Hirdetés
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Bestbuy játékok
- Borderlands 3
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Diablo IV
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
-
GAMEPOD.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
-
mexel
veterán
válasz kenand #68301 üzenetére
Én szét szoktam szedni a boxot, a ledet óvatosan felfelé hajlítom. A box tetejére ( mivel átlátszó) egy kis kb 1x1cm-es fekete szigszalagot teszek a led fölé és egy kis csíkot a ledre is, denem az egészre.
Így halványan látszik a led fénye, mert egyébként idegesítően erős fényű. ( ahogy jó pár boxon. Nem értem a gyártókat, ők nem nézik megsoha ezeket? Sok eszközön divat az idegesítően vakító fényű kék vagy más led, nem értem miért kell. ) -
nfsu17
veterán
válasz mikrofon #68302 üzenetére
ha valakit érdekel, nekem az X99 Max plus-on "CE alatt" nincs semmilyen LED.
Amúgy pirosan világított kikapcsolt állapotban android alatt. Mióta a CE-t használom, nem láttam a LED-et semmilyen színben.
Android alatt bekapcsolva meg...nem is tudom...lehet akkor nem is világított android alatt. -
ORCA58
addikt
Köszi. A LED csak azért érdekelt, mert jó lett volna, ha látni lehetne a lekapcsolt állapotot a kütyün is. Az egyik a lányomé lesz majd, és gyanítom, nekik a droid is megfelel, sőt kel is, mert az unoka, ha jól viselkedik néha játszhatna rajta. Majd meglátjuk.
Ők főleg online filmet néznének, és az LG TV-n csak böngészőn keresztül tudnak, már ha hajlandó működni rajta. A Netflix és a Youtube ami jól használható.kenand
A távja elég jól működik, és akkor is bekapcsol, ha a teteje felől próbálom. Lehet függőlegesen lesz akkor el helyezve, így nem süti ki az ember szemét, és nem is kell leragasztani. -
nfsu17
veterán
Félreértetted. VAN LED, android alatt még pirosan világított kikapcsolva, ezzel megvilágítva azt a mintát, ami a box tetejére van feste. Mióta CE van fent, azóta egyszer sem láttam a LED fényét...ha így adod nekem oda elsőre CE-vel, akkor meg nem mondanám, hogy ebben van LED. Ezt akartam mondani...és hogy miért? Hátha vkinek ez fontos szempont, hogy NE legyen mondjuk LED és akkor nem kell semmit ragasztgatni
-
cof
veterán
-
nfsu17
veterán
Android alatt azért világított mert az csak alvó állapotba ment.
Shutdown-ra volt téve, ha erre gondolsz. Tudom, hogy van sleep mode is, de nem arra volt. Meg bluetooth-os távirányítóknál (ez IR) valóban csak sleep-be megy, mert nem kelne fel újra távra. Amúgy mindegy, nekem így jó. -
mexel
veterán
válasz nfsu17 #68307 üzenetére
Van itthon x96max+ box de nem néztem a ledet, az biztos hogy CE kikapcsolás után nem világít. Azt észrevettem volna A Magicsee N5 plus és max-okon is nagyon erős a led és azt sem kapcsolja le a CE sajnos. Vontar X3-on nagyon kis szolid led van, azt azt hiszem pirosra állítja, de nem látszik már fél méterről sem szerencsére.
De a TX9S-en zavaró és a Magoicse-n is.
Transpeed-en nincs led, viszont a box teteje világít, android alatt pulzál. Ezt a droid kikapcsolja, de a CE nem. Szét kell szednia boxot és lehúzni a csatlakozót. ( szerintem giccsesek az ilyen villogó világító akármik egyébként is)
X96Air-on sincs szerencsére led.
TX9Pro tetején a világítást kikapcsolja a CE.[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz trance89 #68312 üzenetére
Próbáltam ésn is változtatni rajta, mert ez 3 színű led, és méregettem hogy talán ha egyik lábat megszüntetem akkor kikapcsolva nem világít, de gyakorlatilag aCE nem veszi le a feszt a lábról, a droid igen.
Drasztikus megoldás kiszedni, sima szigszalag nem lett volna egyszerűbb? -
Gre@T
tag
Sziasztok,
SUNVELL T95Q-ra (S905X2) telepítettem a legújabb stable release-t. A wifi látszik és működik is, viszont a kábeles LAN kapcsolat nem él (RTL8211F). Ki és be tudom kapcsolni, de nincs kapcsolat.
Valakinek van hasonló tapasztalata?
Köszi,
-
blakey
titán
Tegyél egy próbát a Nightly-val, lehet, hogy már a LAN is működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
farena
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Beelink GTmini A [link] médialejátszót AliExpressről beelink Official Storetól. Sajnos nem működik a Netflix (kód:NW-6-400).
Az AliExpress közreműködésével két opcióm van a forgalmazó felé.
1: visszakapom a termék árának a felét, a tv box nálam marad
2: visszakapom a teljes árat, a boxot vissza kell küldenem a saját költségemen.A posta levélben 1985 Ft ért vinné el, ha értéknyilvánítással küldőm akkor 5780 Ft.
Kérdésem felétek az lenne, ha az első opciót választom, tudok rá valahogy android 9. rakni?
Most 8.1 van rajta.
Van lehetőség a netflixet újra rakni?
Próbáltam vissza olvasni, de nem igazán találtam megoldást.Válaszokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max + Amazfit Balance
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz farena #68316 üzenetére
Helló,
Play áruházból megpróbálhatod újra felrakni a Netflixet. Ha nem mutatja, akkor esetleg apk-ból. CE alatt van hozzá kiegészítő, az alól biztos megy, felbontás max. fullHD, de inkább 720p lesz. A tévéd nem tudja egyébként?
Úgy látom nem csak neked nem megy. A pénzből mindenképp kérj vissza, ha már van képük Netflix 4K-val hirdetni.Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
nfsu17
veterán
Sikerült átköltöznöm egy 64GB-os memkarira. Class10, V3, eredeti Kingstone, ezzel baj nincs. Át is ment minden beállításom, pluginek, skin, tényleg az utolsó bitig minden.
De valamit biztos megint nem jól csináltam, mert a tv2 és youtube addon minimum fele olyan gyors, mint előtte. Már az a határ, amit csak muszájból és nem szívesen használna a user. Sokat "pörög" a töltő ikon, sokat kell várni a thumbnailek megjelenítésére...olyan YT videók, amiknek a thumbnailje benne van a cache-ben, az is lassú...pedig jelzi, hogy megnéztem a videót. Tudom, hogy milyennek kellene lennie, mert este is használtam, de ez most sokszorosan lassabb lett.
Eleve mikor beléptem a kiegészítők menübe, vagy 20 másodpercig nem csinált semmit, csak az üres háttér, azt hittem lefagyott. Több restart sem segített.
Kipróbáltam a torrentet is, hát alig lett gyorsabb, szinte szóra sem érdemes. Sokat nem nyomkodtam a menüt, de hűdegyorsabb ott sem lett.
Egy videó indítását próbáltam, az indult azonnal.
Szóval visszatettem a jó öreg 4GB-ost és újra gyors lett minden. Fene se érti, de most hanyagolom azt, míg nem növöm ki ezt a karit.Újabb kérdésem:
Fel akartam tenni a kodi keymap editort.
A leírásnál írja, ha jól rémlik, hogy ez minden addigi beállítást töröl...ami a távra vonatkozik.
Ezt hogy kell érteni?Most két gomb be van gyárilag lőve a távra. A kukac gomb egy info menüt hoz be, a delete gomb meg a feliratot kapcsolja ki be.
Jó lenne még egy audio switch gomb, egy kodek info menü, a frame skipeket esetleg ellenőrizni, meg egy feliratváltó.
Elkezdtem a remote.confba beírni egy leírás alapján a kodek infot...annak van egy billentyűzetkódja kodin. ''I''
[link]
Ezt még be is írtam volna, de a többire nem hoz semmi betűt.
Valahogy úgy szeretném, hogy a mostani távot nem bántani és pluszban hozzáadni ezeket a gombokat, ha valami mégis rosszul sülne el.
[link] itt meg azt nem értem, hülye vagyok, hogy mondom meg neki, hogy a 2-es gomb a távon az audio switch -
farena
tag
válasz DoItYourself #68317 üzenetére
Próbáltam. Mivel a rendszer része a Netflix, csak letiltani és a frissítéseket eltávolítani lehet.
Apk mirorról szedtem le másik verziót, felül írta a meglévőt, és ugyanúgy nem kapcsolódott.
A tv egy Panasonic plazma, 10 éves, akkor még nem volt ilyen[ Szerkesztve ]
Iphone 15 Pro Max + Amazfit Balance
-
Sensation
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Strong SRT-2402-vel?
Ezen és a Mecool KIII Pro-n gondolkodom...
Előny a Strongnak hogy itthon megvehető 25-ért. Hátránya talán az 1GB RAM.. (?) LAN-ja 1000-es?Ami lényeges Digi DVB-C-hez kellene, +hálózatról lejátszás, +Netflix, +Youtube
Netflix ezeken milyen felbontásban megy?
Esetleg más opciót mit ajánlanátok?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
mexel
veterán
válasz Sensation #68324 üzenetére
Szenvedtem egy strong-al, ennél azt hiszem egyel régebbivel. Teljesen zárt rendszer, egyszer tégláztam és nagy trükkökkel és kb 10 feladás után sikerült csak visszahoznom az életbe. LE vagy CE ment rajta, de csak addig amíg fut, zárt bootloader miatt nem lehet használni, minden indításkor kell a reset stb.
A droidja 1gb ellenére meglepően jó volt, jó volt a kodi stb. Azt kell mondjam egy igen jól használható azt hiszem még 6-os droid volt azon, jól optimalizálva. ( sokkal jobb volt mint a kínai boxoké, átlag usernek teljesen használhatóan)
Netflixet nem próbáltam, a Youtube biztoosan megy rajta.Azt hiszem nekem a 2400 volt.
Ha tuneres box kell akkor csak mecool K1 vagy K3-at ajánlanám, a K2-t kerüld. A magicsee és társait nem ismerem. Vagy sima box és külső tuner, de azzal sincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
mexel
veterán
Köszi az infót, egyszer még kipróbálok egyet
Más: tudja valaki hogy ha installtointernallal felrakok egy CE-t hol található a rendszerben a dtb.img? Cserélnem kellene mert nem jó van rajta. A flash-ben csak a SYSTEM van és lost+found.
( vagy kibontva rakja fel az emmc-be? Csak úgy találom meg)[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz nfsu17 #68331 üzenetére
Ha jó a kártyád és nem vagy biztos mindenben valamint a Linuxban sem vagy anniyra jártas akkor egyszerűbb SD-ről futtatni. Ha valamit elcseszel akkor könnyebb helyrehozni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Ce alatt a kodi könyvtármentést hogy érdemes csinálni és hová?
üdv -
nfsu17
veterán
válasz nagyfejü #68335 üzenetére
Vagy az egész CE-ről is (beleértve a Kodit) tudsz mentést csinálni.
CoreELEC menüpont alatt.djnice
Ennyire nem értek hozzá.
blakey
Ezért is megy most onnan...már ennyinek is örülök. De érdekel a dolog, tanítgatom magam. Csak nagyon szerteágazóak a dolgok/infók[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz nagyfejü #68335 üzenetére
A backup addon egész jó, lehet időzíteni is, hogy mikor csináljon automata mentést. Nyilván ha eMMC-n van a CE akkor ne oda, mert ha tönkremegy a CE akkor a backup is, vagy ha SD kártyáról fut, akkor se arra a kártyára amiről fut, legalábbis hosszútávon. Az addons és userdata mappákról csinál egy másolatot.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #68334 üzenetére
Köszönöm! Közben cseréltem a full rendszert. WinSCP-vel néztem és nem találtam sehol.
Végignézem mindent, a dtb.img-t kerestem vagy a device_tree mappát.Egy régi 1/8-as S905 vas giga lannal, 4db USB port-al, arra még jó lehet hogy egy CE felmenjen rá.
Vagy valami más rendszer esetleg, nem tudom mit lehetne feltenni rá ami hasznos lenne.Installtointernal módszerrel ext 4 nem játszik valahogy? Illetve nem tudom valahogy ext4-el feltenni a belsőre úgy hogy ne kelljen SD hozzá?
mikrofon: köszönöm, de szerintem nem olvastad el rendesen mit kérdeztem
Más rendszerről és telepítésről volt szó -
cof
veterán
Egy régi 1/8-as S905 vas giga lannal... Hol lehet még ilyen vashoz hozzá jutni, de komolyan?
Teljesen jó rá a CE, én a 9.2.0-t tenném rá belsőre, ext4 nem hiszem, hogy sokat dobna rajta, én is ilyen vasat hajtok, és nincs gondom a sebességgel.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
csubyy
tag
válasz DoItYourself #68344 üzenetére
Ez az igazság, hogy kb másfél éve kerestem egy olcsó soundbar-t és rátaláltam erre. Azóta is használom napi szinten és jó a hangja, CE-hez elég a hardvere. A haveromnak a nyaralójában még a TV-zést is megoldotta, mert tuner is van benne.
-
-
ORCA58
addikt
A MINIX CE mentést rátettem a Tanix TX9S Sd-re, hogy ne kelljen minden átállítani.
Működik is, de a saját távja bekapcsolás után nem megy.
A Minixen ezt a parancsot kellet kiadni:echo "meson-ir * minix_neo" > /storage/.config/rc_maps.cfg majd reboot
Lehet ezt érvényteleníteni, és ha igen hogyan ?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Mazda topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Eladó Dell R630 (1U)
- PC játék kódok! (Digitális kulcsok eladók)
- FC PC! Intel Core i5-4460 /// 8GB DDR3 /// Sapphire RX 570 4GB /// SSD + HDD
- BOMBA ÁR! // ÚJ GAMER PC V47 // RYZEN 5500 // 16GB RAM // 1660SUPER // 1TB SSD // 2 ÉV GARANCIA
- Épített Minimal Gamer PC i5 9.gen,8Gb Ram ,Szép állapotban 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest