Új hozzászólás Aktív témák

  • Keeperv85

    nagyúr

    válasz OverKiller #3304 üzenetére

    Szia!

    "A rendszerrel egész könnyen elboldogulok, elég sok hasonlóság van közte az Almás telefonom rendszere között."

    Ezt így most ahogy van felejtsd el! Kb. mint a Linux meg a Windows között: mindkettőn vannak ikonok, meg menük...:K

    "Első kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet "restore"-t csinálni rajta, tehát az egész OS-t újrahúzni rajta?"

    Nem kell a teljes gyári visszaállításhoz újratenni mindent, de nyilván az is egy megoldás. Az Android szeparatív módon kezeli a rendszert, elkülönítve a felhasználói beavatkozások mindegyikétől (Ez a "system" partíció). Mivel a felhasználó összes nyoma egy külön tárban van ("data") így a data törlése többnyire gyári állapotot ad vissza. Kivéve akkor, ha valaki szándékosan módosította a system-et... Ebbe most ne menjünk bele még.

    Többnyire a Beállítások >> Biztonság >> Alapértelmezett adatok visszaállítása útvonalon található, amit keresel.

    "Ha jól tudom, akkor az Android jailbreak-je a root, és ezzel kapcsolatban is lenne néhány kérdésem: Hogy lehet megnézni, hogy jelenleg root-olva van-e a rendszer vagy sem?"

    Ez egy elég érdekes axióma. Nem, nem teljesen. Ne bonyolítsuk túl már most, hogy több szintű root létezik: nagyjából "A" root teljes rendszergazda joggal ruház fel, ennek minden velejárójával. Többnyire arra való, hogy az említett "system" is újracsatolható írhatóra, alapesetben nem sokkal többre. (Persze lehet mást is csinálni egy Linux alatt, de az alap felhasználók nem szoktak.)

    "Ha csinálok egy rendszer újratelepítést / frissítést, akkor a root eltűnik? (Csak úgy mint iOS-nél a Jailbreak)"

    Ha újrahúzást csinálsz, akkor attól függően, hogy törölted-e az érintett részeket (jelen esetben a system és a boot partíció) marad vagy megy a root jog is. A frissítések is hasonlóképp befolyásolják.

    "A root-olás jár-e valamilyen káros hatással? (Garanciavesztés, gyorsabb merülés, stb)"

    Amíg rootolva van, addig garancia vesztett. Ha leszeded róla, akkor ismét a garanciális állapotra hozható. Fontos tudni, hogy tisztán szoftveres beavatkozásról van szó, a hardverben semmit sem állít át. tehát magában ettől nem változik semmi paramétere.

    "Illetve akár a rendszer-frissítés is érdekelne, hogy miként lehetséges, mert elvileg a 4.1.1 is elmegy rajta. :)"

    Én ezt a helyedben egy picit későbbre hagynám. Előbb ismerkedj a mostani állapottal, szokd meg ezt, illetve az új dolgokat! Kicsit merész egyből rendszert frissíteni. :K

Új hozzászólás Aktív témák