Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Nem vagyok diplomata. Ahogy említettem korábban is. Jövendőbeli sógorom Svéd diplomata. Én egy mezei helyi alkalmazott vagyok a US Embassy-n de már azt sem sokáig. Hülyék mindenhol vannak. Tudnék mesélni az egyik volt budapesti amerikai nagykövetről aki még az almákat is usából rendelte diplomata postán. 12db-ot valami 70 dollárért. Vagy a sötétek akik a wc papírt is onnan rendelik maguknak itt Londonban....vagy aki a macskájának csak és kizárólag az amerikai macskakaját adja mert a brit-et nem eszi a drága. Csupa first world problem.
De ezek gyorsan kiesnek mert a pozitívra koncentrálok. Mint amilyen pl az egyik legközvetlenebb amerikai diplomata aki fluent beszéli a Magyart, mert Magyar felesége van és intelligens, szerény gyerekeik akik szintén tökéletesen beszélnek Magyarul. Őt még Budapestről ismerem és úgy hozta a sors, hogy itt is gyakran találkozunk. Mindig odajön, lekezel és megbeszéljük magyarul kivel mi van. Az a fajta ember aki a boltban mögötted áll a sorban. Afganisztánban rosszkor volt rossz helyen mikor két tizenéves srác felrobbantotta magát és vagy egy tucat ember meghalt. Egy évig volt korházban kb. Látod a szemében, hogy már rájött mi a fontos az életben.
Vagy a kollégám aki öbölháborús veterán....vagy az apukája aki 3 háborús (ww2, korea, vietnam) veterán. Valahogy mindig a sokat megélt emberek a legszerényebbek.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Retro11
senior tag
válasz rup1u5 #20952 üzenetére
"Valahogy mindig a sokat megélt emberek a legszerényebbek."
Igazolni tudom. Munkámból kifolyólag én is elég sok emberrel találkoztam, köztük Major General Ivan Schwarzzal is, aki egyike azon kevés vadászpilótáknak (RAF), akik túlélték a II. Világháborút és mai napig élnek. Nem túlzás, ha azt állítom, hogy jóban voltunk az öreggel (ez nem mondható el a munkatársaimról, vica - versa), rengeteget sztorizott, eleinte a háborús dolgokról, majd minden egyébről, a végén már félig meddig magyarul beszéltem az öreggel a mindennapokról és a családról. Zsivány volt, mert kb 2.- 3. évben árulta el, hogy ért és tud is magyarul . Minden héten menetrendszerűen berobogott az ezüst színű peugeot 405-el, amit néha betoltunk neki ( ). megvette a kutyájának a húsokat és csontokat, csomagtartóba be, a több 10 kg! mogyoró mellé-közé (lejárt a parkba mókusokat etetni), fél óra duma, aztán viszhall és már vártam, hogy újra jöjjön. Mankóval jár, voltak egyéb bajai, de mosolygott és boldog volt, akárhányszor is találkoztam vele. Minden alkalommal kezet fogtunk, megköszönte a segítséget, megvolt a kölcsönös tisztelet. Jó visszagondolni rá (is). Egyébként a Brazilian és a Tonga Embassyból is jártak hozzánk és róluk is csak jókat tudnék mondani, pedig ott is lett volna mire rázni a rongyot.. Az otthoni tapasztalatok után, eleinte felfoghatatlan volt, mekkora különbség tud lenni mentalitások között. Bocs az offért.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Retro11 #20953 üzenetére
Minden respect kijár nekik. 5 év aztán már egy sem lesz belőlük köztünk.
Tavaly a D-Day 70. évfordulóján rendezett ünnepségsorozatok alatt végigjártuk Normandiát. Minden városban ünnepség, korabeli zenék, a lakók korabeli öltözékben. Amerikai, Kanadai, Német ejtőernyős hadosztályok ugráltak DC3-asokból. Köztük volt volt egy régi maléves DC3-as is. Sainte-Mère-Église-ben fesztivál hangulat volt. Azok a fiatal amcsi meg német ernyősök akik napközben ugrottak, estefelé együtt söröztek és amikor feltűnt egy-egy veterán akkor megállt az élet és tömegek tapsoltak. Nem vagyok egy szentimentális típus de ott azért többször éreztem gombócot a torkomban.Ezt a videót most találtam tök véletlen. Nagyon vicces, hogy ott állunk bátyámmal az út közepén a járdaszigeten a táblák között.
Na befejezem az off-ot.
Hogy on is legyen:
Kalandra hív a kormány: gyere haza, magyar!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
KMan
őstag
válasz rup1u5 #20954 üzenetére
Nem az a kaland ha valaki kulfoldre megy dolgozni, tanulni, vagy csak siman utazni es vilagot latni? Mas kulturakkal, etelekkel, uj emberekkel megismerkedni, kapcsolatokat epiteni akar eletre szolo baratsagokat kotni vagy talan part talalni? Ujra hazamenni hogy a csoves beleharapjon a labadba a Blaha aluljaroban az miert kaland?
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
Yeffy
veterán
válasz rup1u5 #20952 üzenetére
nem rád írtam, csak a srác szerintem elírta, azért pontosítottam.
ejjha, nem semmi sztorik mondom, órágik tudnék beszélgetni, érdekesnek találom ezt a munkát is, sajnálom, hogy ilyesmiket nem nagyon tudok csinálni. megvannak az okai
azért az mi komoly lehet, amikor 3 háborút megélt veteránnal ápolsz baráti kapcsolatot. vagy olyan amerikaival, aki fluent magyar.tildy: örülj neki, úgy látszik, aki nem tol rá havi nagyobb összeget, annak van. és nem nagy kaland havi 5 vagy hány font, de ha van ugyanolyan jó, ha nem jobb ingyenes alternatíva, nem fogok kidobálni feleslegesen pénzt az ablakon. így is alig tudok kijönni anyagilag...
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
daczkó
aktív tag
Jöttem haza az N21-es busszal és London Bridge környékén volt több száz, de inkább ezer ember, akik látszólag céltalanul járkáltak. Mindnél volt fehér baseball sapka, illetve ilyen led világítós izé. Csomó srác félmesztelen volt melltartóban. Mindez hajnali 1.30 körül. Mi volt ez a megmozdulás, tudja valaki?
/ignore wwenigma
-
tildy
nagyúr
Meg mindig van ingyenes classic accountjuk, a club lloyds valoban rarak 5 fontot, ha nincs havi 1500 beveteled.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
generic
senior tag
Adott egy bőrönd, amit MO-ra kellene küldeni. kb. 35 kg. Mi a legolcsóbb megoldás erre?
-
tildy
nagyúr
válasz fojtviki #20967 üzenetére
Terfogatra is szamolnak sokszor, tehat hiaba csak 20 kilo pl egy matrac, nem fogjak 20 fontert elhozni.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Igen, en meg azt, hogy nem kotelezo azt a csomagot valasztanod. Valamit valamiert
Nekem erkezett ra annyi, hogy ne szamoljak fel, cserebe jol is jartam a 4%-os kamattal"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
BÁ Nutrition
addikt
az a 4% kamat csak 3,20% ado utan és havi 400as felső korlátja van, egy évig lehet bele tolni max, utánna átrakják nettó évi 0,4% kamatra
malacperselynek persze jó, meg az a kevés rész amit bele lehet tolni ilyenbe az elfogadhatót kamatokzik, de ez csak kirakatnak van, minden banknak van ilyen ha bruttózunk akkor hsbcnél 6% összességében elég hasonló konstrukciók vannak.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
tildy
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #20972 üzenetére
Gondoltam azt nem kell elmondani senkinek, hogy ez brutto kamat, amde a folyoszamladon is szamit, nem kell feltetlen monthly saverbe pakolnod.
(Earn credit interest on your whole balance up to £5,000, if you pay two Direct Debits each month.
If your balance is £4,000 to £5,000, you'll earn 4% AER/3.93% Gross on it all.).(Magyarorszagon is van kamatado, gondoltam ez evidens, hogy ott is a brutto elerheto kamatot adjak meg a megtakaritasra, utana meg lejon belole a kamatado.
Monthly saveren valoban havi 400 a felso korlat, es valoban egy ev utan atkonvertalodik évi 0,4% kamatos easy saverre.
De lejarat utan megint tudsz club lloyds monthly savert nyitni, ahogy a levelukben is irtak, en is igy tettem. Letelt, atment 0.4%-osra, nyitottam uj club lloyds monthly savert, amin megint 4% a kamat.[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz fojtviki #20970 üzenetére
Persze, csak gondoltam mondom, hogy jol hangzik elsore ez a 1kg/1 font, csak altalaban van also kuldesi limit arban.
( NEm hinnem, hogy egy konyvet pl 1 fontert kihoznanak, na
Amugy sok-sok keresgeles utan valoszinuleg megvesszuk a matracot Magyarorszagon, es kihozatjuk. Itt ami normalis, az horribilis aron van, vagy azt a tipust nem is kapni.AMugy nagyon jo szallitot talaltal ha annyiert tenyleg elhozzak
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Holgyek, kisgyermekes apukak. SMA,Cow&Gate, Aptamil szentharomsagon kivul milyen tapszergyarto markakbol van laktozmentes valtozat az UK-ban, amibol nem csak hangyabokanyi 400g-os, hanem 8-900g-os kiszereles is letezik es lehetoleg forgalmazzak a nagyobb lancok (Sainsbury's, ASDA). Tescoban siralmas a valasztek, viszont ha lenne olyan, amit NI-ben arulnak a masik nagyok, valszeg megerne egy kirandulassal egybekotni a bevasarlast.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
tildy
nagyúr
válasz Balinov #20976 üzenetére
Babys onlyt meg enfagrowt dobott a google, de az elsot nem nagyon talalom itt uk-ben,a masodikra meg erdemes reviewkat olvasni.
-
Balinov
titán
Koszi tildy, amazonos reviewk a Enfagrow-rol hat,hogy is mondjam, nem epp a legmeggyozobbek. a masikrol meg keresek infot..
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
Kicsit elszomorito, hogy ilyen nihil a kinalat...Ha nem talalok pl. nemet vagy francia amazonon nagyobb kiszerelest emberi aron, akkor valszeg marad az SMA-bol a LF verzio..8.09€/400g
-
hunterrop8
tag
Sziasztok!
Az Euwork-el kapcsolatban van valakinek valamilyen tapasztalata? Van közvetítői díj? A vidámparkos munkára jelentkeztem, netán valaki járt már ott, van vele kapcsolatban tapasztalata?
-
őstag
válasz hunterrop8 #20981 üzenetére
Sokan szidjak a kozvetitot, olvass utanna facebookon! Ne fizess allasert senkinek! Melyik vidampark? Thorpe park?
-
hunterrop8
tag
válasz fojtviki #20982 üzenetére
ez
Ez érdekelne. Holnap megyek interjúra, arról még nem volt szó hogy van e közvetítői díj. Ha nem ezzel, akkor hogyan lehetne nyárra a Királyságban munkát találni? Próbálkozom a gumtree-vel de vagy nincs válasz, vagy már eleve kint lévőket keresnek, vagy hosszútávra. Itthonról hogyan tudnék vmit találni?[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz hunterrop8 #20983 üzenetére
Van kozvetitoi dij Otthonrol szerintem nagyon nehez sajnos
-
őstag
válasz hunterrop8 #20985 üzenetére
Nezd, beirod keresobe, hogy euworks tapasztalatok es olvasgatsz En nem tudok erdemi infot adni roluk, nem vettem igenybe. Annyit tudok, hogy fizetni kell, es nem elso fizetesbol!
[ Szerkesztve ]
-
hunterrop8
tag
válasz fojtviki #20986 üzenetére
Jó rendben, már nézegettem véleményeket, sőt most olvastam pont ezzel a munkával kapcsolatban egy nem túl jót.
Még egy másik kérdés. Még sose voltam munkaközvetítőnél, illene kiöltözni? (nyilvánvalóan egy állásinterjún igen, de nem tudom h ilyenkor mi az elvárás).. Csak azért kérdezem, mert hnap 30 fok lesz, aztán ha lehet rövidnadrágban flangálnék.
-
őstag
válasz hunterrop8 #20987 üzenetére
Folosleges kioltoznod, ok a penzedet akarjak
-
noorbertt
őstag
válasz hunterrop8 #20989 üzenetére
Akárhogy is találsz, nem kell senkinek sem tudni hogy meddig akarsz dolgozni. A legtöbb helyen úgy is 1het 2het a felmondási idő. Ha alapból már ezzel kezdesz senki sem fog munkát adni.
-
őstag
válasz hunterrop8 #20989 üzenetére
Ellene vagyok, mert illegalis tevekenyseget folytatnak! Ha valami balul sul el, akkor meg otthagynak az "ut szelen". Ne ugy kepzeld el, hogy bemesz hozzajuk, es van munkad! Itt ugyan ugy lesz interview es hasonlo dolgok! Mi fogtuk magunkat es kijottunk, azutan kerestunk munkat. De a te penzed te tudod neked mi a jo!
-
zone
őstag
-
Mottie
őstag
FYI
Ma a wizzairnél minden második jegy "ingyen" (2500 FT) van. De ha valaki pont arra a két napra foglal jegyet, mikor 6-an utazunk és fontos lenne a mérsákelt ár.. Nos az örök ellenség
Be Victorious!
-
Assimilator
őstag
válasz fojtviki #20984 üzenetére
Szerintem ne jelents ki olyan dolgokat, amirol kesobbi elmondasod alapjan fogalmad nincs. En es a felesegem pl. Euworkkel jottunk ki. Illetve ismerek kb. 20 embert aki szinten. Nincs kozvetitoi dij. Egy opcionalis lehetoseg van. 80 fontba kerul. Ha ezt befizeted akkor inteznek neked szallast is, hogy legyen hova menni. Illetve segitenek szamlat nyitni, NINO-t intezni stb. Illetve barmi kerdes vagy gond van akkor az angliai irodajuk 1 evig rendelkezesedre all, akkor is ha kozben nem Euworkos melora valtasz. S tenyleg igy van. De ez nem kotelezo, ha nem fizeted be, a munkat akkor is elintezik neked. Csak minden mast kell magadnak. Vegig korrektek voltak, minden papirozva volt, stb. Persze azert itt se varjon senki luxust. Az angliai allapotokkal senki sem tud csodat tenni, de a kezdeti megrazkodtatasokat konnyebb atveszelni, ha nem nagyon van ismeros.
-
hunterrop8
tag
válasz Assimilator #20995 üzenetére
Mikor mentetek ki ha szabad kérdeznem? Mert pont itt a fórumon előbb írta valaki, hogy ő is ment ki, de tőle 250 fontot kértek.
-
ronson
őstag
válasz hunterrop8 #20996 üzenetére
Az Euworknél fizetni kell. Nem a munkáért hanem az egyéb ügyintézésért. A többség azért elégedett szokott lenni náluk. Nekem is van haverom aki annó velük jött ki.
Gondolom azt senki nem gondolja komolyan, hogy ingyen fog kijönni a biztosba.
Bár nagy a fuluktuáció, de akkora munkaerőhiány nincs a csicska munkára, hogy importáljanak embereket. -
tildy
nagyúr
válasz hunterrop8 #20996 üzenetére
Amit nem lehetne, UK-ben tilos allaskozvetitesert penzt kerni a leendo alkalmazotttol.
-
tildy
nagyúr
válasz BÁ Nutrition #20993 üzenetére
Ezt hol olvastad? AMugymeg meg mindig savos adozas van, tehat nem 31786-t meghalado keresetnel kell annyit fizetni, hanem £42,385-nel.
https://www.gov.uk/income-tax-rates
Higher rate 40% £31,786 to £150,000
People with the standard Personal Allowance start paying this rate on income over £42,385Example
You have £35,000 of taxable income and you get the standard Personal Allowance of £10,600. You pay basic rate tax at 20% on £24,400 (£35,000 minus £10,600).Tehat ha nekem az eves osszbevetelem 42385 alatt marad a kamattal egyutt, akkor ugyanugy 20% a tax. De egyebkent sem a kamaton szamitodna a 40%, hanem az osszbevetelen ami a sav felett van, tehat ha nekem 42500 az eves osszbevetelem, akkor a 115 fonton szamolnak 40%-ot. Ez egyebkent remelhetoleg hamarosan valtozik, 50 ezerre akarjaka limitet emelni.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Assimilator #20995 üzenetére
Mikor jopar eve en probalkoztam naluk, akkor volt kozvetitoi dijuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest