelnek - rendelkeznek érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával, akkor E térítési kategóriával térítésmentesen elláthatóak. Abban az esetben, ha nem volt kártya vagy nyomtatvány az ellátásra szoruló személynél, akkor az ellátásért helyben fizetnie kell és hazatérése után saját biztosítójától igényelheti vissza az intézeti számla alapján a költségeket.Ugyhogy ne adj teves informaciokat, ha kerhetem.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Arra jo, hogyha hirtelen tortenne valami veled, akkor ingyen ellassanak, ne kelljen kifizetned a koltsegeket.
-
tildy
nagyúr
Ajanlom meg ezt is:
-
félisten
Mondjuk az én teljesen hagyományos/atlagos német biztositasom fizette volna, ha úgy döntünk, hogy a feleségem magyar maganklinikan akar szulni (kb 600e huf). Tehat az eus kártya tényleg nem jó mindenre, de az egészségbiztositasod lehet, hogy jo.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tildy
nagyúr
S1-t bizonyos esetekben igenyelhetsz csak, nekem anno 3-4 eve epp adtak, de manapsag mar nagyon nem szoktak (egyik kerdezo probalt kerni, nem kapott) , es mar akkoriban is ritka voltam vele, mint a feher hollo.
Amugy a 0. hozzaszolasban is itt volt:
S1 (NAV-nál E106-ként ismerik)
hrmc.gov.uk S1 (pdf)
[Nagyon tömören összefoglalva: mivel ott fizeted a járadékokat, ezért otthon kizárólag vészhelyzeti ellátást kaphatsz ingyen. Ez alól valóban kivételt ad az a bizonyos E112 papír, de ezt kb. lehetetlenség beszerezni a területileg illetékes korháztól. Amivel meg lehet próbálkozni az az E106 / S1]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Es az itteni?
Csak mert azt latom, ha nem fizet a ceged (\ vagy te zsebbol) havi 500 fontos nemzetkozi bupat, akkor nezhetsz, nem jar maganellatas.
Új hozzászólás Aktív témák
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest